acum 14 ani

Au fost otrăviţi câinii din municipiul Suceava cu stricnină ?

În urma examenului toxicologic, specialiştii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Suceava (DSVSA) au descoperit prezenţa stricninei (o otravă foarte puternică) în probele aduse la laboratorul de analize de către reprezentanţii Asociaţiei de Protecţie a Animalelor „Pro-Anima”.
Dr. Petrea Dulgheru, şeful DSVSA, ne-a informat că membrii „Pro-Anima” au adus la laboratorul Sanitar-Veterinar o porţiune de lebăr, pentru a fi testată în vederea identificării unor eventuale substanţe toxice care ar fi putut cauza moartea a circa 40 de câini comunitari din municipiul Suceava.

„Cei de la «Pro-Anima» ne-au adus două probe. O bucată de lebăr de circa 6 grame, care nu provine din conţinut stomacal, şi o probă de sânge, prelevată în cabinetul particular al unui medic veterinar din Suceava. În urma examenului toxicologic, am constatat prezenţa stricninei în porţiunea de lebăr, iar examenul la sânge a ieşit negativ”, ne-a declarat dr. Petrea Dulgheru. Şeful DSVSA a precizat că stricnina este o substanţă toxică extrem de puternică, care nu se mai găseşte pe piaţa românească.
Interesant este modul cum a ajuns bucata de lebăr la analize. Potrivit declaraţiilor farm. Doiniţa Cocriş, preşedinta organizaţiei „Pro-Anima”, un câine ar fi adus porţiunea de lebăr la sediul filialei locale a Societăţii de Îmbunătăţiri Funciare, iar o membră a asociaţiei ar fi avut inspiraţia să ia bucata de preparat şi să o ducă la laboratorul de analize sanitar-veterinare.
Amintim că, la începutul săptămânii trecute, cel puţin 40 de câini comunitari au murit în chinuri, pe străzile municipiului Suceava, după ce au mâncat resturi otrăvite de la diferite ghene de gunoi, din cartierele George Enescu şi Obcini ale municipiului Suceava. „Nu ştim cine a pus otravă ca să omoare câinii, dar vom depune o reclamaţie la poliţie pentru a afla cine este făptaşul”, a precizat preşedinta Asociaţiei „Pro-Anima”.
Doiniţa Cocriş a ţinut să precizeze că patrupedele fără stăpân care au fost otrăvite ar fi fost sterilizate de membrii Fundaţiei „Vier Pfoten” în urmă cu trei săptămâni.
O nedumerire: de ce n-o fi fost supus analizei de laborator niciun cadavru de câine otrăvit?…

Un comentariu

Alta varianta ar fi ca cele 40 de animale sa fi murit de batranete, toate o data si in chinuri, in esenta fara nici o legatura cu cainele-detectiv care a reusit sa introduca stricnina intr-o tara a comunitatii europene. Intotdeauna, iepurasul greseste.