acum 12 ani

Intrebari si raspunsuri »

Cum fac sa imprietenesc doi caini masculi adulti?

Am un caine mascul metis de lup, pe care l-am adoptat acum opt luni. Acum doua zile am luat in casa un mascul de copoi ardelenesc gasit pe strada, slab-mort. Am incercat sa le fac cunostinta, sa-i imprietenesc. Copoiul sta cuminte si se lasa mirosit, dar din cand in cand maraie. Lupul, care e pe teritoriul lui, dupa ce il miroase incearca sa-l domine, dar aici apar maraielile de ambele parti, si lupul devine agresiv. Mi-e teama ca se vor incaiera, asa ca ii despart, dar as vrea sa-i fac sa se tolereze reciproc. Cum sa procedez?

Picture-002.jpg (1 MB)

Picture-043.jpg (1018 KB)

10 raspunsuri

Din ce oras sunteti?Se pierduse un copoi ardelenesc.Stapanul il cauta acum 1-2 luni.

Din ce oras sunteti?Se pierduse un copoi ardelenesc.Stapanul il cauta acum 1-2 luni.Acum am vazut ca sunt 2 copoi pierduti;unul in Peris-Dambovita si unul in Ploiesti.

poi inceracti pe un teritoriu neutru …de ex in park…sau cand ii lasati in aceeasi camera pe amandoi penetile botnita ….dupa cateva zile se vor obisnui unul cu celalalt…shi totul va fi bin …dar sa nu ii hraniti pe ambii in acelasi loc ….se vor incaiera:):)

Daca copoiul nu isi va gasi stapanul si va ramane la dumneavoastra ar trebui sa impuneti noi reguli in casa.
1. NICI UN CAINE NU IL DOMINA PE CELALALT, SINGURUL LIDER SI CEL CARE FACE REGULILE IN CASA ESTE STAPANUL.
Cand unul din ei incepe sa maraie, dumneavoastra trebuie sa interveniti si sa il atingeti usor dar ferm/hotarat pe cel care maraie. NU sa il loviti, sa il atingeti (ca pe un prieten pe str. atunci cand nu este atent la dumneavoastra) doar cat sa il scoateti din starea in care se afla.
2. AMBII CAINI VOR LUA MASA IMPREUNA, insa nici unul din ei nu are voie sa mearga la bolul celuilat. Stapanul trebuie sa il atinga din nou pe cel care merge la bolul celuilalt inainte ca acesta din urma sa fie nevoit sa isi apere bolul cu mancare. Asa amandoi cainii vor intelege ca stapanul/dumneavoastra sunteti cel care aplica regulile in casa si nu invers.
Cainii au nevoie de reguli exact la fel cum copii au nevoie de reguli si educatie, un copil needucat va fi … un caine needucat la randul lui va trai dupa regulile impuse de el …
Ambii caini trebuie sa respecte aceleasi reguli, daca unul nu are voie in fotoliu sau in pat, atunci nici unul nu are voie sa se urce in pat si nici in fotoliu.
3. CAND IESITI CU EI LA PLIMBARE, AMBII CAINI TREBUIE SA STEA IN DREPTUL DUMNEAVOASTRA SAU IN SPATELE DUMNEAVOASTRA . Dumneavoastra sunteti cel care ii plimbati si nu invers.
Cand iesti pe usa, dumneavoastra veti fi primul care iesiti apoi cainii, e semn de respect din partea lor.
De obicei cainii, mai ales cei dominanti traiesc intr-o competitie continua, si vor sa domine tot in jurul lor. In lumea lor liderul este intotdeauna cel care paseste primul, cel care face regulile si cel care este urmat de ceilalti care i se supun. Un lider poate trebuie sa fie intotdeauna calm dar in acelasi timp hotarat. Cum noi oamenii nu apreciem liderii isterici si pe cei cu nervii la pamant asa si cainii nu vor respectata niciodata o persoana isterica, nervoasa sau o persoana timorata.
As mai adauga doar un singur lucru. Incercati sa nu anticipati niciodata nici o incaierare intre ei, De ce? De fiecare data cand va ganditi /anticipati o posibila incaierare le transmiteti cainilor o stare de nesiguranta iar ei raman incordati si reactioneaza fiecare dupa cum il taie capul.
Fiind calm si hotarat in prezenta cainilor veti transmite o stare de siguranta iar cainii dumneavoastra vor fi relaxati.

