10 Dec 2010

Intrebari si raspunsuri »

Cum folosesti eficient 5.000 RON pentru protectia animalelor?

Va rugam sa ne spuneti cum ati folosi eficient 5.000 RON, in scopul protectiei animalelor, astfel incat sa produceti un impact pozitiv cat mai mare pe termen lung?

Construirea de adaposturi si sterilizarea cainilor ies din discutie, costurile sunt mult prea mari pentru a fi acoperite de ONG-uri si donatori. Trebuie pressing pe autoritati aici, pentru legi bune si bani publici.

Noi avem doua propuneri pe care va rugam sa le si comentati:

1. Pentru amenajarea targurilor de adoptii saptamanale si promovarea lor, din primavara, in cel putin 15 orase. Un fel de „management integrat” pentru puii gasiti pe strada, astfel incat sa… fie plasati rapid, sa nu creasca adulti.

2. Constituirea unui fond pentru urgente medicale, care ar urma sa fie administrat transparent de mai multe ONG-uri. 5.000 RON ar fi startul fondului, ar urma sa se stranga donatii permanent.

Tu cum ai proceda?20 raspunsuri

o idee mai buna decat prima exeplificata de d-voastra nu cred ca as fi gasit.asa oamneii vor lua contact direct cu animalutele si vor fi impresionate mai usor decat pe internet….bafta in continuare

BOJAN BALTA VIOLETA 10 decembrie 2010 la 11:00 pm

EU AS FOLOSI ACESTE FONDURI PENTRU CASTRAREA SI STERILIZAREA CIINILOR.

utilizarea unei parti din bani pentru extinderea programului de sterilizare a cainilor fara stapan.

sunt necesare adaposturi in multe judete , ca de ex in ialomita unde nu este nici unul! asta ar fi o idee, si cred ca prima idee este cea mai the best…(daca ar fi in toate judetele).
Succes!

5000 de ron nu ajung la sterilizare, sunt de acord cu plasarea lor inainte sa ajunga la maturitate, dar aici trebuie o natiune mai simtita , mai afectiva ,pe cand tara asta duce lipsa de asa ceva , in ultimul timp parca sunt oamenii din ce in ce mai rai, si sincer nu-i inteleg, eu am adoptat doi catelusi de pe strada mascul si femela si i-am sterilizat , ma iubesc acesti catei la nebunie ,am fost salvarea lor, asa daca ar fi macar 70% din natiune ,n-am mai vedea atata suferinta asupra bietilor catei !

Cred ca prima varianta ar fi cea mai buna, adica sa se amenajeze targuri de adoptii saptamanale, dar nici cea de-a doua nu este rea. Ar fi bine sa se insiste la autoritati pentru a face legi cat mai severe pentru protectia animalelor.

Eu as opta pentru cea de a doua propunere a dumneavoastra. In targuri sunt cumparati de catre cine stie cine si pe urma dati pe strada daca au purici sau se inbolnavesc. Cunosc multe cazuri. Putini pui sunt norocosi sa aiba parte de o adoptie buna. Eu cred ca iubitorii adevarati devin si donatori permanenti daca au certitudinea ca banii ajung unde trebuie si mai ales sunt folositi cum trebuie. Exemplul fundatiilor non-profit americane este relevant. Si avem nevoie si de Politia animalelor nu numai pe harie ci si in practica.

