acum 14 ani

Cainii sunt in continuare cel mai fierbinte subiect la Braila

Câinii comuntari sunt încă în număr mare pe străzile municpiului

Câinii comuntari sunt încă în număr mare pe străzile municpiului

Un studiu al Institutului de Politici Publice arată că Brăila are o mare problemă cu câinii vagabonziMai mult, Curtea de Conturi a descoperit că la DAGL sunt costuri suplimentare rezultate în urma păstrării animalelor în adăpost 14 zile, deşi trebuiau eliberate imediat pe străzi.

Un studiu făcut de către Institutul de Politici Publice, în perioada 26 februarie – 10 martie, a demonstrat că brăilenii consideră că aceasta este principala problemă cu care se confruntă administraţia locală.

39,8% dintre cei intervievaţi sunt îngrijoraţi de această problemă, în timp ce 40,6% s-au arătat scandalizaţi de faptul că fenomenul a luat amploare în ultimii ani.

Primarul Aurel Simionescu nu s-a arătat surprins de rezultatul studiului. „Am o confirmare neplăcută legată de problema câinilor. Azi soluţiile în această privinţă sunt fragile. Avem o legislaţie nearmonizată, pe de o parte, în timp ce de cealaltă parte îi avem pe iubitorii de animale şi pe neiubitori”, a precizat edilul şef.

Primarul spune că şi cei de la Curtea de Conturi, după ce au analizat activitatea Direcţiei de Administrare şi Gospodărire Locală (DAGL), au concluzionat că sunt cheltuieli suplimentare.

Sprijin condiţionat

„Cei de la Curtea de Conturi spun că imediat după tratament, sterilizare, trebuiau daţi câinii pe stradă şi nu ţinuţi 14 zile. De aceea avem cheltuieli suplimentare. Noi ne întrebăm, până la urmă ce se poate face? Indiferent că facem noi adăposturi, indiferent că mai fac ONG-urile astfel de adăposturi, câinii reţinuţi, odată sterilizaţi, sunt readuşi în stradă, unde sunt un pericol şi un fenomen greu de stăpânit”, a punctat Simionescu.

Edilul a reamintit faptul că cei de la „Vier Pfoten” au condiţionat sterilizarea maidanezilor de interzicerea activităţii lui Vasile Horez, cel care se ocupă de serviciul de ecarisaj din municipiu.

„Cineva trebuie să se ocupe de câinii morţi. Trebuie să avem un serviciu de ecarisaj pentru a rezolva aceste lucruri”, a explicat primarul.

Un câine ne costă cât alocaţia

200 de lei/câine plăteşte Primăria, de la tranchilizarea câinelui şi până la repunerea lui în libertate.

Anul trecut, a plătit 843.438 lei pentru capturarea, întreţinerea, transportul şi cazarea câinilor în adăpost.

200.000 de lei a costat vaccinul antirabic pentru cei peste 1.500 de brăileni muşcaţi.

11 comentarii

saracii catelusi..de fiecare data mi se rupe sufletul cand vad un caine vagabond:((

eu sunt o mare iubitoare de animale.toate sunt doar niste suflete nevinovate! imi pare rau ce se intampla cu ele.mai ales in orasul in care locuiesc. adapostul de caini din onesti e jalnic! degeaba duci un caine acolo cu gandul sa-l salvezi ca mai rau faci!!iar ceea ce face primarul cu cainii din jurul blocurilor este strigator la cer!!! din pacate nimeni nu poate face nimic.este bataie de joc!!!vb cristinei….au nevoie doar de o simpla mangaiere!!!

Important,ca in orice domeniu,este ca fortele pozitive sa se stranga si sa realizeze ceea ce ,cu nerusinare,uita sa faca autoritatile.Tot noi trebuie sa strangem bani pentru tratamentele copiilor necajiti,tot noi trebuie sa sustinem tinerii cu rezultate deosebite sa poata promova.M-am convins,suntem pe cont propriu.Daca s-ar face o organizatie bazata doar pe iubire si mila si cinste,daca nu ar patrunde vreun mizerabil sa deturneze fondurile asa cum au facut cu sinistratii acum 3 ani,cred ca am reusi.Stiu ca voi toti ,cei ce ati subscris acestui subiect,puteti face minuni.Si eu incerc sa le fac,singura,cu munca,toata agoniseala si tot timpul liber ramas.Imi e greu.Si in jurul Bucurestiului sunt asa numitele adaposturi,lagare de exterminare.Peste tot sunt animale abandonate si oameni fara suflet.Hai sa concretizam!

desigur noi platim luxul deputatilor , strazile care se repara aproape lunar etc. in curand ne vor pune taxa pentru aerul poluat pe care il respiram ..si din nefericire oamenii din ziua de azi sunt mult prea ocupati si necajiti sa si mai invete copii sa planteze un pom in fata blocului sau sa faca curatenie :( si da asa este eu sunt de parerea ca impreuna putem face ceva asta desigur daca ne strangem usor usor

Sunt costuri suplimentare pentru ca toti fura de pe urma unor suflete necajite.Toti declara cheltuieli incredibile,cand ,de fapt,un catel mananca pe zi ojumatate de kg.de bobite,sau resturi pe care supermagazinele si fabricile le dau gratuit pentru a nu mai plati si taxa de distrugere,care e foarte mare.

Daca se fura de la oameni, isi inchipuia cineva ca patrupedele sunt scutite?

exact…peste tot in Romania, problema numarul 1 sunt cainii, pentru ca nu au gura sa vorbeasca, sa se protejeze, sa isi angajeze avocat, sa fie perfizi si libidinosi, asa cum sunt bipezii vorbitori de homo sapiens.Intre timp pot exista gropi, cozi interminabile si nepotism in administratia publica, salarii de mai mare dragul si munca de 4 ore pe zi. Hai, sictir, primarilor!Pardon my french.

total de acord cu cele mentionate de voi mai sus. se poate face ceva in sensul ajutarii cateilor?!

daca fiecare ar dona dupa posibilitatii niste banuti am putea strange banii pentru a cumpara o mika parcela pe langa bucuresti unde este mai ieftin bineinteles :) am putea vorbii cu niste patronii de restaurante pentru a putea beneficia de mancare lunar ( ma refer la resturi de mancare ) si am putea cumpara hrana pentru ei desigur eu as fi de acord sa ma ocup impreuna cu cineva de comfortul lor …insa nimeni nu e dispus sa ma ajute :( totusi daca se ofera cineva puteti conta pe mine impreuna eu cred ca puteam realiza ceva pentru ei ….

insa intre timp ii putem ajuta fiecare zilnic cum putem chiar si cu o simpla mangaiere de care au atata nevoie :(

dar tampitul de ilas (primul adjunct al inspectorului sef), cum ramane cu aceasta aratare de moldovean din suceava. acest omulet rosu precum racul isi baga p**a pe toate holurile si coridoarele din ijj braila, de le este rusine femeilor sa mai iasa de prin birouri. rusine!!1