acum 14 ani

Afectiunile rinichilor la caini

Problemele de sanatate ale Schnauzerului pitic sunt pancreatita, diabetul, afectiuni ale ochilor, rinichilor, ficatului

Problemele de sanatate ale Schnauzerului pitic sunt pancreatita, diabetul, afectiuni ale ochilor, rinichilor, ficatului

Afecţiunile rinichilor şi sănătatea căţelului dumneavoastră.

Rinichii sunt responsabili pentru filtrarea toxinelor din sânge.

Afecţiunile rinichilor pot  avea mai multe cauze însă îmbătrânirea este cel mai des întâlnit motiv în cazul bolilor renale.

Deşi nu există un leac, sunt foarte multe lucruri care pot fi făcute pt îmbunătăţirea calităţii de viaţă a căţelului dvs.

Insuficienţa renală este cauzată de uzura celulelor renale. Celulele renale sunt pierdute gradual pe parcursul vieţii.

Pe măsura ce căţelul îmbătrâneşte şi celulele renale se pierd, cele rămase trebuie să lucreze dublu pentru a compensa pierderile. Ca şi rezultat, bolile renale pot apărea cu mult înainte să avem simptome vizibile.

Pot fi efectuate teste pentru a diagnostica această afecţiune prin analize de sânge şi urină cu mult înainte ca simptomele să apară. Anumite simptome pot fi consumul ridicat de apă, urinare repetată şi lipsa controlului asupra vezicii urinare. În plus, câinele poate pierde în greutate, poate să sară peste mese, poate da semne de slăbiciune sau poate să vomite.

O dată ce s-a diagnosticat afecţiunea renală, există câteva lucruri pe care le puteţi face pentru a minimiza discomfortul căţelului dumneavoastră cum ar fi gestionarea dietei care este foarte importantă în cazul căţeilor cu insuficienţă renală.

Anumite restricţii se pot referi la: fosfor, care poate destabiliza echilibrul hormonal şi mineral al corpului, restricţii în ceea ce priveşte proteinele deoarece diminuăm din munca rinichilor de a filtra proteinele din produsele manufacturate; restricţia în ceea ce priveşte sodiul este foarte recomandată deoarece căţeii cu insuficienţă renală sunt predispuşi la hipertensiune;  vitamine solubile în apă, în special vitamina B poate ajuta la înlocuirea vitaminelor pierdute în urma disfuncţiei rinichilor; mărirea dozei de potasiu este benefică deoarece rinichii bolnavi pierd multe vitamine şi minerale importante.

Un comentariu

Dilema totala,ziceti asa :”marirea dozei de potasiu este benefica deoarece rinichii bolnavi pierd multe vitamine si minerale importante”
Stiu un articol-nu mi se trimite linkul-unde potasiul este contraindicat in cazul oamenilor cu afectiuni renale.Difera de la caine la om lucrurile?