Prima, cu siguranta. Daca ati reusi safaceti asta si sa va mentineti pe linie ar fi genial… Sa fie adunati de pe strazi, sa numai fie cinuiti si sa fie adoptati…

chinuiti*

Buna tuturor,

Impact pozitiv?
Pe termen lung?
Iata o varianta de utilizare a sumei despre care vorbesti, pentru a obtine rezultate pozitive pe termen lung, pentru protectia animalelor.
Inainte de toate ar trebui sa existe un ONG – o organizatie de tip „Umbrela” pentru toate celelalte organizatii din domeniul protectiei animalelor.
– Acelasi ONG sa scrie un proiect pentru atragerea de fonduri comunitare (fonduri UE) pentru educatie. Trebuie apelat la un specialist in fonduri UE pentru a gasi cele mai potrivite fonduri / apeluri lansate in UE sau Ro, pentru:
1.Educarea sistematica si organizata a copiilor din gradinite, scoli, etc. in spiritul grijii si protejarii mediului – inclusiv a animaelor (metodele sunt extrem de multe, si folosite cu succes in alte tari de ani de zile).
2.Inscrierea ONG-ului respectiv la Camera Deputatilor (e o procedura legala si nu f. complicata) pentru a avea dreptul sa intre la comisiile care propun si voteaza legile de profil.
3. Acelasi ONG – Organizarea oficiala de mese rotunde la Camera Deputatilor, cu reprezentatii cheie ai autoritatilor publice locale / nationale. Chemate televiziuni, etc, raportul intalnirilor facut public.
4. Incheiate parteneriate cu organizatii similare din alte tari UE, organizatii care au experienta in domeniul obtinerii de rezultate pozitive pe termen lung, pentru protectia animalelor.

….si se mai pot face multe.
Este nevoie de o strategie pe termen lung, cu obiective foarte clare, scrise si implementate proiecte, si nu in ultimul rand – parteneriatele de mai sus.
Daca vrei ajutor la scrierea proiectului, sau la elaborarea strategiei, da-mi de stire.

Carmen

Carmen, asta pare o treaba pentru o federatie si avem vreo doua, trebuie sa punem umarul si sa construim acolo. O sa iau legatura cu tine.

Eu zic ca ar fi bine sa se faca un recensamant al cainilor fara stapan dar si al celor cu stapan.
Cei cu stapan sa figureze intr-un registru si de preferat sa fie castrati,iar cine nu doreste sa semneze pe proprie raspundere ca nu da cainele la monta si sa fie supravegheati pentru a preveni abandonul.

filme gen earthlings si filme PETA prezentate in toate orasele

SOLUTIA PT. PROTECTIA ANIMALELOR AR FI INASPRIREA LEGII IMPOTRIVA CRUZIMII FATA DE ANIMALE, PRESA AR TREBUI SA SE IMPLICE MAI MULT SI SA DEMASTE ACTELE DE SALBATICIE SI INCALCAREA LEGII, SA SCRIE MAI MULT PT. A SCHIMBA MENTALITATEA OAMENILOR FATA DE FIINTELE VULNERABILE , A CAROR VIATA DEPINDE DE BUNAVOINTA LOR.OAMENII CONSIDERA NORMAL SA VADA CAINI VAGABONZI PE STRAZI SUFERIND DE FOAME SI DE FRIG BA CHIAR CRED DREPTUL LOR SA EXTERMINE IN MASA NISTE ANIMALE PT. A FACE ORDINE SAU A SCAPA DE BOLI SI MIZERIE.AR TREBUI SA GINDIM MAI RESPONSABIL …VIOLENTA NASTE VIOLENTA
AR TREBUI INVESTIT IN ORGANIZAREA DE CURSURI IN SCOLI DESPRE DREPTURILE ANIMALELOR, SI PROTECTIA MEDIULUI

ASA CUM ATI SPUS; IN LIPSA UNUI AJUTOR DIN PARTEA AUTORITATILOR, IDEILE DVS. SUNT CELE MAI BUNE

ambele variante sunt bune , dar eu am o nedumerire…..eu stiu ca , cainii intra in calduri de doua ori pe an si fata cam 5 pui ori cati catei fara stapani sunt la care se adauca si puii de la cateii cu stapani (oamenii de la casa care au caini si nu ii sterilizeaza arunca puii pe strazi)rezulta mai multi catii decat persoane dornice sa adopte
parerea mea este ca intai ar trebui facute centre mobile de sterilizare a catelelor macar („romanu” nu se deplaseaza pana la vet chiar daca sterilizarea este gratis)
fiind castrati cat mai multi cani or sa fie si catei mai putin si sansele de adoptie or sa fie mai mari pentru ei
daca catelele nu vor fi castrate consider ca se bate pasul pe loc
a , si cateilor adoptati ar trebui sa li se asigure sterilizarea gratis la varsta de 6 luni , pentru a fi siguri ca acei catei nu vor face pui care sigur vor ajunge si ei pe strada

