11 Noi 2010

Copiii care au câini fac mai multă mişcare

Copiii care au câini fac mai multă mişcare

Copiii care au câini fac mai multă mişcare

Dacă aveţi un copil care stă toată ziua la calculator sau în faţa televizorului, ar trebui să îi luaţi un câine. Asta pentru că o nouă cercetare a confirmat că în familiile unde există un câine, copiii fac mai multă mişcare.

Rezultatele studiului, publicat în American Journal of Public Health, arată că copiii care au câini îşi petrec în medie 325 de minute pe zi făcând mişcare, cu 11 mai multe decât cei fără câine.Proprietarii de câini sunt mai puţin sedentari decât ceilalţi, cu 11 minute şi urcă cu 4% mai multe trepte.

În cazul adulţilor, diferenţa de activitate între cei cu câine şi cei fără este mult mai mare.Stăpânii adulţi de câini merg mai mult cu 25% faţă de cei care nu au animal.

Cercetătorii cred că un câine îi încurajează pe cei mici să fie mai activi, iar un prieten pufos poate ajute la combaterea obezităţii infantile.

Sursa: Realitatea


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.