8 Sep 2010

A inceput sterilizarea gratuita a tuturor cainilor comunitari din Bucuresti

Din 6 septembrie a inceput sterilizarea gartuita a tuturor cainilor comunitari
Va puteti programa la telefoanele 021 312 95 55 ASPA, si 021 311.25 98 VIER PFOTEN pentru cainii din zona in care locuiti, puteti sa-i duceti cu masina la centrul Palady, sau ii puteti chema pe ei in cazurile in care nu va putei apropia de caini.

Vier Pfoten angajeaza oameni care sa se descurce in problemele de orice natura cu cainii, va puteti adresa la acelasi numar de telefon.

Sursa: Adoptiicaini.ro


11 comentarii

locuiesc in cheajna, vis-a vis de o mica padure, unde ma plimb cu cainii mei. nu vreti sa stiti ce se petrece aici. toti „oamenii de bine”, care nu-si doresc puii fatati in curtile lor, ii arunca pur si simplu in tufisuri sau in saci legati la gura. scenele la care am asistat in 2 ani m-au facut sa-mi fie rusine ca am asa semeni. aici s-au format haite intregi, flamande si disperate. puii aruncati sunt mancati de vii. de pisici ce sa mai vorbesc, nu supravietuiesc nici macar o ora. stau la bloc ,avem o mica curte in care am adus deja 4 caini, dar vecinii…ma rog. prietenul meu e veterinar. in preajma locului am castrat tot ce am putut. dar in padure nu-i putem prinde.exista o modalitate prin care ne puteti ajuta? multumesc

Eu locuiesc langa Padurea Andronache in Voluntari si vreau sa va spun ca situatia este foarte grava si aici. Sunt multi caini comunitari acolo. Fiind la marginea Bucurestiului si a Voluntariului sunt zeci de caini de toate varstele aruncati acolo. Unii oameni le mai dau de mancare, altii ii bat si ii alunga. Sau ii urca in masini si ii duc in alte parti din oras. E trist ce se intampla. Nu se poate face nimic si pentru localitatile de langa Bucuresti? Multi vin din Bucuresti si ii aruca acolo langa padure. Va rog, faceti posibila si sterilizarea cainilor din preajma Bucurestiului. Va multumesc.

In sfârșit,s-a inceput in capitală!
Felicitări și mulțumiri in primul rând Domnului Primar General al capitalei,Domnului Doctor Sorin Oprescu!!!
ASTEPTĂM SĂ VĂ INSCRIEȚI IN URMĂTOAREA CURSĂ PENTRU PREZIDERNȚIALE!!!
SORIN OPRESCU PREȘEDINTE!
Are si tera asta nevoie de un Om care să o conducă…și dacă până acum am avut doar președinți care nu au fost in stare să rezolve nici măcar problema căinilor fară stăpân,cred că dacă vom alege un președinte ca Oprescu,vom avea o viață mai bună cu toții!

nu-l mai „pupati” atata pe domnul primar ca dansul nu prea a avut legatura cu initiativa

Măi alexandra,iti spun eu care-i treaba:initiativa e una,reusita si punerea in practică e alta.
Fara Oprescu nu faceati nimic.
Il aveati pe prefectul ăla…iti dai seama ce spui?
Eu iti spun aproximativ in cunostinta de cauza,sunt din Ploiesti,unde e un primar PDL,știi cum sunt ăștia,cred,și un viceprimar,Dumitru,parcă Cristian Dumitru,si parca de la PNG,care,atunci cand i-am propus,intr-o audienta care a avut loc cu ceva timp in urma,sa procedam ca in Bucuresti,moment in care i-am inmanat si H.C. din Bucuresti,cea cu Politia Animalelor,ASPA,H.C.printată de pe site-ul cutu cutu,ne-a spus că in Bucuresti e Primar cine e…iar eu i-am spus că e un om care isi merită scaunul pe care stă!
Chiar azi,in jurul orei 20,au luat hingherii un caine din fata primariei.
Si se aude ca e dispozitie de la primar,sa adune tot ce gasesc in fata primariei!
Ia edifică-te cu astea:
http://www.observatorulph.ro/latest-news/eveniment/socant-caini-cu-matele-scoase-afara-si-plagi-in-putrefactie-la-bucov-volosevici-da-l-afara-pe-cusetaru-galerie-foto

http://www.observatorulph.ro/latest-news/eveniment/revoltator-caini-maltratati-la-adapostul-bucov-galerie-foto

http://www.observatorulph.ro/marius-nica/editorial/avem-mii-de-maidanezi-ce-facem-cu-ei

http://www.observatorulph.ro/latest-news/eveniment/fotografiile-socante-cu-maidanezii-in-agonie-nu-au-fost-suficiente-politia-si-dsv-sustin-ca-adapostul-de-la-bucov-este-raiul-cainilor-galerie-foto
MAI VREI?CĂ MAI GĂSIM…
INCĂ O DATĂ,FALICITĂRI SI MII DE MULȚUMIRI DOMNULUI SORIN OPRESCU!!!
Țara asta are nevoie de un președinte ca dânsul!!!