Trebuie toate facute pana la urma, dar trebuie stabilite prioritatile.

Amandoua ideile sunt f. bune.
Ar mai fi una: As cumpara o clinica mobila cu care sa umblu prin sate, la familiile fara posibilitati pt sterilizarea animalelor din curtea acesora.

@Carmen
Ideea de investitie in educatie este cea mai buna varianta pe termen lung pt poporul roman, care este f. deficitar la capitolul „Drepturile Animalelor”. Multe ONG-uri au programe de educatie, dar ne tb ceva global, la nivelul intregii tari, ca si Programul „Mergem Impreuna”. Ceva de genul unui kit de educatie care sa fie pus la dispozitia oricarui ONG sau grup de iubitori de animale care sa se raspandeasca in Romania prin mobilizarea celor care vor sa se implice. Uniti o sa reusim. singuri, o sa fie prea putin, prea tarziu pt bietele animale.
Eu vreau sa ma implic intr-un asemenea program. Initial ma gandeam sa le propun celor de pa FNPA, care au 2 reprezentanti aici la Brasov. Ei au deja un program de educatie, dar nu la nivel global, daca stiu eu bine.
Tu de unde esti Carmen?

cu politia alaturi as lua fiecare strada din sector si as castra pe rand toti cainii din curti.as tine un registru.curtea este matca care produce mii de vieti nedorite. stiu oameni care isi lasa anual cainii sa se imperecheze si apoi arunca puii prin alte curti si parcuri.castrarea este rezolvarea si stim,multi dintre noi, ca banii pentru castrari si eutanasieri au fost furati si bietele animale ori au fost batute cu bata pana au murit ori au agonizat zile intregi varsand sange, ca si la otrava s-au meschinarit.s-au facut averi de pe urma bietilor caini. regret, dar multe ong-uri nu-si doresc sa dispara amaratii astia de pe strada ca le dispar si lor veniturile.de aceea problema nu s-a rezolvat in 22 de ani.cainii strazii nu traiesc prea mult,viata lor e foarte grea.castrarea este rezolvarea. masculii pot reveni a doua zi in teritoriu dupa ce le mai faci un moldamin de control, femelele se refac mai greu ar trebui tinute cateva zile undeva.

 
Plantam impreuna livezi urbane: LIVEZILE GRÄ‚DINESCU

Plantam impreuna livezi urbane: LIVEZILE GRÄ‚DINESCU
Pomii fructiferi aduc abundenta in spatiul urban atunci cand ei sunt prezenti- ne imbogatesc aerul cu oxigen, ne ofera roade gustoase, infrumuseteaza peisajul si creeaza noi habitate. Gradinescu va invita sa va alaturati campaniei de plantare: Livezile Gradinescu. Cu mic, cu mare plantam impreuna in perioada 11-19 noiembrie in gradinilie urbane de la Aparatorii Patriei […]

Prima centrala verde de tip Jean Pain din Romania s-a construit si se afla in etapa de cercetare

Prima centrala verde de tip Jean Pain din Romania s-a construit si se afla in etapa de cercetare
CINE? CÂND? Constructia s-a realizat in doar 2 zile (4-5 noiembrie), insa proiectarea centralei a fost rezultatul unei documentari minutioase conduse de Antim Nechifor, referent de specialitate inginer horticultor, sprijinit de echipa Institutului de Cercetare in Permacultura, alcatuita din ingineri de constructii, ingineri de mediu, horticultori, peisagisti, pasionati si  specializati in permacultura. Peste 40 de […]

