16 Ian 2010

Diferentele dintre persoanele care prefera pisicile sau cainii

Diferenţele dintre iubitorii de pisici şi de câini au fost evidenţiate de un chestionar online, iniţiat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Texas, informează site-ul CNN.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că iubitorii de câini sunt mai sociabili şi ies mai mult în oraş, în timp ce iubitorii de pisici tind să fie mai impulsivi, dar deschişi, creativi, înclinaţi către filosofie şi nonconformişti. Mai mult, oamenii care preferă câinii, sunt, de regulă, mai extrovertiţi şi orientaţi către relaţii, pe când iubitorii de pisici sunt mai independenţi şi mai singuratici.

Animalele preferate ne ridică moralul, drept pentru care cercetătorii sunt de părere că este util să avem un animal de companie.

Studiul, la care au participat 4.500 de respondenţi, a urmărit diferenţele dintre crescătorii de pisici şi de câini, propunând drept criterii deschiderea, conştiinţa, sociabilitatea, agreabilitatea şi impulsivitatea.

Sursa: ROL


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.