12 Noi 2009

Câine confundat cu un leu, împuşcat în Spania

La noi câinii vagabonzi sunt regii străzilor. În alte ţări, cum apare vreunul, cum se alarmează toată lumea. Un câine care fugise de acasă şi locuia în apropierea localităţii Amposta, Spania, a fost împuşcat de nişte oameni care îl cofundaseră cu un leu.

Animalul a trăit pe străzi timp de câteva săptămâni şi devenise aproape sălbatic, au declarat cei care l-au întâlnit, şi nimeni nu reuşise să îl prindă. Totuşi, la câteva zile după ce autorităţile au încetat să îl mai caute, el a fost găsit mort. Se pare că fusese împuşcat de nişte localnici, care s-au scuzat spunând că au crezut că e un leu. Deranjaţi de tratamentul primit de săracul animal, precizează cotidianul Barcelona Reporter, s-a început o investigaţie în urma căreia se va stabili dacă animalul a fost confundat cu o fiară sălbatică sau criminalii l-au împuşcat doar pentru a scăpa de el.

Sursa: Libertatea


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.