2 Feb 2010

Constanţa: Accesorii colorate destinate animalelor de companie

Artistul plastic Cristina Dan a creat pandantive, brăţari şi zgărzi pentru câini şi pisici. Bijuteriile sunt realizate prin tehnica macramé, iar materialele sunt din cele mai diferite, de la aţă de papiotă, cotton perle, macramé, lână sau bumbac.

Proprietarii animalelor de companie din judeţul Constanţa îşi pot găti de acum înainte animalele de companie. Câinii sau pisicile pot pleca la plimbare în parc cu brăţări, zgărzi sau pandative colorate şi lucrate manual.

Artistul plastic Cristina Dan spune că a creat pandantive, brăţari, zgărzi pentru căţei şi pisici pentru că s-a gândit că şi micuţele necuvântătoare vor să fie frumoase atunci când îşi însoţesc stăpânii la plimbare.

„Dincolo de asemănările fizionomice care există între patrupede şi stăpânii acestora, specialiştii au mai demonstrat încă un fapt, vizibil de altfel cu ochiul liber: acela ca patrupedele reflectă şi personalitatea proprietarilor lor. Drept urmare, o persoană care se respectă va avea întotdeauna un câine bine îngrijit, care în ocazii speciale va purta şi el un papion sau o cravată. O doamnă sofisticată şi cosmopolită va plimba cu siguranţă o pisicuţă sau un căţel la fel de cocheţi ca şi ea“, a declarat Cristina Dan.

Ideea i-a venit în urmă cu câţiva ani

Artista spune că pornind de la aceste considerente, dar şi de la faptul că în urmă cu ani buni, când avea nu mai puţin de şase pisici, nu găsea astfel de accesorii pe piaţă. Acesta este şi motivul pentru care a decis ca acum este timpul pentru crearea unei colecţii speciale doar pentru animale de companie.

„Mi-ar fi plăcut foarte mult ca pisicuţele mele să aibă tot felul de accesorii, care să se potrivească fiecărei ocazii în parte. De asemenea, aş fi fost încântată să găsesc tot felul de zgăzi, de pandanive din materiale care de care mai diferite şi foarte bine executate. Piaţa din România făcea însă abia primii pşsi în era pet-shopurilor şi accesoriile mult râvnite se lăsau cu greu aşteptate“, îşi motivează ea alegerea.

Cum timpul nu îi permitea să pornească o afacere pe acest segment, a rămas cu gândul că într-o bună zi va putea confecţiona tot felul de bijuterii pentru patrupede şi feline. „Aşa am hotărât să-mi concretizez ideile şi să adaug colecţii noi pe „rafturile“ boutique-ui virtual „Criss Phantasy“.

Bijuterii lucrate manual

Toate accesoriile sunt handmade. Pentru fiecare zgardă sau pandantiv artista petrece ore întregi, începând cu alegerea materialului potrivit şi apoi executarea modelului propriu-zis. Primele zgărzi au fost realizate prin tehnica macramé, aceea a înnodarii firelor.

Materialele sunt din cele mai diverse, de la aţă de papiotă, cotton perle, macramé, lână sau bumbac. Înnodarea acestora dau naştere unor modele cu adevărat speciale.

Pandantivele sunt modelate din ceramică şi bineînţeles personalizate cu numele animalului de companie sau cu un simbol reprezentativ pentru canine şi feline.

Obiecte care te scot din anonimat

Astfel de accesorii sunt indispensabile pentru acei căţei sau pisicuţe care trebuie să iasă din anonimat. Modelele sunt executate în serie mică sau unicat. Aşadar, preţurile reflectă calitatea materialelor folo-site, dar şi complexitatea modelului.

„Pentru iubitorii de animale, astfel de accesorii sunt considerate investiţii şi nu cheltuieli“, a adăugat Cristina. Spre exemplu, preţul unui pandantiv obişnuit se situează între 10-30 lei, iar al unei zgărdiţe între 35 şi 150 lei.

„Pe viitor, îmi doresc să adaug noi produse şi să fac tot felul de accesorii preţioase. Comenzile speciale au preţuri pe măsură şi se încadrează în segmentul de lux“, adaugă ea.

Sursa: Adevarul


2 comentarii

unde o gasesc pe aceasta doamna? are si un email sau site web?

E o stire de la Adevarul… nu stim mai mult.

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.