19 Oct 2012

Bobita-metis ciobanesc german

Este vorba de un mascul de aprox. 2-3 ani, pe care noi l-am botezat Bobita. Nu este deloc mic, dimpotriva este un metis de ciobanesc german, deci un caine de talie medie.

Pe Bobita l-am gasit in parcarea de la Baumax. Ceea ce ne-a atras atentia la el a fost faptul ca amandoua picioarele din spate erau acoperite de sange. Nu am inteles foarte bine ce se intamplase cu el, insa se putea vedea ca problema era undeva la piciorul de pe partea stanga din spate. A fost un pic mai greu sa il urcam in masina, deoarece se ferea de noi, insa nu a dat semne de agresivitate.

La cabinetul medical am descoperit ca la piciorul din spate se formase un hematom destul de mare (rezultat cel mai probabil in urma unei altercatii cu un alt caine) din care curgea in continuu sange. Momentan el este inca in tratament. Hematomul inca nu s-a retras, iar daca nu se va retrage va trebui sa fie incizat.

Tratamentul medical l-a suportat foarte bine. Este un caine bland si rabdator. Inca nu i-am descoperit adevarata personalitate – fiind intr-un mediu nou, cu oameni pe care nu ii cunoaste este destul de timid. Accepta si se vede ca ii face placere sa fie mangaiat.

 


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.