14 Dec 2009

Coadă la mângâiat căţeluşi şi pisoi

Membrii Asociaţiei pentru protecţia animalelor „Trei fraţi pătaţi” din Turda au oferit sâmbătă şi duminică clujenilor, spre adopţie mai mulţi pui de câini şi pisici.

Brânduşa Apostol, unul din fondatorii asociaţiei, creată în urmă cu un an ne-a declarat că în acest mod, prin contactul direct din locuri publice, au reuşit să salveze peste 100 de pui de animale aruncate în stradă.

„Sunt căţei recuperaţi de pe străzi, sau din zona aeroportului militar din Câmpia Turzii. În funcţie de zona din car eprovin le spunem ciobăneşti sau aviatori”, glumeşte Apostol.

Au ajuns până acolo că vin din alte localităţi să arunce câinii în Turda. „Pur şi simplu îi aruncă din maşini din mers”.

Cea mai mare problemă a membrilor asociaţiei este hrana animalelor, cazarea şi sterilizarea lor. Pentru acest scop apelează la mila trecătorilor şi îşi pun la dispoziţie propriile case.

Brânduşa a renunţat la servici pentru a se dedica doar animalelor. Caută să recupereze animalele abandonate, hrană şi doritori să le adopte şi ţine legătura cu un veterinar care tratează animalele.

Sursa: Adevarul


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.