17 Mar 2010

Cainele, mai drag decât consoarta

O treime dintre americani au recunoscut că le este mai dor de animalele de companie decât de persoana iubită

O treime dintre americani au recunoscut că le este mai dor de animalele de companie decât de persoana iubită

Te-ai gândit vreodată că atunci când e plecată, persoanei iubite i s-ar putea face dor mai mult de câine decât de tine? Un studiu realizat de o companie americană producătoare de mâncare pentru câini susţine că aşa este, informează agenţia Reuters.

Astfel, o treime dintre americani au recunoscut că le este mai dor de animalele de companie decât de persoana iubită atunci când pleacă o vreme din oraş.

În plus, nouă din zece simt că patrupedele lor se bucură mai mult decât consoarta să-i revadă după o zi de lucru şi realizează mult mai repede decât persoana iubită că au avut o zi proastă.

Unu din şapte stăpâni de câini spune că reuşeşte să se înţeleagă cu animalele de companie din priviri, mai arată sondajul la care au participat 1.000 de persoane. Şi dacă asta nu era de-ajuns, americanii preferă să găsească alinare în compania patrupedelor, atunci când se simt descurajaţi, decât să apeleze la ajutorul prietenilor sau al familiei.

Aproape două treimi dintre americani consideră că animalele de companie sunt mai de încredere decât cei mai buni prieteni ai lor. În aceeaşi proporţie, americanii se simt mai prost faţă de patrupede decât faţă de partenerii de viaţă, atunci când trebuie să plece o vreme de acasă.

Sursa: Adevarul


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.