2 Mar 2010

Amenzi pentru bucureştenii care nu spală trotuarul sau nu au acordul vecinilor pentru a deţine câine

Amenzi pentru bucureştenii care nu spală trotuarul sau nu au acordul vecinilor pentru a deţine câine

Amenzi pentru bucureştenii care nu spală trotuarul sau nu au acordul vecinilor pentru a deţine câine

Bucureştenii vor trebui să ceară acordul vecinilor pentru a deţine un câine şi vor fi obligaţi să-şi spele trotuarul din faţa caselor şi a blocurilor, în fiecare zi de sâmbătă, în caz contrar fiind amendaţi, conform unui proiect de hotărâre privind normele de salubrizare şi igienizare a Capitalei.

Pe ordinea de zi al Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) se află proiectul de hotărâre privind normele de salubrizare şi igienizare ale Capitalei, care reglementează cadrul legal şi normele de salubrizare, precum şi drepturile şi obligaţiile bucureştenilor sau ale firmelor de salubrizare.

Acest proiect stabileşte, printre altele, că vor fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 200 şi 500 de lei, persoanele care, deşi deţin câini de companie, nu-şi obţin în 30 de zile, acordul tuturor vecinilor direcţi în privinţa animalului de companie.

Aceleaşi amenzi vor putea fi aplicate şi pentru cei care nu deţin, pe domeniul public, atunci când îşi plimbă animalele de companie, materialele necesare – făraş, mătură, pungă – pentru curăţarea locului şi a dejecţiilor fiziologice ale animalului.

De asemenea, proiectul interzice creşterea sau întreţinerea, în Bucureşti, în gospodării individuale, a animalelor şi păsărilor pentru consum, piele, blană şi tracţiune, a albinelor, viermilor de mătase şi asimilate acestora.

Şi în privinţa normelor de curăţenie a trotuarelor din faţa caselor şi blocurilor în care locuiesc, proiectul stabileşte obligaţia bucureştenilor de a spăla trotuarul în fiecare zi de sâmbătă a fiecărei săptămâni. Astfel, persoanele fizice vor fi nevoite să spele trotuarul în fiecare sâmbătă, între orele 9.00-12.00, iar persoanele juridice, în zilele de luni, între orele 9.00-12.00, acestea fiind pasibile de amenzi cuprinse între 200 şi 500 lei pentru nerespectarea acestor norme.

Dacă persoanele fizice aparţin unor culte religioase, care au ca zi de sărbătoare sâmbăta, proiectul prevede ca „prestaţia să fie făcută în următoarea zi lucrătoare, în aceleaşi condiţii menţionate”.

În perioada de iarnă, cetăţenii care deţin locuri de parcare trebuie să cureţe zăpada şi să asigure curăţenia acestor locuri. De asemenea, bucureştenii nu vor avea voie să mai arunce zăpada din curţi pe trotuare sau pe carosabil, iar cei care în 24 de ore după încetarea ninsorii nu îndepărtează ţurţurii de pe acoperişurile clădirilor şi nu curăţă zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor unde domiciliază vor putea fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 200 şi 500 de lei.

Pentru persoanele juridice, amenzile sunt cuprinse între 500-2.000 de lei în cazul imobilelor în care la parter funcţionează societăţi comerciale sau magazine, obligaţiile persoanelor juridice de a curăţa zăpada sau gheaţa revenind în timpul programului de funcţionare.

Sursa: Mediafax


9 comentarii

Perfect!!
Cand intra in vigoare aceasta hotarare? Poate asa bucurestenii se vor gandi de doua ori daca sa-si ia sau nu un caine pe care sa-l creasca intr-un apartament.
Macar ne vom civiliza de teama pierderii banilor, daca nu de dragul de a fi civilizati…

Diana…cu scuzele de rigoare…esti o idioata…

bine ar fi sa se dea aceasta hotarare cat mai repede. iubitorii astia de caini si pisici sunt in stare sa imputa un bloc intreg cu dragostea lor pentru animale. animalele se tin la curte, nu in apartament.

cea mai mare aberatie posibila, sa ceri acordul vecinilor directi ca sa detii un caine…. si daca nu te intelegi cu veciunul direct? adica imi dicteaza nie ala ce sa fac in casa mea?
da’ daca eu vreau sa latru sau sa miaun sau sa nu trag apa la toaleta decat la sf zilei sau mai stiu eu ce-mi trece prin cap s aa fac in casa mea, de ce nu trebuie sa-i cer voie? da ‘ dreptul la proprietate in ce consta? ce legatura are vecinul meu cu ce fac eu in casa, atat vreme cat nu il afecteaza? aaa, ca e nebun sau ca rae o aversiune fata de animale, asta nu inseamna ca imi dicteaza mie viata!
diana si imputila, traiti cam degeaba daca nu iubiti animalele…..

