acum 14 ani

Intrebari si raspunsuri » , ,

Amstafful roade tot ce prinde in casa pana pe la 8 luni?

Am citit asta pe un forum … si cred ca este adevarat doar in cazul in care nu are jucarii sau stapanul nu are suficient timp de joaca cu “catelul”. Duce o viata nefericita daca traieste intr`un apartament si nu la curte? Iubesc toti cateii si cred ca as fi capabila sa am grija de unul. Multumesc! Am 16 ani jumate … am inteles ca trebuie sa am 18 ani ca sa pot avea in grija un amstaff …. adevarat?

11 raspunsuri

Amstafful nu este cea mai potrivita rasa pentru cei care nu au mai avut caine niciodata. Daca va plac toti cateii, ar fi bine sa va orientati spre o rasa mai docila, care sa se acomodeze mai usor vietii in apartament.Inainte de a face acest pas asigurati-va ca aveti timpul necesar sa va ocupati de el, resurse materiale pentru hrana si vizite la veterinar, precum si acordul celor cu care locuiti(parinti presupun).
Succes!

Cam orice caine roade tot pana la 8-12 luni. Trebuie sa ai grija sa ascunzi bine lucrurile de care nu vrei sa te lipsesti! Cat despre mobila…ai grija ca el sa aiba intotdeauna o jucarie doua la dispozitie ca sa nu ti-o rontaie. Bafta!

din pacate nu doar amstafful…. toti cateii au acest obicei pana pe la 8 luni. ar fi recomandat sa ii iei cat mai multe jucarii si oase speciale pe care sa isi practice muscatura;)) multa bafta

Ordonanta de urgenta nr. 55 din 30 aprilie 2002 privind regimul de detinere al câinilor periculosi sau agresivi.
In temeiul prevederilor art., 114 alin. (4) din Constitutia României, Guvernul României adopta prezenta ordonanta de urgenta.
CAPITOLUL l
Dispozitii generale
Art. 1. – În sensul prezentei ordonante de urgenta, prin câini periculosi se întelege câinii apartinând urmatoarelor rase, grupate în doua categorii, dupa cum urmeaza:
a) categoria l: câinii de lupta si de atac, asimilati prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor;
b) categoria a ll-a: câinii din rasele Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitane, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso si metisii lor.
Art. 2. – (1) Prin câini agresivi se întelege:
a) orice câine care, fara sa fie provocat, musca sau ataca persoane ori animale domestice în locuri publice sau private;
b) orice câine care participa la lupte între câini sau care a fost antrenat în acest scop.
(2) Nu intra în categoria câinilor agresivi definiti la alin. (1):
a) orice câine care ataca sau musca o persoana care a patruns fara drept, în orice mod, într-o proprietate privata sau publica protejata de acel câine;
b) orice câine folosit de unitatile de politie, jandarmerie, de alte unitati militare, de unitatile vamale sau de serviciile publice de securitate, protectie si paza, chiar daca, aflându-se în misiune, a atacat sau a muscat o persoana.