Să-ți continui:
Azi am fost la „adapostul” pt caini comunitari de la Bucov,care apartine Ploiestiului,si nu am fost lăsată sa imi caut un câine,pe motiv ca s-a terminat programul,chiar dacă atunci când am ajuns nu se terminase.
Acolo,am gasit cainii care au fost luati aseara,la ora 20.00,de hingheri.
Niste câini foarte blânzi,trei ,sterilizati de vier pfoten,care stiu că acesti caini,sterilizati de ei,ajung in adapostul groazei,si totusi,nu iau nici o măsură.
Erau toti intr-o boxă,spre norocul lor,nu au fost băgati incă in tarcurile in care câinii,cateva zeci cazati laolaltă,se sfâsâie.
Stii ce făceau?TREMURAU!
Nu de frig,de frică,si de fericire ca cineva cunoscut a venit sa ii vada tremurau.
Sunt caini din zona mea.
SI ȘTII CE MI S-A SPUS?
CĂ DIRECTORUL,MANA DREAPTA A PRIMARULUI PDL,A CERUT ASTA,PE MOTIV CA SUNT AGRESIVI,SAU CĂ SĂREAU LA OAMENI…
Minciuni grosolane.
Eu locuiesc vis-a-vis,stiu câinii,sunt cei mai blânzi câini pe care ii cunosc!
Să-ti spun cum stă treaba cu agresivitatea asta?Ar trebui să știi,găsești informatii in ORDONANTA DE URGENTA Nr. 55 din 30 aprilie 2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi:

„Art. 2.

(1) Prin caini agresivi se intelege:

a) orice caine care, fara sa fie provocat, musca sau ataca persoane ori animale domestice in locuri publice sau private;

b) orice caine care participa la lupte Intre caini sau care a fost antrenat in acest scop.

(2) Nu intra in categoria cainilor agresivi definiti la alin. (1):

a) orice caine care ataca sau musca o persoana care a patruns fara drept, in orice mod, intr-o proprietate privata sau publica protejata de acel caine;

b) orice caine folosit de unitatile de politie, jandarmerie, de alte unitati militare, de unitatile vamale sau de serviciile publice de securitate, protectie si paza, chiar daca, aflandu-se in misiune, a atacat sau a muscat o persoana.”

Crezi că acei caini erau agresivi,conform acestei legi?
TE ASIGUR CĂ NU.
Asa ca ar trebui voi să-l pupati pe Oprescu si in fund,pentru ca sunteti norocosi să aveti un Primar ca el.

Apropos,de ce nu ati reușit și cand era Băse primar general???

AR FI BINE SĂ OBSERVĂM MERITELE OAMENILOR,IN CAZUL ĂSTA,AL DOMNULUI PRIMAR SORIN OPRESCU,ȘI SĂ NU NI LE MAI AROGĂM NOUĂ,CUM FACEM DE OBICEI!!!

Va rog sa luati cainii si puii care sunt abandonati si omoriti de alti caini si de oameni in Padurea Rosu si in jurul ei.Sunt haite intregi ,nu poti trece cu un alt caine.Cei mici nu au nici o sansa.
De asemenea un loc unde sunt vesnic abandonati caini si mai ales pui este la margine de sosea linga padurea Branesti.In general sunt omoriti cu mare placere de masini.Dumnezeu sa ii pedepseasca pe banditii aia care fac asta!

pt Irina ionescu:
Luati legatura cu un specialist in a prinde cainii. Dati un anunt chiar aici la sectiunea de intrebari. Cred ca Speed vet au specialisti. Incercati. Dar cred ca totul costa. Cred ca si cei de la Vier photen sau cei din Pallady va pot ajuta. Trebuie sa luati legatura cu ei si sa cereti ajutor. Dati-mi o adresa de mail.