Respect Catalin,sunt de acord cu tine

sa inteleg ca daca cresc un caine sunt necivilizata… asa o fi, dar prefer de o mie de ori asa decat „civilizatia” unora.
si, imputila, afla ca sunt si cainii si pisicile necesari; daca n-ar fi ei sa puta, ne-am da seama ca mirosul care totusi persista este de la vecinii nostri, asa macar puteti da vina pe bietele animale si sa va simtiti voi curati, civilizati, superiori si mai stiu eu cum.

Dragi asa zisi „iubitori de animale”, cand nu vor mai muri oameni din cauza maidanezilor si nu se vor mai aduce suferinte copiilor si batranilor muscati de acesti caini salbaticiti, atunci o sa aveti dreptul sa tineti lectii de moralitate. Pana una alta, calcam in „norocei” de caine , suntem treziti dimineata de latraturi, suntem muscati, mutilati si eventual omorati de aceste animale. Si va pun cateva intrebari pertinente la care poate veti medita cateva secunde:
– de ce apartamentul unui „iubitor de animale” poate fi detectat olfactiv fara nici o problema de pe casa scarii??!
– esti cu atat un mai mare iubitor de animale cu cat ingramadesti mai multe pisici si caini intr-un apartament asigurandu-le un spatiu personal mai mic decat cel prevazut in legislatie la un adapost?!
– de ce nu pot merge la prietenii dintr-un bloc fara teama de a fi muscat de maidanezul asa zis al scarii hranit de o persoana a carei responsabilitate se opreste doar la a arunca resturi de mancare pe geam
– esti un iubitor de animale daca ii arunci cand si cand de mancare cate ceva si il lasi iarna in frig, zapada si umezeala prelunginu-i chinul si agonia??!
– in ce fel sunt protejate animlalele cand pentru a supravietui unele dintre ele care nu sunt specii protejate pe cale de disparitie, sacrificam alte animale. Unde este dreptul animalelor sacrificate pentru supravietuirea altora care deja creeaza probleme sociale.

Legea se adreseaza oamenilor neciviliati. Se pleaca de la premiza ca toti suntem proprietari si ca suntem suverani in casa noastra, dar ca acesta nu e un motiv sa-i periclitam pe altii in a-si exercita acest drept. Aceste legi sunt in vigoare de zeci de ani in tari civilizate care s-au ocupat de aspectul convietuirii dintre om si animale in spatiile de locuit in comun. Legea te lasa sa faci orice in casa ta, atata timp cat nu deranjezi/lezezi pe vecinul tau. Prin urmare poti urla sau te poti sinucide la tine in casa, doar sa fii cat mai discret….

Da, sunt foarte multi proprietari ale carori apartamente sunt depistabile dupa miros de pe scara, deoarece nu respecta regulile de igiena, fie din prostie, rea vointa, lipsa mijloacelor materiale, ignoranta, neglijenta etc. Acei proprietari sunt un pericol pentru vecinii lor dar si pentru animalele pe care le ingrijesc si care nu pot fi sanctionati din lipsa unui cadru legal.

Cresterea cainilor in spatiile relativ mici ale apartementelor de bloc este un stres suplimentar pentru animale pe care oamenii il ignora cel mai adesea din egoism sau prost-inteleasa compasiune. Cel care ia un caine de pe strada da dovada de altruism, dar ignora, in acelasi timp, legile naturii,dupa care animalele traiesc mult mai bine in aer liber…

Cei care spun ca iubesc cainii si ii chinuiesc tinandu-i in spatiile inguste ale apartamentelor de bloc de la noi, ar trebui sa traiasca expereienta unui regim totalitar in care ei sa fie cei bagati in cusca si scosi la plimbare de cateva ori pe zi…

Cei care cresc caini in apartamentele lor nu sunt necivilizati, ci doar isi asuma niste responsabilitati pe care reusesc sa si le indeplineasca sau nu…

Este placut sa detii animale
dar este placuta si o strada fara excremente.Salutam decizia autoritatilor
numai ca suntem deja in Octombrie 2010 si nimeni nu a spalat strada,
nimeni nu aduna excrementele propriului caine.Si va mai intreb:numai in Bucuresti locuiesc oameni?
Provincia nu are dreptul la un oras fara excremente de caine?
Vecinii pot da acordul pentru a detine un caine daca dovedesti bun simt nu daca-ti lasi animalul sa faca mizerie pe scara blocului da ,,deh!mai scapa!”

