acum 12 ani

Intrebari si raspunsuri »

Babesioza

Catelul meu a fost diagnosticat azi cu babesioza. A-ti trecut prin asa ceva? Ce tratament trebuie urmat si ce sanse de supravietuire are?

12 raspunsuri

Daca a fost diagnosticat cu babesioza, nu a primit si tratament ???
Banuiesc ca medicul veterinar la pus acest diagnostic …

Tratamentul depinde de momentul interventiei, astfel incat, cu cat pacientul este tratat mai din timp, cu atat sansele de vindecare cresc. Pronosticul este rezervat sau grav mai ales in formele acute si la animalele in varsta sau cu imunitate slaba, moartea survenind in scurt timp (4 – 5 zile) de la aparitia semnelor clinice.

Este bine de stiut ca tratamentul este dificil, de lunga durata si foarte costisitor. Acesta consta in instituirea unei medicatii specifice, asociata cu un tratament de sustinere si chiar hemotrasfuzie.

Tratamentul babesiozei este complex, si se asociaza in general cu un regim alimentar dietetic, precum si cu conditii deosebite de igiena…………

Ii trebuie URGENT ANTIDOTUL contra babesiozei care consta intr-o injectie cu IMIZOL (sau si berenil insa este mai toxic). Acesta este lucrul cel mai important antidotul ( unde l-am facut eu costa in jur de 35 ron).

Apoi in functie de starea catelului se pun perfuzii daca nu mananca si nu bea lichide, se dau antibiotice daca are febra si se dau hepatoprotectoare pentru ficat deoarece babesioaza umple organismul de toxine.(medicamentul “esential” care se administreaza si la oameni).

Daca cainele a fost depistat tarziu ci boala in afara de antidot ii trebuie facuta si transfuzei de sange de la un alt caine.

Mergi la medicul veterinar si in functie de cat de avansata este boala si de varsta catelului tau sansele cu un tratament adecvat sunt mari.

Fara tratament nu are sanse si va muri foarte repede!

Daca ai nevoie de ajutor scrie si iti raspund , daca esti din Bucuresti iti pot recomanda un cabinet medical cu preturi mici, unde eu am fost cu 4 catei cu babesioaza si toti traiesc.

Ma rog sa fie bine catelul!

Ps: antidotul se repeta la 2 saptamani, iar tratamentul nu este foarte scump, mai ales daca cainele este luat din pripa.

Uneori este de ajuns doar antodotul, alteori trebuie perfuzii cateva zile…orice ai face du-l la medic are sanse sa traiasca, nu costa foarte mult si MERITA !

