2 Dec 2009

Defilare în pielea goală pentru drepturile animalelor

Patru militanţi din cadrul PETA, fundaţia americană pentru protecţia animalelor, au defilat goi, cu corpurile pictate reprezentând o vulpe, un raton, un iepure şi un râs, marţi, la Paris, cu ocazia prezentărilor colecţiilor prêt-à-porter care includ ţinute realizate din blănuri, transmite AFP.

După câteva zeci de minute, militanţii au părăsit locul fără a provoca incidente.

„Am ales Săptămâna modei de la Paris pentru a sensibiliza publicul. Această manifestaţie aminteşte (publicului n.r.) de faptul că animalele cu blană suferă în continuare în crescătorii specializate, aşteptându-şi sfârşitul crud şi inevitabil”, a explicat Noémie Ventura, şeful PETA France.

„Creatori precum Calvin Klein, Stella McCartney, Tommy Hilfiger şi Ralph Lauren refuză să vândă blănuri. Este timpul ca şi alţi creatori să evolueze şi să nu mai susţină această industrie violentă”, a adăugat Ventura.

Sursa: Mediafax


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.