acum 14 ani

Cum să ai grijă de un câine

Este foarte important să înveţi cum să ai grijă de un câine aşa cum trebuie înainte să ai unul.

Este foarte important să înveţi cum să ai grijă de un câine aşa cum trebuie înainte să ai unul. Un câine necesită investiţii serioase din următoarele resurse:

1.Timp

2.Energie

3.Bani

La finalul acestui articol, primul nivel al cunoştinţelor tale despre cum să ai grijă de un câine va fi complet.

Mai jos vei găsi 21 de factori cheie implicaţi. 11 dintre aceştia reprezintă necesităţi de bază, 5 intră sub incidenţa echipamentelor, iar ultimii 5 sub cea a tratamentului.

Partea 1: Necesităţi de bază

Câinii au nevoie de:

1. Dresaj pentru necesităţile fiziologice şi pentru a asculta de stăpân. O lipsă de dresaj în aceste două zone poate genera frustrare şi neplăceri, pentru proprietar cel puţin. În cel mai rău caz câinele poate deveni un pericol pentru stăpâni, societate şi el însuşi.

2. Să fie în compania altor câini sau oameni. Dacă îi laşi singuri pentru perioade lungi de timp pot apărea efecte serioase asupra sănătăţii şi a stării lor de bine. Chiar şi dacă îi laşi singuri 4 ore sau mai mult pe zi pot apărea comportamente distructive.

3. Să fie periaţi zilnic. Aceasta este important în special dacă au blana lungă.

4. Dinţii lor să fie periaţi şi curăţaţi cu regularitate.

5. Plimbări regulate. Cât de mult şi cât de des, depinde de mărimea şi firea câinelui.

6. O dietă bine gândită şi echilibrată. Veterinarul te poate consilia în această privinţă.

7. Multă apă: câinele trebuie să aibă întotdeauna la dispoziţie un bol de apă curată şi proaspătă.

8. Spaţiu: o zonă împrejmuită pentru joacă şi antrenamente. Zona va trebui să fie menţinută curată pentru a evita pericolul unei infecţii.

9. Un loc cald şi uscat unde să doarmă. Culcuşul trebuie aerisit în fiecare zi şi este preferabil să fie spălat sau înlocuit săptămânal.

10. Stabilirea unei aranjament pentru perioada când proprietarul pleacă în vacanţă.

11. Un veterinar la care să apelezi când are o boală sau când apare o urgenţă. Alege cu grijă veterinarul. Ce echipamente şi dotări are cabinetul? Ce costuri implică? Comunici bine cu veterinarul, astfel încât să poţi să îi adresezi cu uşurinţă întrebări?

Partea 2: Echipamentul de care au nevoie

Câinii au nevoie de:

1. O lesă pentru a fi plimbaţi în zonele urbane.

2. O zgardă cu date de contact inscripţionate.

4. Un pat şi o pătură pentru câine.

4. O lingură pentru adunarea fecalelor şi aruncarea lor.

5. O perie de calitate.

Partea trei: Tratamentul

Câinii au nevoie de:

1. Controale periodice şi tratament împotriva viermilor şi a puricilor.

2. Injecţii care să îi protejeze împotriva unor boli serioase: informează-te de la veterinar.

3. Controale regulate ale dinţilor la veterinar.

4. Opţional: Sterilizare.

5. Opţional: Implantare de microcip.

Despre sterilizare şi microcip

Legat de ultimele două proceduri ţine minte următoarele aspecte:

În afara evitării unei gestaţii nedorite, unii oameni de ştiinţă spun că sterilizarea poate face un câine un animal de companie mai mult bine. De exemplu, câinii sterilizaţi tind să fie mai puţin dominanţi şi li se diminuează impulsul de a hoinări sau de a-şi marca teritoriul.

Implementarea unui microcip îţi va permite să localizezi uşor câinele în cazul în care se pierde sau este furat.

Din păcate, mulţi câini îşi găsesc alţi stăpâni sau sfârşesc în adăposturi din cauză că proprietarii lor nu îi pot găsi. Microcipul poate împiedica acest scenariu tragic.

Microcipul nu este mai mare decât un bob de orez, iar procedura de implementare nu este mai dureroasă decât o vaccinare. Cipul minuscul este implantat în pielea care atârnă de pe umăr.

Consulta un veterinar şi alţi proprietari de câini.

Ghidul de mai sus scoate în evidenţă necesitatea de a te gândi bine înainte de a-ţi lua un câine. În orice caz, aceasta este doar prima parte a informării pe acest subiect.

Pentru a înţelege mai bine cum să ai grijă de un câine, sfătuieşte-te cu veterinarul asupra genului de câine potrivit pentru tine.

Din momentul în care te-ai decis asupra unei anumite rase, caută alţi proprietari care deţin această specie de câine şi învaţă mai multe despre caracteristicile ei. Vei avea o perspectivă plină de acurateţe dacă vei discuta cu alţi proprietari.

Învaţă bine cum să ai grijă de un câine înainte să îl adopţi şi vei fi recompensat cu un prieten inteligent şi loial care îţi va oferi distracţie nelimitată!

7 comentarii

mie mi-a plakut despre ce sa zis!!

Imi place foarte mult ce ati scris e foarte folositor pntru oameni ca nu stiu ce sa faca cu catei lor!!!!
Sunteti (super) tare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nu stiam atatea lucruri despre caini!

Eu mi-am dorit de mult timp sa am un catel iar acum m-am decis sa adopt unul. Informatiile acestea sun foarte utile pentru mine. Si te ajuta sa intelegi ca si animalele au nevoie de multa ingrijire,dragoste si afectiune chiar daca sunt animale.Unii stapani adopta caini sau pisici iar dupa ce sau plictisit de ei ii arunca la marginea orasului sau ii omoara.Cum vati simti voi sa va adopte cineva iar dupa ce sau plictisit de tine sa te paraseasca? Cred ca nu var placea.

acest rucru nu e posibil sa il lasi 4 ore singur si sa pateasca ceva nui asa.

Nu stiam atitea despre caini dupa ce am aflat ce sa fac cand am un caine plec sa imi i-au un nou prieten.

am invatat mai multe lucruri care pana acum nu le stiam.