17 Mar 2010

Cocker-ul Spaniel trebuie sa se afle in sanul unei familii iubitoare si traditionalista

Cocker-ul Spaniel trebuie sa se afle in sanul unei familii iubitoare si traditionalista

Cocker-ul Spaniel trebuie sa se afle in sanul unei familii iubitoare si traditionalista

Cocker-ul Spaniel trebuie sa se afle in sanul unei familii iubitoare si traditionalista, fiindca este la randul sau un caine clasic, care iubeste reuniunile familiale. Dulce, dragalas si atent cu toti membrii familiei, are marimea perfecta pentru copii mici, potrivit AKC. Proprietarii lor sunt oameni care iubesc caldura unui camin.

Cocker spaniel-ul este un caine de companie foarte popular, disponibil in doua varietati distincte. English cocker spaniel-ul este utilizat mai frecvent la vanatoare si are o fire mai vesela si mai prietenoasa decat cocker-ul americane, potrivit Animale.ro. Per ansamblu, cocker-ul spaniel este un caine prietenos si jucaus, care va fi bucuros sa va faca pe plac. Ca si in cazul altor spanieli, cocker-ul este energic si necesita un antrenament regulat. Daca nu-i este permis sa faca miscare si va duce o viata sedentara, acest caine poate dezvolta tulburari de comportament.

Atentie, insa, potrivit unui nou studiu, acesta ar fi cel mai agresiv caine din lume. Cercetatorii spanili au ajuns la concluzia ca Cockerul spaniel este mai ostil decat alte rase, agresivitatea fiind o caracteristica mostenita. De asemenea alaturi de genele cainilor, se mai adauga si tratamentul primit de la stapani, toate urmand sa determine comportamentul cateilor.

Sursa: 9AM


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.