15 Mar 2010

Animalele vor avea avocat

Vă mâniaţi de fiecare dată când un câine sau o pisicuţă sunt agresate de persoane fără suflet? Ei bine, avocatul Marius Coltuc (foto mic) vrea să înfiinţeze instituţia “Avocatul animalelor”.

“Dacă oamenii acuzaţi că maltratează animale pot fi apăraţi de un avocat în instanţă, de ce nu s-ar bucura şi victimele de aceleaşi drepturi?”, ne-a declarat Marius. Instituţia îi va asista pe poliţişti şi procurori în cazurile de maltratare a necuvântătoarelor, în special a celor domestice. Potrivit proiectului, “Avocatul animalelor” interzice cumpărarea unui singur papagal sau peştişor de acvariu, pentru ca animăluţele să nu sufere de plictiseală. E interzisă, de asemenea, şi tăierea cozilor sau a urechilor patrupedelor, în scopuri “cosmetice”.

Trebuie 100.000 de semnături

Pentru înfiinţarea instituţiei, iniţiatorii trebuie să strângă 100.000 de semnături. Detalii despre cum puteţi semna găsiţi pe site-ul www. juridictv.ro.

Sursa: Libertatea


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.