8 Mar 2013

A fost înfiintat Compartimentul Ecarisaj la Moinesti, Bacau

A fost înfiintat Compartimentul Ecarisaj, în cadrul Serviciului Administrare Domeniu Public și Privat din Primăria municipiului Moinești

A fost înfiintat Compartimentul Ecarisaj, în cadrul Serviciului Administrare Domeniu Public și Privat din Primăria municipiului Moinești

Pentru controlul şi reducerea numărului de câini de pe raza municipiului Moineşti, pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor, dar si pentru reducerea bolilor în rândul populaţiei canine, în special a celor zoonotice (boli transmisibile de la câine la om), Primăria Moineşti a luat decizia rezolvării problemei câinilor fără stăpân într-un mod uman.
Pentru a face funcţional un astfel de proces, conducerea primăriei conduse de edilul Viorel Ilie a demarat în anul 2012 construirea unui adăpost modern pentru cazarea şi tratarea animalelor fără stăpân. Adăpostul este prevăzut cu sală de operaţii, cabinet de consultaţii medicale, farmacie veterinară, magazie de alimente, spaţiu pentru recreere, spaţii pentru cazare compartimentate pe categorii de vârstă, sexe, talie, si este racordat la utilităţi.

Adăpostul a fost autorizat în ianuarie 2013 de catre D.S.V.S.A. Bacău şi pentru acesta a fost semnat un contract de servicii cu un medic veterinar. De asemenea, primăria municipiului Moineşti a achiziţionat în cursul anului 2012 o autoutilitară special echipată pentru a transporta câinii în siguranţă şi pentru care s-a obţinut în ianuarie 2012 autorizare din partea D.S.V.S.A. Bacău.

Sursa: Administratie.ro


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.