acum 14 ani

Intrebari si raspunsuri »

Ce probleme apar cand ai un copil si un catel?

Ce probleme apar cand ai un copil si un catel.

Un raspuns

PRIMELE LUNI

* accesul cainelui in camera copilului este interzis – aceasta este destul de usor de facut – usa se tine inchisa (ceea ce oricum este recomandabil) si incercarile cainelui de a intra vor fi reprimate cu blandete; in timp cainele va invata ca pur si simplu nu are voie sa intre acolo.
* inainte de a intra in camera copilului toti membrii familiei se vor spala obligatoriu pe maini – acest lucru trebuie oricum facut, cu sau fara caine; in acest fel se elimina orice posibilitate de transmitere a microbilor luati de pe blana sau din saliva cainelui;

DUPA 1 AN

* copilul si cainele nu vor ramane sub nici o forma nesupravegheati in aceeasi incapere – aceasta masura este absolut necesara deoarece unul dintre cei doi poate avea de suferit – fie ca micutul, dornic sa descopere lumea, ii poate face un rau involuntar cainelui, fie ca patrupedul il poate musca; oricum supravegheati copilul – va va fi tuturor la indemana sa supravegheati si cainele!
* copilul va fi spalat pe manute de fiecare data cand atinge cainele – este o masura care trebuie aplicata si atunci cand copilul pune manutele pe jos!
* copilul nu va fi lasat sa traga cainele de urechi sau de coada – chiar daca dupa atata timp cainele a priceput ca puiul de om este un membru foarte important al familiei, nu se stie cand poate reactiona la o “actiune mai dureroasa” a copilului;
* copilul va fi invatat ca intre jucarii si caine este o mare diferenta: viata! – pana la 4 ani copiii percep cainele ca pe ceva moale, caldut, familiar, care se misca;
* daca are un temperament dominant cainele nu va fi lasat sa asiste la masa copilului – deoarece va avea impresia ca ii sunt incalcate drepturile, copilul fiindu-i net inferior ca forta fizica.

CONFORM STUDIILOR DE SPECIALITATE:

* Un copil care creste cu un animal in casa isi dezvolta un sistem imunitar mai puternic, este mai rezistent la agenti patogeni, este mai putin predispus la alergii, se imbolnaveste mai greu si este in general mai sanatos decat ceilalti copii.
* Un copil care creste cu un animal in casa invata sa isi asume responsabilitati, este mai putin egoist si se adapteaza mai bine social decat alti copii. In plus, el nu va avea manifestari violente nici fata de animale, nici fata de oameni – isi va dezvolta o personalitate echilibrata si isi va ascuti simtul de observatie.

Daca te intereseaza mai multe da click aici http://www.animalutze.com/articole/vei-avea-un-copil-p-0.php