9 Feb 2010

520 de câini vagabonzi prinși săptămâna trecută la Ciocana. Niciunul dintre maidanezi nu a fost revedincat de vreun stăpân

Primăria municipiului Chişinău a început să lucreze mai activ în vederea evacuării maidanezilor din toate sectoarele din capitală. Astfel, pe parcursul săptămânii trecute numai din sectorul Ciocana al capitalei au fost evacuaţi 520 câini vagabonzi. Nici unul dintre aceştia nu a fost revendicat de către vreun stăpân. Despre aceasta a anunţat astăzi, 8 februarie, şeful întreprinderii municipale „Regia Autosalubritate”, Tudor Maniv.

Potrivit sursei, după sectorul Ciocana, urmează să se desfăşoare lucrările de pregătire și evacuare a maidanezilor şi în sectoarele Centru, Botanica, Buiucani, Râşcani.

Pretorii municipiului Chişinău transmit scrisori către şantiere, depozite comerciale, unde câinii vagabonzi se găsesc într-un numar mai mare, pentru a-i pune la curent cu acţiunile Primăriei.

“70 % din persoanele cărora le adresăm scrisori în acest sens, se arată receprivi şi doar 30% împotrivă”, a declarat Galina Bostan, pretor al sectorului Ciocana.

UNIMEDIA aminteşte că potrivit unei decizii a Consiliului Municipal Chişinău, dacă timp de 10 zile câinii vagabonzi care au fost prinşi nu sunt revendicaţi de către stăpâni, aceștia urmează să fie eutanasiaţi.

Sursa: Unimedia


Un comentariu

ticalosilor!!!nu va e mila sa-i eutanasiati cand din cauza oamenilor au ajuns pe strazi deoarece nu voiau sa-i mai tina si i-au aruncat in strada pur si simplu!!!

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.