11 Feb 2010

Câini împuşcaţi la Mamaia

Poliţiştii constănţeni au început o anchetă după ce un câine fără stăpân a fost găsit împuşcat, în zona Mamaia-Sat, la cercetări participând şi reprezentanţi ai Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor Constanţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Radu Croitoru, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi, luni, de reprezentanţi ai Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor, care au primit plângeri de la constănţenii care locuiesc în zona Mamaia-Sat că mai mulţi câini comunitari au fost împuşcaţi.
Reprezentantul IPJ Constanţa a afirmat că poliţiştii au făcut cercetări în zonă şi au găsit un câine mort, însă nu au descoperit niciun cartuş, precizând că „în perimetrul respectiv sunt haite de câini comunitari care uneori se încaieră între ei, oamenii din zonă spunând că animalele sunt agresive şi reprezintă un pericol”.

Corpul câinelui împuşcat a fost dus la Direcţia Sanitar Veterinară pentru ca medicii să stabilească cu exactitate cauza morţii animalului, iar ancheta în acest caz este desfăşurată de Poliţia Năvodari şi de Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din cadrul IPJ Constanţa.

Martorii spun că autorul ar fi un cadru militar care foloseşte arma din dotare pentru uciderea câinilor.

Sursa: Jurnalul National


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.