acum 14 ani

Cum să îţi vaccinezi câinele

Cum să îţi vaccinezi câinele
Prepararea vaccinului

1. Strângeţi acul pe seringă şi introduceţi-l în flaconul ce conţine lichidul. Retrageţi tot lichidul trăgând înapoi de pistonul seringii.

2.Injectaţi lichidul din seringă în fiola flaconul care conţine porţiunea solida sub formă de pudră a vaccinului.

3. Îndepărtaţi seringa şi acul din fiolă şi apoi scuturaţi  flaconul pentru câteva secunde pentru a amesteca bine conţinutul.

4. Introduceţi acul înapoi în lacon şi retrageţi în întregime conţinutul amestecat. Îndepărtaţi acul şi seringa din fiolă flacon. Ţineţi seringa cu vârful acul îndreptat în sus. Dacă există aer în seringă, apăsaţi uşor pe piston pentru a evacua aerul prin ac. Acum sunteţi pregătit să faceţi vaccinul.

Injectarea
Majoritatea vaccinurilor pot fi administrate doar sub piele. Pentru câini, cea mai potrivită şi puţin dureroasă zonă este pielea de pe greban. Ridicaţi pur şi simplu pielea, introduceţi acul, trageţi înapoi uşor de pistonul seringii ca să vă asiguraţi că acul nu a nimerit într-un vas de sânge (dacă se află într-un vas de sânge, sângele va intra în seringă pe măsură ce retrageţi pistonul) şi apoi administraţi vaccinul. Această metodă este denumită vaccinare subcutanată (pe sub piele).
Unele vaccinuri pot fi de asemenea administrate intramuscular. Oricum, dacă aveţi de ales, metoda subcutanată descrisă mai sus este cea mai uşoară şi sigură pentru administrarea vaccinului.
Notă: Dacă aveţi un câine sensibil sau greu de controlat rugaţi pe cineva să vă ajute să ţineţi câinele până îi faceţi vaccinul.
Utilizaţi ace şi seringi de unică folosinţă
Cu orice vaccin sau medicaţie injectabilă, folosiţi întotdeauna atât un ac cât şi o seringă sterile pentru fiecare injecţie. Aruncaţi cu grijă toate seringile şi acele utilizate.

Consultaţi veterinarul în legătură cu vaccinurile care sunt potrivite pentru câinele dumneavoastră. Recomandările variază în funcţie de vârstă, rasă, starea de sănătate a câinelui, posibilitatea să fi fost expus unui animal care are boala, tipul vaccinului şi cât de des întâlnită este boala în zona geografică unde trăieşte câinele sau pe care a vizitat-o.
Traducere şi adaptare după www.peteducation.com de Iulia Grosu

2 comentarii

Vaccinurile trebuie facute de personal calificat, nu cred ca cineva doreste sa isi mutileze catelul. Ar trebui sa mentionati si riscurile la care entuziasti DIY s-ar putea afisa.

Numai medicul veterinar poate face vaccinuri,sau un asistent veterinar dar numai in prezenta unui medic veterinar,de ce invatati oamenii sa faca singuri vaccinuri? este ilegal