14 Noi 2009

Doriţi un nou căţel? Mergeţi la surse!

Pui de Bichon maltez

V-aţi hotărât dacă doriţi un căţel de rasă pură sau nu şi ce vârstă să aibă?

Acum trebuie doar să găsiţi acel căţel pe care vi-l doriţi.

Există un număr de alegeri pe care puteţi să le optaţi din momentul în care v-aţi decis că vreţi un nou căţel în casa dumneavoastră. Crescătorii, organizaţiile de salvare a raselor, magazinele de animale de companie, adăposturile, societăţile umane şi reproducerea cateilor dumneavoastră sunt cele mai populare locuri de unde vă puteţi procura un nou căţel. Unele surse sunt mai bune decât altele, dar toate opţiunile merită o atenţie deosebită înainte de a lua o decizie finală.

Crescătorii de câini

Cumpărând un căţel de la un crescător, înseamnă că vă doriţi un câine de rasă pură. Dacă încă nu v-aţi ales un crescător, puteţi găsi liste de crescători pe rase în magazinele de căţei, în reclamele din ziare, în cărţile de telefoane, în clinicile veterinare, în saloanele de manipulare psihologică, la cluburile de vânătoare, pe internet etc.

Probabil cea mai bună metodă de a selecta un crescător este cea prin referinţe directe de la prieteni sau de alte cunoştinţe.

Crescătorii de câini, îngrijesc doar câinii de rasă, care pot fi foarte diferiţi, aşa că este foarte important să ştii exact ce fel de căţel cauţi şi să ştii ce să-l întrebi pe crescătorul pe care-l contactezi. Dacă vreţi să luaţi un căţel de la un crescător ar fi mai bine să citiţi înainte articolul nostru „Alegând Crescătorul de Câini Potrivit”.

Asociaţiile de salvare/protecţie a raselor

O altă sursă excelentă de alegere a unui nou căţel sunt aceste asociaţii de salvare a raselor. Acestea sunt formate din membrii care sunt foarte interesaţi de o anumită rasă. Sunt dedicaţi în a asigura găsirea unei noi case căţeluşilor şi câinilor din respectiva rasă. Aceste asociaţii sunt permanent interesate să găsească şi să dea spre adopţie noi căţei apţi care au rămas fără adopost din diverse motive. Câinii din rasele de talie mare ajung să fie prea mari pentru casele respective; în urma unui divorţ căţelul poate rămâne fără „cuşcă”, dar de cele mai multe ori, câinii ajung în astfel de asociaţii pentru că, pur şi simplu, nu mai sunt doriţi.

Când membrii ligii de salvare învăţa tabieturile acestor animale, le vor lua în casele lor şi apoi vor munci din greu să le găsească noi stăpâni. Aceasta este o metodă excelentă de alegere atât a căţeluşilor cât şi a câinilor ajunşi la maturitate. Poate veţi fi surprinşi cât de atenţi sunt membrii acestor organizaţii de salvare pentru a se asigura că dumneavoastră sunteţi calificat să adoptaţi un căţel aflat în proprietatea lor. Ţineţi minte, interesele lor sunt doar pentru animale, pentru a se asigură că noua casă a animalelor de companie este una bună.

Pentru a găsi o organizaţie de salvare a raselor aproape de domiciliul dumneavoastră, probabil cel mai bun loc de căutare este internetul.

Magazinele de animale de companie

Este aproape imposibil să mergeţi printr-un mall sau printr-un supermarket şi să nu vedeţi astfel de magazine. În aceste magazine veţi găsi căţeluşi care sunt la vârste fragede şi se străduiesc să atragă atenţia. Fie sar împotrivă geamului sau a cuştii, fie dorm în „bile mari de blana”. Să recunoaştem cu toţii, sunt atât de drăguţi încât impulsul natural este de a-i lua acasă.

În timp ce magazinele de animale de companie, încearcă să asigure numai căţeluşi din rasele populare, principalul dezavantaj pentru cumpărători este faptul că nu se cunosc detalii despre familiile din care provin. Când doriţi să achiziţionaţi un animal de la astfel de magazine veţi şti doar sexul, vârstă şi rasa din care face parte dar, nu veţi şti dacă părinţii au suferit de boli ereditare, epilepsii sau alte probleme. Din păcate, mulţi dintre căţeluşii care ajung în magazine provin din „puppy mills” (împerecherea câinilor bolnavi, extrem de slabi care sunt ţinuţi prizonieri în cuşti descoperite).

