9 Mar 2010

Cea mai celebra cursa cu sanii trase de caini a inceput in Alaska

În ultimii trei ani, concursul a avut acelaşi câştigător, pentru majoritatea importantă este însă participarea an de an.

S-a dat startul uneia dintre cele cunoscute curse cu sănii trase de câini, Iditarod. Competiţia, care se desfăşoară în Alaska, a atras anul acesta 71 de echipe.

Traseul se întinde pe o distanţă de 1.700 de kilometri şi este considerat o adevărată probă de rezistenţă. Cursa durează o săptămână şi jumătate, timp în care echipajele călătoresc în cele mai aprige condiţii.

În ultimii trei ani, competiţia a avut acelaşi câştigător, Lance Mackey, originar din Alaska. Sportivul speră să obţină acum cel de-al patrulea titlu consecutiv, performanţă fără precedent în Iditarod.

Pentru alţii însă, importantă este participarea. Deşi abandonează cursa după doar câteva sute de kilometri, mulţi dintre participanţi se înscriu an de an.

Sursa: Realitatea


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.