acum 14 ani

Bullmastiff

Bullmastifful adult are nevoie de mai mult exercitiu ca sa fie mentinuti in forma

Bullmastifful adult are nevoie de mai mult exercitiu ca sa fie mentinuti in forma

Braconajul era aspru pedepsit inainte, fie prin pedeapsa cu moartea, fie prin biciuire sau expulzarea in Australia timp de 7 ani. La inceput, cei care detineau proprietati se foloseau, pentru paza acestora, de Mastiffi. In timp, pentru paza s-a dorit  un caine mai agil, fara teama, un caine suficient de puternic ca sa alerge pe urmele braconierului si sa il doboare la pamant, sa il imobilizeze pana veneau stapanii. S-au facut mai multe incercari pana s-a ajuns la combinatia dintre un Mastiff si un Bulldog. Este o combinatie de 60% Mastiff si 40% Bulldog. Rezultatul este un caine loial, care a castigat respectul stapanului, nu doar ca un bun caine de paza, ci si ca un caine de familie.

Caracteristicile Bullmastiffului:

– Este un caine masiv si puternic, galagios si foarte activ cand este tanar;

– Are blanita scurta, naparleste, dar este usor de intretinut;

– Este agresiv in anumite ocazii sau cand nu socializeaza suficient, dar este calm si linistit in casa;

– Este un caine mare care ocupa mult spatiu in casa si masina ta;

– Un caine greu care vrea sa stea la picioarele tale, sa se aseze in poala ta, sa isi lase greutatea pe picioarele tale;

– Distrugator cand este se plictiseste sau este lasat singur prea mult timp;

– Este un caine care stie ce vrea;

– Are serioase probleme de sanatate si cu o medie de viata redusa;

Cainii din rasa Bullmastiff au un temperament puternic, au o minte independenta si nu sunt usor de crescut si dresat. Multi bullmastifi sunt dominanti (ei vor sa fie sefii), incapatinati si vor dovada ca tu ii faci pe ei sa faca anumite lucruri. Trebuie sa fii impunator.

Este important sa le asiguri un program echilibrat de exercitii

Bullmastiffii tineri au nevoie de exercitiu fizic pentru a se mentine sanatosi, dar nu in exces pentru ca oasele lor moi si in crestere, articulatiile si ligamentele sa nu fie suprasolicitate si sa provoace durere. Bullmastifful adult are nevoie de mai mult exercitiu ca sa fie mentinuti in forma, dar nu intr-un mediu prea umed sau prea cald.

Puii de bullmastiff pot fi foarte nedisciplinati. Se vor zbengui in toata casa ta. Trebuie sa ai in vedere faptul ca trebuie sa iti faci timp pentru ei, pentru a-si mai consuma din energie. Lasati singuri, se plictisesc si isi ocupa timpul distrugand bunurile din casa. Rezultatele se vad numaidecum, avand in vedere falcile lor puternice.

Au un instinct puternic de a te apara de straini. Au nevoie sa fie in preajma oamenilor prietenosi pentru a inveta sa deosebeasca “oamenii buni” de “oamenii rai”. Fara o socializare atenta, pot fi suspiciosi in prezenta oricui si pot musca acea persoana. Alti Bullmastiffi reactioneaza total diferit; insa, fara o socializare atenta, se tem de necunoscuti, ceea ce poate duce la un atac defensiv.

Multi bullmastiffi nu vor tolera un alt caine de acelasi sex si unii nici macar de sex opus. Unii bullmastiffi au instincte puternice sa urmareasca si sa prinda pisici sau alte animale. Daca ceva nu e in regula in socializarea, educatia sau dresarea acestei rase atunci este capabil sa raneasca sau sa omoare alte animale.

Bolile specifice:

Alergiile sunt raspunsul sistemului imunitar la anumite substante. Acestea pot fi cauzate de multe lucruri cum ar fi mancare, purici, mediu inconjurator (praf, polen, iarba etc). Simptomele alergiei pot fi: o piele rosie, uscata, cu mancarimi pe picioare, pierderea in exces a parului, inrosirea urechilor, ochii umezi sau curgerea nasului. Cand sufera de aceasta afectiune, animalele se scarpina foarte des. Doctorii veterinari pot identifica aceasta alergie prin diferite teste de piele si sange. Tratamentul consta in a inlatura cauza care determina aceasta alergie, cum ar fi de exemplu o dieta. In cazurile in care evitarea unor alimente si schimbarea mediului nu ajuta, se mai recomanda antihistaminicele. Imunoterapia poate fi foarte eficienta.

Dilatarea gastrica este o afectiune care consta in umflarea stomacului cu aer. Aceasta afectiune se intalneste la multi caini, in special la cei cu pieptul lat. Cauza este necunoscuta. Balonarea se intampla la putine ore dupa ce cainele a mancat si dupa ce a facut exercitiu excesiv, dar poate aparea si in conditii normale, de rutina. Simptomele cuprind: dilatarea abdominala, oboseala, repausul, incercari nereusite de a vomita sau de a avea scaun, letargie. Tratamentul poate consta in introducerea unui tub prin gura in stomac ca sa scoata gazele, dar,in cazurile grave, este recomandata operatia. Chiar daca tratamentul prin decompresie este un succes, operatia trebuie avuta in vedere pentru a evita reaparitia bolii. Cu cat aceasta boala este observata mai din timp, cu atat mai bine pentru caine.

Tipuri de cancer:

Hemangiosarcom. E o forma particulara de cancer, mai agresiva. Aceasta boala se poate dezvolta si fara sa prezinte simptome. Poate aparea oriunde in organism, dar cel mai des apare la splina sau la alte organe interne. Moartea apare repede, asimptomatic.

Lymphoma. O forma agresiva de cancer care implica sistemul limfatic, uneori ficatul si splina. Aceasta forma de cancer se manifesta cel mai des prin prezenta unor noduli ganglionari la gat. Chimioterapia este tratamentul recomandat.

Cancerul osos afecteaza mai mult rasele mari. Primul semn este de obicei mersul schiopatat sau umflarea unui picior din fata, iar diagnosticul este confirmat in urma unei radiografii. De la momentul aparitiei simptomelor, poate face metastaza la organele interne.

Alte boli de care sufera bullmastiful sunt displazia de sold, atrofia reticulara etc.

Poze cu caini rasa Bullmastiff