Catelusa mea, de nici 6 luni ,este sub tratament contra babesiozei de mai bine de o saptamana.
Dupa ce in mai putin de 24 de ore a trecut de la scaun moale cu urme de sange, la temperatura de 40 grade , apatie si somnolenta, a fost dusa imediat la veterinar . Fiind noapte am ales un non-stop din Bucuresti unde i s-au facut analize de sange si ceva cu analiza de frotiu, plus analize sa vada starea ficatului si rinichii ( care erau in regula); diagnosticul a fost babesioza. Nu am fost intrebati nimic , nu ni s-a explicat ce tratament i se aplica , pur si simplu au intepat-o de vreo 5 ori cu tot felul. Ni s-a spus ca daca in 10 minute de la antidot este bine ( nu vomita, nu face moale, nu ii este rau) o putem duce acasa si sa revenim zilnic pentru cateva zile ptr tratament de sustinere. Timp de 4 zile a fost zilnic la doctor pentru alte injectii. Ajungand acasa am inceput sa citesc pe net si am descoperit controversa tratamentului cu imizol vs. tratament cu clindamicina. Noi nu am stiut ce i s-a aplicat,desi am prezentat carnetul de sanatate al catelusei, nu era nimic mentionat . A doua zi am solicitat sa ii scrie in carnet ce tratament s-a efectuat si era cel cu imizol .Doctorul a parut chiar suparat ca i-am solciitat acest lucru, dar i-am spus ca e bine sa avem istoria cainelui, in caz ca se mai intampla sa stim ce tratament i s-a dat. Catelusa noastra a facut in prima noapte temperatura din nou si a avut o respiratie rapida , aveam senzatia ca se sufoca . Am dus-o din nou la doctor si i-au facut o injectie, antitermic . De a doua zi s-a simtit din ce in ce mai bine.Acum la 9 zile de la declansarea bolii este foarte vesela ,mananca si se comporta normal . Ia doxiciclina timp de 7 zile si apoi ar trebui sa mergem din nou sa ii faca imizol ( aici avem dubii daca sa continuam cu varianta aceasta avand in vedere toate controversele imizolului, dar cel putin pana acum a functionat in cazul nostru).Noi i-am administrat si hepato protect bazat pe plante ca sa o ajute , plus in continuare K9 pe care il lua si inainte.
Clar trebuie diagnosticata pe baza de analize , iar decizia tratamentului trebuie luata in cunostinta de cauza. Teama mea este ca va face din nou babesioza , inteleg ca tratamentul cu imizol nu o protejeaza si stam intr-o zona plina de capuse, la casa. De aceea eu as fi vrut sa o trec pe tratamentul cu clindamicina care se pare ca are rezultate pe termen lung , daca se mai poate acest lucru …o sa verific la un cabinet care trateaza astfel babesioza. Multa sanatate catelusului !

Anca hai sa iti spun povestea mea pe scurt, o asculti si apoi tu hotarasti.
Tot asa catelusa cu babesioza, merg lamedic , face antidotul cu imizol.Vin acasa citesc despre imizol ca este foare toxic.
Catelusa se simte din ce in ce mai bine.
Citesc tot de pe internet desre clindamicina si a decid asupra ei.
Toate bune si frumoase, dar peste 3 saptamani catelusa se simte din ce in ce mai rau.Merg cu ea la cabinetul unde se folosea clindamicina, ii face analize, simptomele sunt asemanatoare cu cele ale babesiozei, dar nedumerire catelusa era sub tratament cu clindamicina, deci babesiaoza este exclusa…si doctorul decide ca a ingerat ceva toxic sau otravitor.Imi recomanda fiole cu vitamina k1.

Seara catelusa se simte din ce in ce mai rau, incepe sa urle si sa se muste din parti.Il sun pe doctor imi spune ca nu mai are programa sa revin a doua zi…dar catelusei ii era extrem de rau si ma decid sa merg la un cabinet veterinar deschis non stop.

descriu simptomele, i se ia sange si surprica se gaseste in sange babesioaza.
Sunt naucita si nu imi vine sa cred, ii administreaza urgent antiidotul cu imizol , iar doctorul de acolo caruia ii multumesc a spus ca greseala a fost ca nu am repetat anto9dotul care se face de 2 ori si boala avansa.clindamicina este foarte controversata si vezi ca au murit multi caini pe baza acestiu tratament.

Apoi cu hepatopretoector, vitamine si regim in cateva luni se curata organismul si ficatul de reface.Si mie mi-a fost teama, dar era sa o patesc.

Iti doresc sa alegi varianta cea mai buna.
te pup !

Pentru protejare impotriva capusilor (si eu stau tot la casa , intr-o zona plina de capusi) foloseste in fiecare luna, deci sa nu treaca mai mult de luna fiola cu Frontline Combo.
ai sa vezi ca va fi ok.

Buna,
Catelul meu a facut de 3 ori babesioza.
Cum se manifesta? Catelul este slabit nu are pofta de mancare, daca boala avanseaza are probleme locomotorii nu se mai poate deplasa.
Ii este foarte afectat ficatul de aici si coloritul galben al pielii si al albului ochilor. De asemenea si rinichii sunt afectati.
Boala se determina printr-un test de sange apoi se administreaza imediat antidotul. Daca este luat din pripa organismul nu ii va fi afectat major iar tratamentul dureaza cateva zile consta in perfuzie Ringer, antibiotic, vitamine si nu mai stiu sigur ce cert este ca, catelului meu i se faceau 3 injectii pe langa perfuzie.

