25 Dec 2009

De ce se tavalesc cainii in lucruri cu miros puternic?

Oricare ar fi motivul, orice posesor de caine s-a confruntat cel putin odata cu aceasta problema, fiind nevoiti sa-si spele prietenul dupa o astfel de “escapada”.

Specialistii cred ca aceste animale se tavalesc in lucruri urat mirositoare pentru a-si masca propriul miros, la fel cum fac si lupii, raspunde site-ul www.peteducation.com. Lupii se rostogolesc in carcase de animale aflate in putrefactie sau in fecalele erbivorelor pentru a-si masca mirosul. Ei fac acest lucru pentru ca mirosul corpului sa nu puna in garda o potentiala prada. In acest mod, se pot apropia mai mult de prada, iar sansele ca aceasta sa fie ucisa, cresc.

Behavioristii sunt de parere ca prin tavalirea in lucruri puternic mirositoare, cainii vor sa semnaleze ca au detectat urme lasate de alti caini.

Oricare ar fi motivul, orice posesor de caine s-a confruntat cel putin odata cu aceasta problema, fiind nevoiti sa-si spele prietenul dupa o astfel de “escapada”.Publicat de: Maria Marinescu

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.