22 Feb 2012

11.000 de maidanezi in Arges!

Maidanezi

Conform datelor puse la dispozitie de catre Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor, in judetul Arges ar fi inregistrati in prezent circa 11.000 de caini fara stapan in toate localitatile, atat urbane, cat si rurale.

Dintre acestia, conform estimarilor FNPA, circa 3.000 sunt numai pe strazile din Pitesti, la care se adauga alti 3.000 in biobaza de la Smeura. FNPA arata ca cea mai buna solutie pentru rezolvarea problemei este sterilizarea si returnarea tuturor cainilor, atat a celor cu stapan, cat mai ales a celor fara stapan.

Costurile ar fi de 8,6 euro pentru un caine (sterilizare, prindere, hrana, transport, etc.). Deci, pentru Arges ar fi necesara suma de 95.000 de euro numai pentru sterilizarea celor 11.000 de maidanezi.

Conform surse citate, costul de prindere si eutanasiere ar fi de 29 de euro, deci omorarea celor 11.000 de maidanezi ar presupune costuri de 319.000 euro. In plus, eficienta ar fi mai mica, deoarece locul cainilor eutanasiati ar fi luat de cel al cainilor abandonati.

Sursa: Bitpress.ro


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.