28 Oct 2009

Cum să tratezi urechile câinelui tău

Cum să tratezi urechile câinelui tău

Primul lucru pe care trebuie să îl ţineţi minte când vreţi să administraţi orice medicament este că trebuie să fiţi calm şi să nu transmiteţi o stare de anxietate sau de nervozitate câinelui dumneavoastră. Înainte de a-l chema, trebuie să aveţi toate materialele pregătite. O altă persoană care să vă ajute, dacă există, face munca mai uşoară câteodată.

Priviţi în urechea câinelui pentru a determina intrarea în canalul urechii. Având în vedere că mulţi câini au numeroase pliuri de cartilagii, pliurile externe pot fi adesea uşor de confundat cu canalul urechii.

Imobilizaţi capul apucând ferm botul câinelui. Picuraţi medicaţia în ureche şi nu lăsaţi din mâini capul, dacă nu vreţi să împrăştiaţi lichidul peste tot. Câinii îşi scutură capul cu furie când simt lichidul curgând în urechea lor.

O dată ce lichidul s-a scurs pe canalul urechii, masaţi uşor urechea externă pentru un minut sau două pentru a facilita absorbţia medicamentului.Publicat de: Carata Emilia

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.