acum 14 ani

Intrebari si raspunsuri »

Are grădină zoologică acasă

Gigi Pavel, un iubitor de animale din comuna Ştefăneşti, a investit peste 50.000 de euro în ferma sa de la marginea Capitalei. Bărbatul creşte în curtea lui lebede, păuni, ponei şi chiar struţi africani, dar cel mai mult ţine la găinile de rasă care au câştigat numeroase premii.

Pe lângă consilierul Adi Minune şi pe lângă primar, cel mai cunoscut om din comuna ilfoveană Ştefăneşti este Gigi Pavel, pentru prieteni – Căpăţână. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, şi-a făcut o adevărată grădină zoologică în curte.

Pasiunea pentru animale şi în special pentru păsări l-a costat o avere până acum pe ilfovean. El recunoaşte că pentru hrana necuvântătoarelor cheltuie mai mult de 2.000 de euro în fiecare lună. „Am cumpărat toate animalele care mi-au plăcut din târgurile internaţionale în care am fost. Este o pasiune costisitoare, dar cred că merită fiecare bănuţ investit”, spune fermierul.

Struţ african în curte ilfoveană

Toţi prietenii şi vecinii lui Gigi cunosc pasiunea lui şi sunt obişnuiţi cu prezenţa animalelor mai deosebite din curtea acestuia. În schimb cunoştinţele care nu îl vizitează atât de des sau persoanele care îi trec pentru prima dată pragul rămân cu gura căscată la vederea struţilor africani care se joac prin livada de lângă casă sau atunci când observă lebedele albe cu capul negru bălăcindu-se în apă.

„Îl aşteptam în maşină pe Gigi m-am aplecat să umblu la casetofon, când mi-am ridicat privirea am văzut un struţ lângă maşină care se holba la mine. M-am frecat la ochi şi primul lucru la care ma-m gândit a fost că m-a bătut pra mult soarele în cap şi am halucinaţii”, povesteşte o cunoştinţă de-a lui Căpăţână.

Păuni arlechini şi canguri

De-a lungul timpului, s-au adunat în curtea ilfoveanului tot felul de animale, de la ponei şi ciobăneşti de Berna, până la păuni arlechini, lebede de toate felurile şi oi texel, care ajung la o greutate de peste 180 de kilograme. O mare parte dintre acestea au fost achiziţionate din străinătate.

„Păsările rare, spre exemplu raţele mandarin sau călifarii roşii, au fost cumpărate din Germania şi din Olanda. Din Belgia am cumpărat cei patru ciobăneşti de Berna, care m-au costat vreo 3.000 de euro şi oile texel care cresc într-o lună cât altele într-un an”, explică crescătorul de animale. El a avut până de curând şi un cangur pitic, pe care l-a vândut pentru că era foarte pretenţios.