acum 14 ani

Intrebari si raspunsuri » , , , , , , , ,

Copiii au nevoie de animale

Animalele de casa reprezin

Animalele de casa si copii

ta pentru cei mici parteneri ideali de joaca. Acestea alunga numaidecat plictiseala. Un animal de casa in mijlocul familiei influenteaza pozitiv dezvoltarea copiilor, devinind mai activi, mai sociabili.
Copiii iubesc natura, deci implicit si animalele. Au facut-o din totdeauna, indiferent daca au crescut cu Zorro, Alba ca Zapada si cei sapte pitici sau Batman. Un animal de casa, care traieste cu ei, care traieste pentru ei si pentru care traiesc ei nu trebuie sa-si faca griji din cauza concurentei cu eroii din desenele animate sau de la televizor. Personajele animate de la TV nu pot fi mangaiate sau imbratisate.

O prietenie speciala

Un animal este plin de viata, jucaus si sprinten, el se ataseaza de cei din jur, este fidel si are nevoie de afectiune si ingrijire. Copiilor le revine astfel o mare responsabilitate, pe care trebuie sa si-o asume. Cei mici au totala incredere in prietenul lor si ca dovada , isi daruiesc toata inima. Chiar daca unor parinti nu le vine sa creada cat de profunda este legatura intre copil si animalul de casa, prietenia care se leaga le imbogateste viata cu increderea reciproca, afectiune si intelegere.

Cei care cresc in aglomeratia orasului, inchisi intre asfaltul strazilor si betonul blocurilor nu cunosc natura adevarata. Au posibilitati minime de a se juca, de a face miscare, de a invata ritmul natural al vietii. Un animal de casa, indiferent ca este un papagal, un porcusor de Guineea sau o pisica il aduc mai aproape de natura oferindu-i experiente de neuitat.

Parintii care au avut parte de aceste experiente, dar si psihologii stiu cat de important este un animal pentru copii. Micutul de 4 ani sare sprinten alaturi de cainele familiei, copilasul de 5 ani strange in brate pisica si ii sopteste ceva important la ureche, cel de 6 ani il invata pe papagal cateva cuvinte, iar copilul de 7 ani isi ingrijeste cu drag iepurasul.

Sentimentul de bucurie de a fi asteptat acasa

Cat de bine se simte un copil cand vine de la scoala si este intampinat de un suflet cald, atunci cand parintii ajung abia seara tarziu de la servici? Copilul stie si simte ca nu este singur si ca este iubit.

Animalele de casa influenteaza o dezvoltare pozitiva

Tot mai multi parinti sunt constienti de faptul ca un animal de casa este foarte important pentru cresterea si dezvoltarea celui mic. S-au facut multe cercetari si statistici pe aceasta tema printre copiii din clasele mici, iar concluziile sunt urmatoarele: aproximativ 45% dintre copiii care cresc alaturi de un animal de casa se dezvolta mult mai bine si mai repede fata de ceilalti. S-a constatat ca sunt mai putin agresivi, ca se integreaza mult mai bine in comunitate, sunt mai sociabili si mult mai responsabili. De asemenea, starea lor psihica si cea sufleteasca este una echilibrata, ei simtindu-se cu adevarat fericiti.
Partenerii ideali de joaca ai celor mici

Pisicile si cainii sunt animale potrivite pentru intreaga familie. Puii de pisica sunt foarte activi si dornici de joaca. Pisicile sunt incapatanate si pretind respect.

Cainii sunt partenerii si prietenii ideali pentru joaca. Acestia trebuie scosi zilnic la plimbare, in parc, in aer liber. Incredintarea unui animal de casa reprezinta o modalitate foarte buna pentru a-l face pe micut sa devina mai responsabil. Cu toate acestea. Copiii mai mici nu sunt in masura sa se descurce fara ajutorul celor din jur. Parintii trebuie sa ii supravegheze un timp pentru ca totul sa decurga bine.

Copiii de gradinita nu se descurca fara ajutor in cresterea unui animal de casa. Parintii trebuie sa intervina atunci cand este vorba de igiena si hrana noului membru al familiei. Acest lucru nu inseamna ca parintii trebuie sa isi asume toate responsabilitatile in ceea ce priveste cresterea acestuia. De aceea, treburile vor fi impartite. Parintele trebuie sa-si invete copilul cum este bine sa se poarte cu animalul si cum sa-si exprime dragostea fata de acesta.
Constientizarea responsabilitatilor fata de cresterea unui animal evolueaza treptat. Cu timpul, copilul poate prelua tot mai multe atributii.

Aproximativ la varsta de 8 ani copiii pot avea grija de animalul de casa, il pot hrani corespunzator si pot avea in vedere si igiena acestuia, bineinteles sub atenta supraveghere a parintilor. De ingrijirea unui caine sau a unei pisici se pot ocupa copiii care au ajuns la varsta de 12 ani.