27 Ian 2010

Câinii şi pisicile ar putea fi scoşi de pe meniurile din China

China ar putea pune capăt unei tradiţii vechi de secole şi să scoată câinii şi pisicile din meniurile restaurantelor, prin prima lege din această ţară contra abuzului asupra animalelor.
Oricine prins că le va mânca va fi amendat cu circa 500 de euro şi va petrece 15 zile în închisoare, dacă proiectul de lege este adoptat. Acesta va fi depus în parlamentul chinez în luna aprilie, scrie presa de stat.
Câinele este considerat o delicatesă- carnea sa se consderă că are proprietăţi hipercalorice, fiind preferată în special iarna. Consumul de carne de câine este mai răspândit în nordul Chinei, unde temperaturile sunt foarte scăzute iarna, timp de câteva luni. Totuşi, restarurante cu semnul că oferă şi carne de câine pot fi întâlnite în toată China.
Legea va amenda “organizaţiile” implicate în această practică cu 1000-50.000 de euro. În unele regiuni din China există adevărate ferme de câini, unde animalele sunt crescute şi pentru blană.

Sursa: News FM


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.