acum 14 ani

Deparazitarea corectă a câinilor și pisicilor

Deparazitarea animalelor de casă este deosebit de importantă, iar recomandarea Asociaţiei Parazitologilor Veterinari şi Centrul de Control şi Prevenţie a Bolilor este să se realizeze în mod regulat.

Pentru căţei

– Iniţiaţi tratamentul atunci când căţelul a împlinit 2 săptămâni, repetaţi la 4, 6 şi 8 săptămâni, iar apoi administraţi lunar un produs de prevenţie care să fie de asemenea eficient împotriva paraziţilor intestinali. Utilizarea pe tot parcursul anului a unor produse de prevenţie împotriva paraziţilor intestinali reduce riscul infecţiilor. În cazul în care nu utilizaţi un astfel de produs, deparazitaţi la 2, 4, 6 şi 8 săptămâni şi apoi lunar până la împlinirea vârstei de 6 luni.

Pentru pisoi

– Deoarece infecţia prenatală nu apare la pisoi, iniţiaţi tratamentul la vârsta de 3 luni, repetaţi la 5, 7 şi 9 săptămâni, iar apoi administraţi lunar un produs de prevenţie de asemenea eficient împotriva paraziţilor intestinali. Utilizarea pe tot parcursul anului a unor produse de prevenţie reduce riscul infecţiilor.

În cazul femelelor care alăptează

– Trataţi în acelaşi timp cu puii (căţei sau pisoi).

La câini şi pisici adulte

– În cazul în care utilizaţi pe tot parcursul anului un produs de prevenţie eficient împotriva paraziţilor intestinali, faceţi un examen al fecalelor de 1-2 ori pe an şi trataţi conform rezultatului. Dacă nu folosiţi un astfel de produs, faceţi un examen al fecalelor de 2-4 ori pe an şi trataţi conform rezultatului. De asemenea, monitorizaţi şi eliminaţi paraziţii prezenţi în mediul de viaţă al animalelor.

La animale nou achiziţionate

– Deparazitaţi imediat, după 2 săptămâni şi apoi urmaţi recomandările de mai sus. Este recomandat ca atunci când cumpăraţi un căţel sau un pisoi să cereţi şi istoricul deparazitărilor şi să contactaţi veterinarul pentru a stabili dacă este necesară o deparazitare adiţională.