21 Apr 2010

9.000 de euro pentru sterilizarea cainilor comunitari

Consilierii locali vor dezbate la şedinţa de mâine alocarea a aproape 39.000 de lei (circa 9.000 de euro) către Facultatea de Medicină Veterinară pentru suţinerea activităţii de sterilizare a animalelor comunitare fără stăpân – câini şi pisici – din Cluj-Napoca. în planul de castrare pe 2010 se regăsesc 400 de animale.

Conform proiectul de hotărâre, fondurile au fost programte pentru derularea a trei etape de sterilizare a animalor comunitare din oraş, aprilie – mai, mai – iunie şi octombrie – decembrie. Facultatea de Medicină Veterinară urmează să pună la dispoziţie sala, instrumentarul necesar sterilizării, dar şi un cadru didactic voluntar, plus studenţii care să efectueze procedura.

Per total, proiectul a fost evaluat la 60.000 de lei, bani necesari pentru castrarea a 400 de animale fără stăpân. Suma solicitată de la primărie a fost de 39.000 de lei, bani care vor acoperi costurile medicamentelor, substanţelor, şi celorlalte consumabile necesare efectuării operaţiilor de sterilizare.

“Proiectul va contribui la reducerea numărului de animale fără stăpân şi la protecţia comunităţii locale a municipiului faţă de posibilitatea contaminării cu diverse boli majore, a cauzării unor traumatisme prin muşcături sau la reducerea stresului sonor produs de acestea animale”, arată decanul facultăţii, Ioan Groza, în adresa oficială prin care solicită implicarea financiară a forului local în această iniţiativă.

Sursa: Ziua de Cluj


Un comentariu

foarte bine dar treaba asta e doar pe jumatate rezolvata- TREBUIE STERILIZAREA FEMELELOR DE LA DETINATORI, DIN CURTI, vezi mediul rural.

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.