acum 14 ani

Cum incearca romanii sa fraudeze asigurarile cu muscaturi de caine

Verificarea temeinică a actelor este singura metodă de descoperire a tentativelor de fraudă

Casco şi RCA se află în topul poliţelor prin care românii încearcă cel mai des să înşele asigurătorii pentru a încasa despăgubiri necuvenite.

Simulări de accidente auto, ciocniri intenţionate, modificări de acte, inspectori care “nu observă” fapte evidente. Imaginaţia românilor nu are limite când vine vorba de a frauda companiile de asigurări.

Reprezentanţii asigurătorilor spun că în ultimul timp a crescut numărul de tentative reuşite de fraudă. “Încercăm să ţinem sub control fenomenul fraudelor, dar suntem în urma ideilor de fraudă ce apar. În ultima perioadă a crescut numărul de tentative de fraude reuşite”, a declarat pentru Gândul Radu Mustăţea, directorul general al Astra Asigurări. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) nu dispune de date centralizate privind fraudele în domeniu.

“CSA intenţionează să realizeze o bază de date referitoare la fraudele în asigurări, inclusiv o aşa-numită listă neagră cu brokerii care au fraudat companiile. În controalele noastre am identificat unele cazuri de brokeri care au înşelat mai multe mari companii la rând”, au declarat pentru Gândul surse din CSA. Anul trecut o companie a identificat şi exclus de la plată despăgubiri necuvenite de peste 8,5 milioane de lei (două milioane euro), potrivit unor date centralizate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Accidentul din Bulgaria, “mutat” în România

De exemplu, un asigurat a notificat o companie de asigurări că în timp ce îşi conducea Dacia Logan a fost orbit de faru rile unui autoturism neidentificat, a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a lovit cu maşina de un pom.

“În realitate, autoturismul a fost implicat într-un alt acci dent de circulaţie, produs cu cinci zile înainte, în Bul garia. Pentru a beneficia de daună totală (26.522 lei), conducătorul auto a intrat cu autovehiculul în mod intenţionat într-un pom aflat pe marginea drumului”, arată situaţia UNSAR. Un alt tip de fraudă este cea de tip “înţelegere între şoferii implicaţi”, unul cu maşină scumpă, peste 8.000 de euro, şi altul cu un autoturism vechi. “Aceştia vor schimba vinovatul pentru o sumă mai ridicată decât valoarea maşinii ieftine/vechi, fie înainte de venirea Poliţiei, fie prin completarea formularului de constatare amiabilă. În acest caz, maşina scumpă va fi reparată folosind asigurarea RCA a maşinii ieftine/vechi”, arată sursa citată.

Un alt gen de fraudă este cel în care s-au plătit despăgubiri necuvenite pentru simple accidente, gen muşcături de câine, entorse sau arsuri uşoare. Un control a descoperit că, în cinci ani, o firmă plătise 220.000 euro despăgubiri unor angajaţi ai firmei de asigurare sau rude ale acestora care suferiseră …dureri de cap, muşcături de câine, entorse sau arsuri uşoare. În majoritatea cazurilor, despăgubirile au fost plătite pentru riscul de invaliditate permanentă, cu “ajutorul” constatărilor medicului legist.

9 comentarii

de cand se stie romanul e inventiv si mai ales acum ca niciodata cand nevoia te impinge……….traim vremuri grele ne reinventam

dar la ce nu se gandesc romanii??? la ceva bun nu i=ar duce minte?

Chiar daca pare mai ciudat, exista cazuri in care cainii au provocat daune masinilor parcate. Uneori pisicile se ascund in spatiul dintre roata si contra-aripa. Cainii care vor sa ajunga la ele musca din aripa lasand numeroase urme pe vopsea sau, daca exista un pasaj de roata din plastic, chiar il pot rupe sau in tot cazul gauri. Ca mai sunt unii care exagereaza si fac fraude pe tema asta, este alta poveste. Dar cu toata dragostea fata de caini, trebuie recunoscut ca exista comportamente agresive din partea lor.

Doamne ce a ajuns romanul sa faca pentru bani, rusinee.

Doamne ce a ajuns romanul sa faca pentru bani, rusinee.

hello

Costea Carmen 22 mai 2010 la 6:10 am

Tudor Stefan nu mai accentua aspectul legat de caini, Despre cei care fura masinile si le dezmembreaza pentru a le vinde bucati ce spui: Si ei sunt agresivi? sau cum ai spune? Ii eutanasiem si pe ei? Omul are discernamant pentru ca este o fiinta evoluata dar cainele are doar instinct de a se hrani si pentru asta roade si alte lucruri decat oasele pe care nu le are: depre asta este vorba , nu depre agesivitate, dar arunci cu cuvinte fara a gandi corect.

http://www.220.ro/video-news/Ghici-Ce-I-Dupa-Blocurile-Gri/c5YgrNmP5e/?rel=libertatea da….uite si adevarul

ce aveti de spus in apararea cainilor vagabonzi??? daca ati fi fost in situatia acelei femei ce ati fi facut? k ea a fost foarte pasnica…nu a ripostat de nici un fel asupra lor…si totusi ei au atacat-o in haita ….daca nu ar fi sarit acel om… probabil ar fi omorat-o cainii …la cati erau … familia voastra daca ar pati asa intre blocuri ce ati face?? eu unu am fost muscat asa de 2 ori ….fara sa dau in caine sau sa il provoc asupra mea.