11 Mar 2010

Intrebari si raspunsuri »

Cu ce injectii se face eutanasierea?

Cu ce injectii se face eutanasierea.Un raspuns

# Eutanasierea câinilor se realizează numai prin utilizarea barbituricelor – pentobarbital sodic; acesta este disponibil sub trei forme: soluţie sterilă care poate fi utilizată şi ca anastezic, soluţie 20%, nesterilă, specială pentru eutanasie, şi pudră. Administrarea intravenoasă este posibilă numai în cazul în care animalul este contenţionat corespunzător. Dacă aceasta nu este posibilă, injecţia poate fi administrată în cavitatea peritoneală. Barbituricele nu trebuie să fie injectate pe cale intramusculară sau subcutanată. Pentru căţei calea de administrare care se utilizează este cea peritoneală.
# La animalele nervoase, excitate sau agresive se pot administra tranchilizante ori sedative prin injectarea intramusculară a ketaminei, acepromazinei sau xylazinei. Produsele narcotice pot fi administrate şi pe cale orală.
# Medicul veterinar este singura persoană care poate avea acces la barbiturice şi care poate decide în privinţa utilizării medicamentelor periculoase.

Legislatie – O.U.G. nr. 155/21.11.2001

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.