16 Iul 2010

Intrebari si raspunsuri » ,

Am un vecin la bloc care agreseaza animalele din jurul blocului. Cum il pot opri sa mai faca asta?

Locuiesc intr-un bloc de garsoniere si majoritatea locatarilor sunt batrani iubitori de animale, din acest motiv in jurul blocului traiesc cativa caini si ceva mai multe pisici pentru ca primesc hrana si mangaiere. Nu sunt angresivi, dar mai latra noaptea, iar acest lucru e deranjant pentru unii locatari. Stiu ca nu e normal sa traiasa asa pe scarile blocului. Unul dintre locatari este vestit bataus al cainilor si pisicilor si as vrea sa stiu daca se poate face ceva in legatura cu acest lucru. Sa mai precizez despre instalatorul blocului care se lauda de dimineata ca a ingropat trei pisici de vii?2 raspunsuri

Poti suna la politie pentru ca exista o Lege de protectie a animalelor!

da, exista legea 9/2008, care prevede pentru acte de cruzile, amenda si chiar inchisoarea pana la 3 ani- este in vigoare- trebuie sa ai insa dovezi- poze, filmutele, martori, inregistrare cu reportofon ascuns- apoi reclamatie la DVS local si Politie- ambele sunt indrituite sa aplice legea- sigur exista bestii de oameni oriunde, dar nu trebuie lasati in voia lor.

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.