30 Oct 2009

Campanie de informare a Comisiei Europene privind pasaportul european pentru animale de companie

travel-pod-in-car.jpgDatorită noului paşaport european pentru animalele de companie, în prezent este mult mai uşor să călătoriţi cu pisica sau câinele dumneavoastră. Acest document se poate procura de la orice medic veterinar şi trebuie să conţină informaţii despre vaccinarea antirabică. Până la 30 iunie 2010, Irlanda, Malta, Regatul Unit şi Suedia cer, de asemenea, dovada că vaccinarea a fost eficientã.

În plus, pentru intrarea în Irlanda, Malta şi Regatul Unit, se cere efectuarea tratamentului împotriva căpuşelor şi a teniei. Finlanda şi Suedia solicită tratamentul împotriva teniei.

Animalul trebuie identificat printr-un microcip electronic. Până în iulie 2011, se acceptă, de asemenea, şi un tatuaj lizibil, cu excepţia cazului în care călătoriţi cu animalul dumneavoastră în Irlanda, Malta sau Regatul Unit, unde se cere deja identificarea prin microcip.

Informaţii suplimentare despre călătoriile cu animale de companie în UE şi despre paşapoartele necesare gasiti aici

Sursa: Adoptiicaini.ro


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.