Pentru alexandra,in mod deosebit,redau un fragment dintr-un comment postat de mine azi,intr-un ziar online local:
http://www.observatorulph.ro/marius-nica/editorial/avem-mii-de-maidanezi-ce-facem-cu-ei

„Azi am mers iar la „adapost”,să caut același cățel.
N-am așteptat prea mult la poartă,am avut plăcerea de a-mi fi dat,mie si sotului meu,care repet,nu e român,un „ingrijitor”-hingher-paznic.
Care a spus ca eu am fost si ieri,că ce-aș mai căuta si azi,că e un pretext,că vreau să controlez,că eu caut mereu acelasi câine,etc.
I-am spus respectivului că la avizier e afisat un program pentru vizite/adopții,intre 10 si 12 sâmbăta si duminica,iar eu ma incadram in acel orar,asa că dânsului,dacă nu ii place,iși poate depune demisia.
A plecat,lasându-l pe altul cu noi-am omis să spun că intre timp,apăruse un al doilea,nu inteleg de ce atata escortă!
A plecat,a revenit,si ne-a insoțit doar el.
Cu o figură care vroia să imi arate că deranjez,insă anterior ii amintisem că stau acolo pe banii noștri,deci e firesc să-și facă serviciul.
Am văzut toate țarcurile.Repet,era aproximativ ora 11 dimineață.
In cel de la „sosiri”,sau nou veniți,bineânțeles,erau cazați pui impreună cu adulții.
Si la masculi,si la femele.
IAR IN DOUĂ DINTRE ȚARCURI ERA CÂTE UN CÂINE MORT.
„INGRIJITORUL”,BINEÂNȚELES CĂ NU A OBSERVAT CADAVRELE,A TREBUIT SĂ II ATRAG EU ATENȚIA.
IAR AL DOILEA CADAVRU CANIN A FOST SCOS DIN ȚARC DEABIA DUPĂ CE MI S-A SPUS SĂ PREDAU TELEFONUL,CA SĂ NU FAC POZE,SI A TREBUIT SĂ MĂ INDEPĂRTEZ,SI EU,SI SOȚUL MEU,CARE A RĂMAS MARCAT DE CE A VĂZUT ACOLO:FELUL CUM SUNT „TRATATE” ANIMALELE,FELUL IN CARE SE COMPORTĂ ANGAJAȚII ADĂPOSTULUI…
LA PRIMUL CADAVRU,HINGHERUL NICI NU S-A SINCHISIT!
CUMPLIT.
Domnule Viceprimar Cristian Dumitru,Domnule Primar,nu facem nimic pentru a nu mai risipi banul contribuabilului intr-un „adapost” unde animalele sunt chinuite si batjocorite,unde nu prea s-a auzit de legi,indiferent de ce spune DSV-ul?”
„TREBUIE URMAT EXEMPLUL BUCUREȘTUILUI(AȘA CUM AM FĂCUT-O ȘI IN 2001),DESFIINȚAȚI HINGHERII,INFIINȚATĂ POLIȚIA VETERINARĂ,ANGAJATI OAMENI CAPABILI SĂ PROTEJEZE ANIMALE,NU TOT HINGHERII,TOȚI CEI CARE AU LUCRAT CU ANIMALE INAINTE DE LEGEA 9/2008 TREBUIE SĂ ZBOARE,INDIFERENT FIII CUI SUNT,DIN CE PARTID FAC PARTE,SAU CINE II ȚINE IN SPATE!!!
P.S. Am omis să spun că mai era un mic cadavru,lângă cazanul in care fierbea probabil hrana pentru câini,lângă un bolovan…
E ATAT DE URÂT TOTUL ACOLO,MOARTEA PLUTEȘTE IN JUR,IAR ACEL LOC INGHITE SUME URIAȘE,CONFORM UNUI ZIAR DIN 2008.
ACUM,CRED CĂ ȘI MAI URIAȘE DECÂT ATUNCI!!!,CARE NU SE GĂSESC PE SITE-UL PRIMĂRIEI,NU AM REUȘIT SĂ GĂSESC ABSOLUT NIMIC LAGAT DE ACEST ADĂPOST,ADĂPOSTUL PENTRU CÂINI COMUNITARI DE LA BUCOV,NICI BUGET 2009,NICI BUGET 2010,NICI COMPONENȚA PERSONALULUI,ABSOLUT NIMIC,PARCĂ E O GAURĂ NEAGRĂ…
Găsește cineva ceva legat de acest subiect,undeva?”

Cam așa stau treburile pe unde nu e Domnul SORIN OPRESCU primar…
Asa că nu putem decăt să ne dorim să il avem președinte,ce zici,alexandra dragă???
Eu zic că DA!

