29 Ian 2012

Intrebari si raspunsuri » ,

Cum se inregistreaza un caine amstaf la politie ?

am fost la politie pt inregistrarea cainelui meu amstaf. am lasat un dosar complet acolo, dar pe dosarul meu copie nu imi dau nici nr de inregistrare, nici stampila de la sectia 3 din timisoara….nimic. e normal ? eu stiam ca tre sa-mi dea un nr de inregistrare a dosarului. vreau sa stiu procedura legala.Un raspuns

Ei bine, normal sau conform dispozitiilor legale trebuia sa primiti un numar de inregistrare. Iar acel dosar trebuia sa aiba doar copii dupa actele celui care detine cainele si dupa actele cainelui + adeverinta de la Asociatia Chinologica judeteana si o declaratie pe propria raspundere cu datele stapanului + datele cainelui detinut .
Pasaportul (in cazul in care cainele are pasaport) si carnetul de sanatate al cainelui trebuia sa le primiti inapoi vizate de catre politie + trebuia sa primiti un „permis” o chestie de plastic ca si buletinul pe care sunt datele celui care detine cainele si dreptul de a detine acel caine. Cu acel „permis” puteti dovedi legiuitorului/politistului (daca este cazul) faptul ca aveti dreptul sa detineti cainele ….
Fara acel „permis” si vara sa fie vizat pasaportul si carnetul de sanatate al cainelui nu veti putea dovedi ca defapt, cainele este luat in baza de date al politiei.

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.