Sanse sunt, prima oara cand s-a imbolnavit catelul meu nu se poate deplasa, si ca sa fiu sincera cu voi medicul de la NOVAVET mi-a salvat catelul si ii voi fi recunoscatoare pe veci.

Daca se intampla sa aveti ghinionul asta, nu renuntati la animalele voastre dragi, ele ne iubesc neconditionat, si suntem datori sa fim si noi alaturi de ei.

Va multumesc pentru raspunsuri.
Totul a inceput marti seara cand Kuki a vomat toata noaptea.
Miercuri dimineata refuza hrana si era apatic dar se deplasa singurel
Miercuri la pranz am mers la medic care suspecteaza ceva de la mancare si ii administreaza no-spa, ranitidina, vitamine si ceva gen furazolidon. Starea nu se imbunatateste deloc si incepe sa zaca.
Joi dimineata mergem iar la medic care imi spune de babesioza dupa semne si hotareste sa-i i-a sange, mai administreaza iar tratamentul de mai sus. La frotiu analiza este pozitiva dar din fericire boala este la inceput.La pranz urmeaza iar sange pentru a vedea starea rinichilor si ficatului plus o mostra de urina. Seara analizele sunt gata si datorita toxicitatii Imizolului incepe tratamentul cu Clindamicina plus cel de sustinere.
Vineri dimineata iar Clindamicina, plus tratanent sustinere, la pranz hepatoprotect si un sirop Viyo Recuperation deoarece Kuki nu manca si apa bea cu forta. Starea de vineri este groaznica, Kuki cadea din picioare si cred ca il durea tot corpul deoarece nici nu accepta sa fie luat in brate si gemea.Pe la ora 17 se ridica, latra la usa,se plimba prin casa si chiar mananca putin apoi din nou cade. Seara din nou la medic(Kuki merge pe picioarele lui). Raspunsul corpului la Clindamicina este lent si medicul hotaraste administrarea a un sfert de doza de Imizolpe la ora 19 plus vitamina B12 si tratamentul de sustinere . In jur de ora 21 plecam acasa deoarece Imizolul nu a dat reactii adverse. La ora 22 ii dam iar Clindamicina, intre timp cainele mai mananca putin si nu mai zace asa mult.Sambata dimineata ne trezim cu chef de joaca si mancam tot din castron.Continuam tratamentul Cu Clindamicina dimineata si seara(timp de 2saptamani de acum), hepatoprotect si sirop.Nu mi-a spus de alta doza de Imizol si nici nu cred ca o va face.Duminica este si mai bine(incepe chiar si cu vechile nazbatii).Azi dimineata a fost bine. Miercuri vom recolta iar sange.
Sper din tot sufletul ca boala sa nu recidiveze.
Multa sanatate cateilor vostrii si nu uitati deparazitarea externa. Voi reveni cu vesti.

Multumesc mult ,Laura ! Vineri se implinesc doua saptamani si trebuie sa repetam imizol. Ma ajuta raspunsul tau sa iau o decizie, continuam ce am inceput pentru ca , cel putin pana acum ,a functionat.
Pentru Soniaa : catelusa era data cu frontline combo din 4 in 4 saptamani + permanent zgarda scumpicica, cica protectoare timp de 7 luni. Cand am descoperit babesioza trecusera 3 saptamani de la ultima aplicare cu frontline combo. Cand le-am spus doctorilor ca este data cu solutie si zgarda a fost permanenta , mi-au spus ca frontline omoara capusele in 48 de ore de cand apare pe blana, dar in 48 de ore are timp suficient sa intre in pielea catelului. Un doctor de la acea clinica mi-a recomandat Advantix, iar altul mi-a spus ca a aparut un produs nou, nu am retinut numele ,ceva ce incepe cu litera “C” . Nu stii ce sa mai crezi de toate aceste produse …. la noi au fost bani aruncati pe fereastra sau macar nu a avut purici :(