CAPITOLUL II
Obligatiile detinatorilor de câini si conditiile detinerii acestora
Art. 3. – (1) Proprietarii sau detinatorii temporari ai câinilor prevazuti la art. 1 au urmatoarele obligatii:
a) sa aiba vârsta minima de 18 ani;
b) sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
c) sa nu fi fost condamnati pentru savârsirea unei infractiuni contra persoanei.
(2) Proprietarii sau detinatorii temporari ai câinilor prevazuti la art. 1 si la art. 2 alin. (1) au obligatia sa înregistreze câinii la Asociatia Chinologica Româna, afiliata la Federatia Chinologica Internationala, si sa inscriptioneze în mod vizibil, la intrarea în apartament sau în imobil ori pe împrejmuirea aferenta imobilului respectiv, avertismentul “Câine periculos” sau, dupa caz, “Câine agresiv”, printr-o placuta având dimensiunile de cel putin 15 x 25 cm.
Art. 4. – (1) Proprietarii de câini prevazuti la art. 1 au obligatia sa depuna la sediul politiei în a carei raza este situat imobilul în care este detinut câinele o adeverinta în fotocopie, eliberata de Asociatia Chinologica Româna, afiliata la Federatia Chinologica Internationala, din care sa rezulte încadrarea câinelui în categoriile prevazute la art. 1, precum si o declaratie pe propria raspundere cuprinzând urmatoarele date:
a) numarul de identificare al câinelui, aplicat prin tatuare sau microcip;
b) efectuarea vaccinarii antirabice si a rapelurilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
c) efectuarea sterilizarii câinilor prevazuti la art. 1 lit. a);
d) existenta unei asigurari de raspundere civila pentru eventualele pagube produse de câinii prevazuti la art. 1
lit. a).
2) în cazul schimbarii adresei imobilului mentionat la alin. (1) proprietarii de câini încadrati la art. 1 au obligatia sa depuna în termen de 48 de ore, la sediul politiei în a carei raza se afla noua adresa, documentele prevazute la alin. (1).
(3) Pierderea sau decesul unui câine încadrat la art. 1, precum si înstrainarea câinilor încadrati la art. 1 lit. b) vor fi declarate în termen de 48 de ore la sediul politiei în a carei raza se afla imobilul de detinere al câinelui.
Art. 5. – Prevederile art. 3 si 4 nu se aplica unitatilor de politie, jandarmerie, celorlalte unitati militare, vamilor si serviciilor publice de securitate, protectie si paza.
Art. 6. – (1) Accesul câinilor prevazuti la art. 1 lit. a) în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, precum si în alte locuri publice, cu exceptia drumurilor publice si a cailor de acces catre acestea, este interzis.
(2) Accesul câinilor prevazuti la art. 1 lit. a) în partile comune ale imobilelor în care sunt detinuti, pe drumurile publice si pe caile de acces catre acestea este permis numai daca acestia poarta botnita si sunt tinuti în zgarda si lesa sau ham de catre proprietar ori de catre detinatorul temporar.
(3) Stationarea câinilor prevazuti la art. 1 lit. a) în partile comune ale imobilelor prevazute la alin. (2) este interzisa,
(4) Accesul câinilor prevazuti la art. 1 lit. b), precum si al câinilor din rasele Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc German, Dobermann, Presa Canario, Ciobanesc de Asia Centrala Komondor, Kuvasz, Schnauzer Urias si metisii lor în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum si în partile comune ale imobilelor este permis numai daca acestia poarta botnita si sunt tinuti în lesa de catre o persoana care îndeplineste conditiile prevazute la art. 3 alin. (1). în locurile special amenajate pentru câini accesul câinilor prevazuti în prezentul alineat este permis fara botnita si fara lesa.
Art. 7. – Dresajul si antrenamentul câinilor prevazuti la art. 1 sunt permise numai în centre speciale, stabilite prin hotarâre de catre consiliile comunale, orasenesti, municipale sau ale sectoarelor municipiului Bucuresti.
Art. 8. – Se interzice:
a) organizarea luptelor între câini, antrenarea câinilor în acest scop si participarea cu câini la astfel de lupte, indiferent carei rase îi apartin câinii;
b) importul sau comercializarea câinilor prevazuti la art. 1 lit. a);
c) reproductia câinilor prevazuti la art. 1 si la art. 6 alin. (4), care nu au acte de origine recunoscute de Asociatia Chinologica Româna, afiliata la Federatia Chinologica Internationala;
d) abandonarea câinilor prevazuti la art. 1, art. 2 alin. (1) si la art. 6 alin. (4).
Art. 9. – (1) Câinii prevazuti la art. 1 lit. a), indiferent de sex, vor fi obligatoriu sterilizati.
(2) Sterilizarea câinilor va fi confirmata în carnetul de sanatate de catre medicul veterinar care a efectuat interventia.
(3) în termen de 60 de zile de la data intrarii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta proprietarii sau detinatorii temporari ai câinilor prevazuti la art. 1 lit. a) sunt obligati sa îi sterilizeze, pe cheltuiala proprie.
Art. 10. – (1) în cazul câinilor prevazuti la art. 2 alin. (1), organele de politie, la sesizarea unei persoane sau a reprezentantului legal al acesteia ori din oficiu, avertizeaza proprietarul sau detinatorul temporar al câinelui sa ia toate masurile pentru prevenirea comportamentului canin agresiv.
(2) Daca proprietarii sau detinatorii temporari ai câinilor prevazuti la art. 2 alin. (1) nu iau masurile prevazute la alin. (1), politia poate dispune plasarea câinelui într-un adapost, potrivit dispozitiilor art. 15 alin. (2), în cazul în care pericolul avut în vedere se mentine.
(3) Cheltuielile generate de întretinerea câinelui aflat sub supraveghere se suporta de catre proprietar sau de detinatorul temporar al câinelui.

