12 Mar 2010

Intrebari si raspunsuri »

Ce sunt otravurile de sobolani si ce trebuie sa facem daca caini consuma?

Ce sunt otravurile de sobolani si ce trebuie sa facem daca caini consuma.2 raspunsuri

Majoritatea acestor otravuri produc defecte grave de coagulare, iar cainele trebuie dus urgent la medic pt terapia de soc (fitomenadiona, adrenostazin, perf hipertone de gluc plus perf Ringer pt echilibrare ionica plus ser pt refacerea volemiei, sustinerea sist nervos central si altle, dupa caz). In cazuri severe, transfuzia de sange poate salva vieti.

Dupa ce mi-am lasat cainele nesupravegheat prin curte, cam o zi, am gasit tablete roz de arsenic, din cutia cu otrava pentru sobolani, care trebuia sa fie „dog/cat-proof”. Am citit pe internet despre efectele otravii, dar cainele nu avea niciun simptom de infectie. Era vesel, jucaus, nu a vomitat, nu a avut diaree. La vremea aceea avea cam 4 luni, caine de talie medie. El defapt nu mancase toata pastila, doar a lins-o. Am inteles, de la veterinar, ca o pastila de otrava e concentrata sa ucida 50grame de sobolan, si chiar mai putin, la caine.

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.