PS: daca nu sunt castrati ar fi indicat sa ii castrati, lipsa imperecherii provoaca frustrari si deseori masculii se vor incaiera doar pt. a scapa de frustrarea acumulata.

PS 2 : daca se intampla sa se incaiere intre ei sau sa maraie, interveniti si despartiti-i, insa nu ii despartiti in camere separate. Nu veti rezolva nimic, decat ii veti intarata si mai rau, de fiecare data cand intervin neintelegerile intre ei trebuie sa il atingeti usor si ferm pe cel care vrea sa il domine pe celalat insa trebuie sa ii lasati sa stea in continuare impreuna. Doar asa veti reusi sa ii faceti pe ambii sa inteleaga ca nu apreciati purtarea lor si ca doar dumneavoastra faceti regulile in casa. Dupa ce veti reusi sa ii faceti sa priceapa ca dumneavoastra sunteti liderul casei vor inceta si incaiererile dintre cei doi caini pentru simplu motiv ca exista deja un lider si nu va fi nevoie sa se mai lupte niciunul pt. acest titlu.

Oau, foarte bun si complet raspunsul!!! Eu am 2 caini la curte si cand nu e tata acolo se joaca foarte frumos, cum apare tata cum incep luptele, dupa ce ii despartim, cu greu se calmeaza si sunt iar ok… Banuiesc ca vor sa ii demonstreze tatei care din ei e cel mai tare si d-asta se iau la harta, dar cum as putea sa ii dezvat de acest lucru?

“Maria” -> Nu stiu sigur care este motivul, insa cu siguranta exista un motiv pt. care sa se incaiere intre ei. Ce am uitat sa precizez mai sus este ca fiecare membru al familiei trebuie sa se impuna fata de caini si sa castige respectul cainilor, mai ales daca cainii sunt dominatori.
Daca un membru al familiei impune niste reguli cainilor, atunci toti membrii ai familiei trebuie sa respecte si sa impuna acele acele reguli cainilor.
Nu trebuie nici un membru din familie sa lase cainii sa se domine unul pe celalat in prezenta lor. Cand tu ori tatal tau observati ca unul dintre caini il fixeaza din priviri pe celalat prea “frenetic” sau isi ridica urechile, coada intr-un fel anume sau capul deasupra celuilalt (fiecare caine inainte de a ataca se manifesta intr-un fel anume, atunci ar trebui sa intervina stapanul…), atunci trebuie sa intervina cel care este langa ei si sa il atinga pe cel care are intentia de a incepe lupta. Atingandul il veti scoate din starea surescitata in care se afla si va fi atent la cel care la atins si de ce la atins.
E ceva firesc si instinctiv, daca vine cineva si te bate pe umar cand esti cu gandul la altceva, din instinct te intorci sa vezi cine este sau ce se intampla… la fel si cainii.
Daca incearca din nou sa il atace pe celalt, il atingeti din nou. Nu trebuie mangaiat sau sa ii vorbiti frumos celui care este gata sa atace. Trebuie sa il atingeti calm si hotarat si eventual sa ii spuneti NU pe un ton ferm.
Daca il mangaiati sau ii vorbiti frumos nu faceti altceva decat sa ii alimentati starea de nervozitate pe care o are in momentul acela.
Il puteti mangaia si sa va jucati cu el doar atunci cand a iesit din acea stare surescitata.
Dupa cateva repetari, daca stapanul nu ii va tolera iesirile agresive cainele va renunta si el la atitudinea agresiva.

Aici puteti afla mai multe informatii despre psihologia canina:
http://www.animalutze.com/forum/viewtopic.php?f=44&t=4748
Bafta.

plimba-i pe amandoi.plimbari cat mai lungi!!!

In aceeasi situatie sunt si eu , am un amstaff si un visla ( vishla) de vanatoare , fiecare are jumatatea lui de curte . Despartiti de un gard prin care se vede , cum se intalnesc la gard cum se latra unu pe altu si musca din gard , presupun ca ideea cu botnita e buna .

Am doua catele una a omorat o pe cealalta, nu se impaca.