2 Feb 2010

Buzău: Câinele comunitar, mai scump decât un asistat social

Edilii Buzăului îşi declară neputinţa în gestionarea problemei câinilor comunitari, care se înmulţesc pe zi ce trece. Pe de o parte, criza întârzie finalizarea padocului nou, cu 200 de locuri, iar pe de altă parte legea interzice eutanasierea animalelor, aşa cum şi-ar dori autorităţile oraşului.

Mii de câini comunitari au umplut străzile oraşului şi numai 80 sunt „cazaţi” în adăpostul de la marginea oraşului. Hingherii ies din ce în ce mai rar pe străzi ca să captureze câini pentru sterilizare. „Pentru un câine comunitar, primăria ivesteşte cam un milion de lei în şapte zile. Trebuie bani pentru utilajul mecanizat care transportă animalul, pentru injecţia cu care este prins, tratamentul, hrana pentru o săptămână. Un câine ne costă mai mult decât un asistat al cantinei de ajutor social”, a declarat primarul Constantin Boşcodeală.

Sutele de animale se înmulţesc de la o zi la alta, fără ca primăria să poată interveni. „O lege care să permită în nişte limite eutanasierea câinilor fără stăpân, nerevendicaţi după o anumită perioadă, ar fi rezolvarea”, a spus Boşcodeală.

Perspectivele sunt sumbre, pentru că noul padoc, care şi-aşa nu are proiectate decât două sute de locuri, va fi terminat abia la sfârşitul primăverii, din lipsă de fonduri.

Sursa: Adevarul


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.