4 Mai 2011

Animale de la Zoo Baia Mare, vândute la licitaţie

Reprezentanţii Serviciului Public Ambient Urban (SPAU) au decis să vândă, prin licitaţie, o parte din animalele de la Grădina Zologică. Animalele exotice şi cele de talie mare, care nu vor putea fi valorificate, vor fi mutate într-un centru de reabilitare şi de îngrijire a animalelor sălbatice de doar 1.500 de metri pătraţi. Cele mici vor ajunge în ogrăzile oamenilor cu bani.

In luna mai vor începe lucrările la construcţia centrului de reabilitare, urmând ca animalele să fie mutate acolo până la sfârşitul lunii, scrie adevărul.ro. Spaţiul total alocat pentru adăpostirea animăluţelor este de doar 1.500 m pătraţi, iar ele vor sta în căsuţe din fier beton, câte una pentru fiecare specie.

Potrivit Ministerului Mediului, spaţiul de 1.500 m este suficient doar pentru cei trei lei care vor fi transferaţi în centru. Autorităţile vor înghesui însă acolo două maimuţe, cinci lei, un tigru siberian, un jaguar, trei lupi, doi paviani şi trei urşi.

Sursa: Realitatea


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.