 
One Herastrau Park este primul complex rezidential din Bucuresti certificat �Green Homes�, nivelul Excelent

One Herastrau Park este primul complex rezidential din Bucuresti certificat �Green Homes�, nivelul Excelent
O casa nu este doar un spatiu de locuit, ci locul unde vrei sa te simti ACASÄ‚. Intr-o lume in care uneori conteaza mai mult aspectul decat calitatea, One United Properties, principalul dezvoltator imobiliar specializat pe proprietati rezidentiale exclusiviste din Bucuresti, le imbina pe amandoua. Asa se face ca One Herastrau Park este in acest […]

Romania are o noua statie de sortare a deseurilor in valoare de peste 3 milioane de Euro

Romania are o noua statie de sortare a deseurilor in valoare de peste 3 milioane de Euro
Rom Waste Solutions a investit peste 3 milioane de Euro in retehnologizarea si cresterea capacitatii de procesare a statiei de sortare a deseurilor de la Dragomiresti Vale   Rom Waste Solutions proceseaza zilnic circa 500 de tone de deseuri, peste o treime din deseurile municipale generate in Bucuresti. “Statia dispune acum de echipamente specializate de […]

GreenTech Film Festival, primul festival dedicat tehnologiei verzi, si-a anuntat programul

GreenTech Film Festival, primul festival dedicat tehnologiei verzi, si-a anuntat programul
GreenTech Film Festival, primul festival de filme documentare dedicat tehnologiei verzi, se desfasoara in aceasta toamna in Bucuresti, la Cinema Elvira Popescu, in perioada 9-12 octombrie. Primul festival Zero Carbon – Organizatorii isi propun sa elimine complet amprenta de carbon rezultata din activitatile organizatorice pe care le implica in general un festival de film. Programul […]

Parcul Natural Vacaresti este pregatit sa-si primeasca vizitatorii pe „Poteca biodiversitatii urbane”

Parcul Natural Vacaresti este pregatit sa-si primeasca vizitatorii pe „Poteca biodiversitatii urbane”
Asociatia Parcul Natural Vacaresti (APNV) a deschis prima poteca de vizitare in Parcul Natural Vacaresti. Aceasta cuprinde zone de informare, spatii tematice dedicate speciilor si habitatelor si un pavilion pentru observatii ornitologice. Accesul este liber si se poate face atat individual cat si in cadrul grupurilor organizate de membrii asociatiei. Proiectul este realizat cu sprijinul […]

A plecat Acvila Arlie, au venit flamingo in Romania

A plecat Acvila Arlie, au venit flamingo in Romania
Acvila tipatoare mica Arlie a plecat in cea de-a cincea migratie monitorizata satelitar pe data de 12 septembrie 2017. Arlie este una din cele 19 acvile care au fost monitorizate prin satelit de ornitologii romani in cadrul proiectului LIFE „Conservarea acvilei tipatoare mici in Romaniaâ€�, proiect implementat de Societatea Ornitologica Romana, Grupul Milvus si Agentia […]

SOR incepe elaborarea a 6 planuri de management pentru arii naturale protejate din cinci judete diferite

SOR incepe elaborarea a 6 planuri de management pentru arii naturale protejate din cinci judete diferite
Societatea Ornitologica Romana anunta inceperea proiectului „Elaborarea Planurilor de management pentru ariile protejate ROSCI0310 Lacurile Falticeni, ROSCI0389 Saraturile de la Gura Ialomitei – Mihai Bravu, ROSP0051 Iezerul Calarasi, ROSPA0061 Lacul Techirghiol, ROSPA0101 Stepa Saraiu Horea, ROSPA0111 Bertestii de Sus – Gura Ialomiteiâ€�, finantat prin PROGRAMUL OPERATIONAL Infrastructura Mare si cofinantat de Fondul European de Dezvoltare […]

Domnule Tudose, dovediti ca sunteti impotriva cianurii: INTERZICETI-O!

Domnule Tudose, dovediti ca sunteti impotriva cianurii: INTERZICETI-O!
Scrisoare deschisa catre Prim-ministrul Romaniei, Mihai Tudose Domnule Mihai Tudose, In ultimele zile ati facut mai multe declaratii in presa centrala privind tehnologia de prelucrare a minereurilor pe baza de cianuri. Cea mai recenta dintre acestea – „si nu vom mai folosi nici cianuri, nici halde imense de steril” [1] va pozitioneaza, cel putin la […]

Belgia solicita opinia Curtii Europene de Justitie privind legalitatea Sistemului de Justitie pentru Investitori din CETA

Belgia solicita opinia Curtii Europene de Justitie privind legalitatea Sistemului de Justitie pentru Investitori din CETA
Belgia si-a respectat promisiunea de a solicita Curtii Europene de Justitie (CEJ) verificarea compatibilitatii  Sistemului de Justitie pentru Investitori (Investment Court System, ICS), introdus  prin acordul comercial CETA [1], cu legislatia europeana. O opinie a Curtii, prin care s-ar identifica o eventuala incompatibilitate, ar pune sub semnul intrebarii viitorul ratificarii CETA de catre parlamentele nationale. […]

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.