Asta trebuie sa sti pt inceout. Daca vrei sa nu-ti roada mobila sau cablurile, pune ardei iute pe ele si te asigur ca nu se va apropria.

inspector sef asociatia b.b. 4 februarie 2010 la 9:21 pm

da nu e legal sa deti un caine din grupa a adica pittbul amstaff bullterier etc deci cel mai bine ar fi sa iti cumperi un brac un dalmatian un labrador un golden etc pt inceput

am-staff este un caine cu personalitate puternica , lafel ca toti terrierii are scrisa in codul genetic dorinta de a isi folosi dintii la orice ocazie .

am staff este caine care traieste bine la apartament atata timp cat il duci zilnic la plimbare .

am staff nu este rasa potrivita pentru persoana care nu are experienta cu caini .

am staff poate fi dresat sa nu roada lucruri de prin casa .

am staff face parte din categoria 2 a cainilor periculosi , trebuie sa ai minim 18 ani si trebuie sa il inscrii la sectia de politie de care apartine domiciliul .

Am si eu un amstaff, pe langa alte doua cateluse (un bichon si un pomeranian). Nu stiu daca este o “apucatura” specifica rasei, aceasta de a roade, deoarece cand au fost pui si cele mici au ros. Insa de la amstaff am cateva amintiri in apartament: cand se plctisea, chiar daca avea oase din-acelea speciale pentru caini se apuca sa roada un colt de perete-acelasi intotdeauna :). Cred ca fiecare caine isi gaseste o ocupatie cand nu are partener de joaca sau ceva mai interesant de facut. Pomeranianul rodea sireturile de la incaltaminte – nu se atingea de altceva.
Totusi, in ceea ce priveste amstaff-ul vreau sa spun ca acum, dupa mutarea in padoc si-a ros cotetul si are deja 1an si jumatate.
Parerea mea este ca nu conteaza neaparat rasa, cat conteaza caracterul cainelui.

Am uitat sa spun ca amstaff-ul este o rasa foooarte iubitoare si in ciuda lucrurilor care se spun despre el (in ceea ce priveste originea lui si asemanarea cu pitbull-ul) cred ca este un animal de companie potrivit pentru ca este foarte devotat stapanului. Totusi cred ca nu este potrivit pentru apartament pentru ca este o rasa de talie mare si necesita spatiu pentru miscare.
In legatura cu varsta… nu exista restrictii de varsta pentru achizitionarea lui.

nu am un raspuns lung , dar pentru un caine ca si un amstaf , este egala varsta . important e sa se obisnuiasca cu stapanul de mic succes

Elena Andreea Puteanu 20 iulie 2010 la 11:40 am

da e adevarat

dedica-ti primul an din viata si vei avea un caine exemplar – timp, instructaj, hrana, ingijire, comunicare. Amstafful este f iubitor si f docil daca este educat de cineva cu experienta. El va intelege f bine delimitarea unor aspecte. Daca nu exista experienta in cresterea cainilor sau cel putin, dorinta si perseverenta, atunci mai bine se achizitioneaza un papagal. Dupa ce ti-ai dedicat primul an din viata Amstaff-ului tau, iti vei impartasi timpul cu placere, deoarece tot ceea ce faci nu vei considera cu sacrificiu ci doar o placere de comunicare. Pittbull-ul este nebun, Amstaff-ul este curajos – sunt doua distinctii care nu au legatura una cu cealalta. Trebuie evitata confuzia. Si inca ceva, socializeaza-ti catzelul cu orice vietate timp de mai multe zile si totul va parea normal in viata lui. Socializeaza-l si cu situatiile inedite: aglomeratie, trafic urban, liniste prelungita, situatii “stresante”, etc …
Amstafful este un caine polivalent, dar trebuie sa-l faci sa-si foloseasca aceste calitati. Dedicand timpul Amstaffului tau, iti vei dedica timp tie!