EPISODUL DE AZI,DUMINICĂ,12.01.2010,„ADAPOSTUL” DE LA BUCOV:

http://www.observatorulph.ro/marius-nica/editorial/avem-mii-de-maidanezi-ce-facem-cu-ei „Azi,dumnică,12.09.2010,IN JURUL OREI 10,am fost iarăsi la „adăpost”.
Cu un grup de iubitori.
Am fost primiti,ni s-a dat un paznic după noi,iar după un schimb de replici pe care Chirițescu l-a avut cu una dintre doamnele cu care am fost,a chemat angajatul-paznic-hingher-„ingrijitor” si a spus că…cheamă politia.
Domnul doctor Chiritescu,in loc să ingrijească un câine care era plin de sânge,si sa aibă grijă să nu mai rezulte cadavre canine in acel „adăpost”,FIINDCĂ ȘI AZI ERA UN CADAVRU DE CÂINE INTR-UN ȚARC,i-a spus acelei doamne că este o pensionară senilă,dezechilibrată.Apoi hingherul a plecat,si,ca niciodată,am rămas numai noi,„iubitorii”.
A venit un politai,care ne-a cerut să ne legitimăm,mie si acestei doamne.
MENTIONEZ CĂ ACEASTĂ DOAMNĂ A ADUS LA „ADĂPOST”UN SAC DE MÂNCARE(PÂINE,COPNURI,PRĂJITURI)PE CARE LE-AM DAT CÂINILOR SĂ LA MĂNÂNCE.
DCĂ VĂ ILUZIONATI CUM CĂ IN ACEST ADĂPOST ESTE CEVA AȘA CUM SE SPUNE,LUAȚI PÂINE,SI MERGETI IN ADĂPOST SĂ O DATI CÂINILOR!
SE VOR BATE PE EA!
Dar nu celor din partea stângă,unde sunt cazați câinii ingrijiti de „iubitori”,sau ai unui hingher,după cum a spus azi,ca intr-un țarc sunt câinii lui(pe ăia să nu ii numărăm),că ăia arată bine si sunt sătui!
Hingherii să isi ducă câinii acasă!
Mergeti in țarcurile din fată,si la cele din spatele tarcurilor,nu la cele la care vă duc ei!
Deci,si azi,un cadavru,adăpătoare fără apă,câini infometați,care se băteau pe o bucată de pâine…cu toate că ni s-a spus că ieri o doamnă le-a dat să mănânce,o doamnă care a venit cu vreo 13-14-15 saci mari de hrană.
Insă bineânțeles că nu puteau sătura sute de câini flămân zi câtiva saci de hrană.
Așadar,a venit reprezentantul legii,un agent care s-a prezentat,ne-a luat datele,si am reușit să aflu că nu suntem acuzate de nimic,ci doar că vrea să ne spună să respectăm orarul,să nu facem poze,și să nu…dăm de mâncare câinilor fără a fi supravegheati de hingheri…
PRECIZEZ,AZI AM AJUNS LA „ADAPOSTUL”DE LA BUCOV LA ORE 9.55,SI AM INCEPUT VIZITA LA 10.05.
NIMENI NU A SCOS TELEFONUL DIN BUZUNAR,SAU GEANTĂ,NIMENI NU AVEA TELEFON IN MÂNĂ.
CÂINII AU FOST HRĂNIȚI IN PREZENȚA HINGHERILOR,PÂNĂ I-A CHEMAT SEFUL LOR,CHIRITESCU.
IN UNUL DINTRE TARCURI,ERA UN CADAVRU DE CÂINE.
IN UNELE ȚARCURI,NU ERA APĂ IN ADĂPĂTOARE.
CÂINII SE BĂTEAU PE CÂTEVA FELII DE PÂINE USCATĂ…
CAM ASTA E SITUAȚIA „ADĂPOSTULUI”PENTRU CÂINI COMUNITARI DE LA BUCOV,SEPTEMBRIE,2010.
P.S. Dl dr.Chiritescu i-a spus domnului politai că eu sunt o iubitoare de trei zile,că până acum…nu eram…
II REAMINTESC DOMNULUI DOCTOR CĂ EU AM FĂCUT CHIAR SI NIȘTE RECLAMATII,ANUL,ANII TRECUTI,CHIAR SI ANUL ĂSTA!
SĂ FIE VORBA DE VREO AMNEZIE???
Oare de ce unii iși permit să deranjeze Politia degeaba,când poate sunt cazuri grave,amânate pentru toanele unora…
I-am spus domnului politai că regulile au fost respectate in totalitate,si cu asta s-a incheiat intrevederea.
ASTA ESTE ROMÂNIA ANULUI 2010,O ROMÂNIE EUROPEANĂ (POATE NUMAI IN PRIVINȚA PRENȚIILOR)! ”

Hingherii mi-au luat cainele de pe strada .Desi era castrata am sunat la cabinetul unde se fac sterilizarile gratuite in zona(Militari) si mi s-a spus ca toti cainii au fost dusi la adapostul din Mihailesti , si probabil in teremen de 2 zile va fi eutanasiata daca nu e revendicata. ( Pentru ca adapostul din Chiajna s-a inchis).Nu stiu unde este acest adapost, nu am re
usit sa aflu nimic despre el- adresa sau un nr de telefon-

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.