11-12 noiembrie: Un workshop despre schimbarea cu mai mult impact in sisteme socio-ecologice:

11-12 noiembrie: Un workshop despre schimbarea cu mai mult impact in sisteme socio-ecologice:
2 zile de workshop pentru AGENTII DE SCHIMBARE, cei ce promoveaza schimbarea in organizatiile ce le conduc, comunitatile sau teritoriile in care locuiesc. Cum sustinem activ schimbarea in sisteme socio-ecologice, cu mai mult impact si mai putina suferinta. Vom aborda 3 zone: 1. PREGÄ‚TIREA DE LA AGENT DE SCHIMBARE LA AGENT DE TRANSFORMARE INTENTIONALÄ‚ o […]

Cum se realizeaza colectarea separata in municipiul Cluj Napoca?

Cum se realizeaza colectarea separata in municipiul Cluj Napoca?
In contextul situatiei precare a gestionarii deseurilor la Cluj Napoca am stat de vorba cu specialistul de mediu din cadrul ROSAL GRUP, unul dintre cei doi operatori de salubritate care deservesc cetatenii orasului. Adina Miclaus – reporter Ecomagazin: Ce populatie deserveste Rosal in Cluj Napoca? Nicoleta Pop, Specialist de Mediu ROSAL GRUP: In ceea ce […]

One Herastrau Park este primul complex rezidential din Bucuresti certificat �Green Homes�, nivelul Excelent

One Herastrau Park este primul complex rezidential din Bucuresti certificat �Green Homes�, nivelul Excelent
O casa nu este doar un spatiu de locuit, ci locul unde vrei sa te simti ACASÄ‚. Intr-o lume in care uneori conteaza mai mult aspectul decat calitatea, One United Properties, principalul dezvoltator imobiliar specializat pe proprietati rezidentiale exclusiviste din Bucuresti, le imbina pe amandoua. Asa se face ca One Herastrau Park este in acest […]

Romania are o noua statie de sortare a deseurilor in valoare de peste 3 milioane de Euro

Romania are o noua statie de sortare a deseurilor in valoare de peste 3 milioane de Euro
Rom Waste Solutions a investit peste 3 milioane de Euro in retehnologizarea si cresterea capacitatii de procesare a statiei de sortare a deseurilor de la Dragomiresti Vale   Rom Waste Solutions proceseaza zilnic circa 500 de tone de deseuri, peste o treime din deseurile municipale generate in Bucuresti. “Statia dispune acum de echipamente specializate de […]

GreenTech Film Festival, primul festival dedicat tehnologiei verzi, si-a anuntat programul

GreenTech Film Festival, primul festival dedicat tehnologiei verzi, si-a anuntat programul
GreenTech Film Festival, primul festival de filme documentare dedicat tehnologiei verzi, se desfasoara in aceasta toamna in Bucuresti, la Cinema Elvira Popescu, in perioada 9-12 octombrie. Primul festival Zero Carbon – Organizatorii isi propun sa elimine complet amprenta de carbon rezultata din activitatile organizatorice pe care le implica in general un festival de film. Programul […]

Parcul Natural Vacaresti este pregatit sa-si primeasca vizitatorii pe „Poteca biodiversitatii urbane”

Parcul Natural Vacaresti este pregatit sa-si primeasca vizitatorii pe „Poteca biodiversitatii urbane”
Asociatia Parcul Natural Vacaresti (APNV) a deschis prima poteca de vizitare in Parcul Natural Vacaresti. Aceasta cuprinde zone de informare, spatii tematice dedicate speciilor si habitatelor si un pavilion pentru observatii ornitologice. Accesul este liber si se poate face atat individual cat si in cadrul grupurilor organizate de membrii asociatiei. Proiectul este realizat cu sprijinul […]

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.