acum 11 ani

Intrebari si raspunsuri »

Baie la caine

Am un Bichon Havanez de 5 luni, de obicei o las prin curte sa se joace cu celelalt caine, iar cand vreau sa o aduc in casa e murdara pe labe, insa o spal cu putina apa calaie. Asta nu-i o problema, problema e de cate ori ii fac baie. Cat de des. La cate zile? La cate saptamani? Sunt nelamurita. Este neagra, ochii la fel, partea de jos a labelor este alba, jucausa …

4 raspunsuri

Buna,
Pe labute poate fi spalata ori de cate ori se murdareste, dar numai cu apa, fara sampon.
Baita unui caine de apartament se poate face cam la 5-6 saptamani, cu sampon special (ptr. blana sau purici in perioada calda). Iarna se spala la circa 2 luni. Si pentru cei care stau in curte, perioada este cam aceeasi.

Poti sa o bagi in apa de cite ori vrei cu conditia sa fie bine stearsa sa nu raceasca. La labute riscul de a raci este redus. Se poate si sterge cu o cirpa uda sau peria pe uscat ca sa iasa murdaria si praful. In nici un caz nu se spala cu alt sampon decit cu cel special pentru ciini (se cumpara la nagazinul de animale) pentru ca altfel i se scoata grasimea naturala care protejeaza. In schimb daca lacrimeaza mai des trebuie sters in jurul ochilor cu putina apa ca sa nu i se coloreze blanita.

daca intelegi limba franceza deschide situl
http://chien.ouest-atlantis.com/bichon-havanais.html
este interesant.
Am scos un text in franceza pentru intretinere care este interesant. Daca vrei poti sa il traduci pe un motor de traducere Google translate.
Le toilettage demande une discipline obligatoire qui commence dés le plus jeune âge (2 mois). Pour le garder en bon état, il faudra effectuer minimum deux brossages par semaine. Le poil doit être bien démêlé jusqu’à la racine en insistant spécialement derrière les oreilles, sous le ventre, entre les pattes de devant, sur et derrière les membres surtout en période de mue. Le brossage doit se faire sans brutalité. Toute égalisation de la longueur des poils aux ciseaux et toutes d’épilations sont interdites. Exception un nettoyage des poils aux pieds est autorisé, les poils du front peuvent être légèrement raccourcis afin qu’ils ne couvrent pas les yeux. Les poils du museau peuvent être également taillés mais il est préférable de les laisser naturels.
En outre ce chien peu être baigné assez fréquemment (une fois par mois ), sans oublier de le brosser soigneusement avant le bain. Car il ne faut jamais laver un chien emmêlé car les nœuds une fois mouillés formeraient un béton indémélable. Il faut procéder par ailleurs au nettoyage régulier des oreilles, car couvertes de poils, elles sont peu aérer et peuvent, si le chien est souvent à l’extérieur, ramasser la poussière et divers corps étrangers. Il faut donc épiler avec les doigts les poils qui encombrent l’intérieur de l’oreille. Pensez à vérifier les ongles et s’il le faut les couper en faisant attention de ne pas les couper trop court, pour ne pas atteindre la partie vivante de l’ongle et de blesser l’animal. Les yeux doivent être nettoyés régulièrement, car chez certains chiens, il se forme de petites saletés sèches qu’il faut enlever. Pour nettoyer les traînées brunes, utiliser un coton trempé dans une tisane de camomille.

Si traducerea: (poate cu ceva greseli pe ici- pe colo…)
Toaletarea necesita o disciplina obligatorie care incepe de la cea mai frageda varsta (2 luni). Pentru a-l pastra in buna stare, trebuie efectuate minim doua periaje pe saptamana. Blana trebuie bine descurcata pana la radacina insistand in special in spatele urechilor, pe burta, intre labele din fata, pe si in spatele membrelor mai ales in perioada de naparlire. Periajul trebuie facut fara brutalitate. Orice egalizare a lungimii parului cu foarfeca si orice epilare sunt interzise. Doar o curatare a parului de pe picioare este permisa, parul de pe frunte poate fi putin scurtat cat sa nu-i acopere ochii. Parul de pe bot poate fi de asemenea taiat dar este de preferat sa fie lasat natural. In plus, acest caine poate fi imbaiat destul de des (o data pe luna), fara sa uitati sa-l periati cu grija inainte de baie. Nu trebuie niciodata spalat un caine cu blana incurcata, caci nodurile de blana odata udate nu vor mai putea fi descurcate. Trebuie sa se faca o curatare regulata a urechilor caci, acoperite de par, ele sunt putin aerisite si pot, daca cainele iese des afara, sa adune praf si corpuri straine. Trebuie deci smuls cu degetele parul care acopera interiorul urechii. Verificati unghiile si, daca trebuie taiate, fiti atenti sa nu le taiati prea scurt, pentru a nu atinge partea vie a unghiei si a nu rani animalul. Ochii trebuie curatati regulat, caci la unii caini se formeaza mici murdarii uscate care trebuie indepartate. Pentru a curata urmele brune utilizati un tampon de vata inmuiat in ceai de musetel.