buna…am si eu o catelusa in varsta de 7 ani…si a fost diagnosticata cu babesioza, a fost nevoie de transfuzie de sange deoarece era in stare critica(250Ron sangele + 155Ron administrarea) plus alte analize si tratamente ce au fost foarte costisitoare…problema este k in continuare pentru ai continua tratamentul ma costa in jur de 210Ron pe zi si nu stie nimeni cat timp o sa dureze tratamentul…unde pot gasi o clinica mai ieftina deoarece nu stiu cat timp imi voi permite sa o tratez acolo in continuare:(

Buna, eu am in curte doi caini, ciobanesti mioritici, de curand masculul a inceput sa fie apatic, sa se miste greoi, sa aiba scaun subtire si sa urineze o culoare mai inchisa. In primele doua zile am crezut ca e din cauza caldurii si cum el avea blanita destul de lunga am hotarat sa il tund, zis si facut! Fata de alti ani cainele nu a comentat la tuns, ba chiar parea sa-i convina… Am gasit doua capuse destul de bine infipte, am reusit sa le scot dar cainele avea in continuare acelasi comportament (trist si fara forta in membre) . M-am gandit ca nu putea sa fie atat de suparat ca a venit vara si… am facut conexiunea cu capusele gasite … Am sunat abia in a 3-a zi doctorul veterinar… care dupa probele de sange ne-a dat vestea…babesioza… Acum in a 4-a zi il asteptam cu antidotul… Sper ca animalutul sa reziste, are 9 ani si e talie mare :(

Catel diagnosticat cu babesioza de un cabinet veterinar al unui profesor universitar.Dupa 2 zile de la manifestare am ajuns cu cainele la analiza=babesioza.2 injectii cu ceva si acasa.Dupa alte 2 zile am revenit deoarece boala nu-i trecea.S-a trecut la tratamentul cu clindamicina-o cutie intreaga.Dupa a 3-a injectie cainele si-a revenit si s-a continuat pana la ultima.La 2 saptamani dupa terminarea tratamentului babesioza a revenit .S-a reluat tratamentul in paralel cu tanegrimul.Tot la spusele medicului dupa al 2-lea tratament s-a facut pauza de 5 zile si s-a mai continuat cu inca unul si tot asa timp de 3 luni.Dupa fix 3 luni si 2 saptamani (14 zile)a facut recadere grava.Analize=babesioza.Se reia tratamentul si am continuat asa timp de inca 6 luni.Dupa acestea in timpul ultimului set de injectii m-am dus pentru a-i cere parerea despre oprirea tratamentului.Dupa o gandire de 10 minute a decis oprirea clindamicinei dar continuarea cu moldamin.Si uitati asa si in ziua de azi in fiecare marti cate o injectie cu moldamin.Injectiile i le fac eu din august 2012 tot chinui catelua intai cu clindamicina si din septembrie 2013 aproximativ cu moldamin.Din spusele medicului boala poate reaparea oricand daca ii intrerup tratamentul.Acum vin si intreb ,in legatura cu acest antidot daca se poate administra in conditiile de mai sus.In momentul de fata catelusa este foarte bine , ba chiar a inceput sa mai creasca si sa se ingrase de cand i se administreaza moldaminul.Clindamicina doar stopeaza boala dar nu o si inlatura.
Se poate face antidotul acum? fara sa opresc moldaminul pentru ca nu vreau sa o mai vad ,,cazuta ”iar.
Din ce ma gandesc eu este sa-i fac antidotul + revenire la 2 saptamani si dupa alte 5 zile sa-i opresc si moldaminul si asa sper sa scape de aceasta nemernica boala.
In tot acest timp catelul ia toate vitaminele posibile si imposibile , esentiale forten ,calciu , mananca boabe de la roial si ciorba de legume cu carne macra de vita sau pui(nu resturi sau porcarii)
Iar ca si concluzie decat clindamicina mai bine altceva!