Dacă totuşi nu vă puteţi stăpâni, măcar încercaţi să-l examinaţi cu un veterinar înainte să încheiaţi procesul de cumpărare. Acest consult vă va ajută să vă faceţi o ideee asupra stării de sănătate a căţeluşului în momentul cumpărării. Totuşi, este aproape imposibil ca la acea vârstă să diagnostici sau să preconizezi dacă mai târziu vor apărea probleme grave de sănătate sau de comportament.

Societăţi civile, adăposturi şi închisori

Este regretabil că în ziua de azi atât de mulţi căţei îşi încep sau îşi termină viaţa în adăposturi pentru animale. În America numărul căţeluşilor este mai mare decât numărul caselor, mai ales decât numărul caselor bune. Se poate să fie mici diferenţe între un căţel adoptat de la un adăpost şi unul de la un crescător de rasă canină. Acel câine de la adăpost poate fi o rasă pură, dar dacă fostul stăpân a pierdut actele nu vei şti niciodată asta. Iar dacă doar intenţionezi să creşti un animal, nu contează foarte mult actele, decât dacă eşti curios de părinţii animalului şi de trecutul său.

Odată ce te-ai hotărât să-ţi cauţi un căţel într-un adăpost de animale, tot trebuie să pui cât mai multe întrebări posibile legate de prospectul animalului. Fă-ţi timp şi încearcă să afli cât mai multe detalii despre personalitatea şi comportamentul animalului respectiv. Majoritatea adăposturilor vaccinează şi sterilizează toate animalele încă de la început. Aflaţi şi ce tratamente a urmat animalul în adăpost. Examinaţi bine căţelul cu veterinarul adus de dumneavoastră şi aflaţi starea lui curentă de sănătate.

Dacă fostul stăpân a renunţat la acel căţel, încercaţi să-l găsiţi pe fostul stăpân şi să-l întrebaţi dacă starea de sănătate sau comportamentul căţelului l-au determinat să ia această decizie. Se poate să fi renunţat la el datorită unor probleme medicale grave sau costisitoare sau în urma unor acţiuni agresive asupra vecinilor sau copiilor. Aceste cazuri sunt destul de rare şi angajaţii societăţilor umane nu plasează animale fără să dea toate informaţiile pe care ei le ştiu despre respectivul animal. De cele mai multe ori, în adăposturi se găsesc multe animale de companie bune care nu-şi găsesc stăpâni.

În majoritatea cazurilor, un pui de căţeluş sau un căţel ajuns la maturitate, luat de la un adăpost nu prezintă nici un fel de dezavantaje. S-ar putea chiar să primiţi un căţel mai bun decât dacă l-aţi fi luat de la un crescător. În plus, i-aţi oferit o casă unui căţel care probabil nu ar fi avut altă şansă în ceea ce priveşte locuinţa sau chiar ar fi murit în mai puţin de 7 zile.

Reproducerea propriului câine

Mulţi stăpâni de căţei cred că animalul lor de companie pe care îl iubesc şi îl îngrijesc este perfect şi că este tot ce şi-au dorit ei vreodată. Are o personalitate puternică, se comportă excelent în prezenţa copiilor, uşor de dresat, poate fi un participant la concursurile de frumuseţe canină şi au avut puţine probleme medicale sau chiar deloc. Şi dacă stăpânii îşi mai doresc un alt căţel, îl vor cât mai asemănător cu cel pe care îl au deja.

Astfel, ei decid să meargă cu animalul lor de companie la o femela/un mascul pentru a se reproduce, iar din puii rezultaţi, unul şi-l păstrează iar restul îi vor vinde. În mintea lor e cea mai bună soluţie pentru a-şi multiplica animalul lor de companie ideal. În timp ce această teorie pare logică, mai bine ar fi să mergeţi la crescătorul părinţilor căţelului actual să luaţi alt pui (un frate mai mic al căţelului actual). Din păcate această variantă nu mai este întotdeauna posibilă.

Înainte să luaţi o astfel de decizie, ar trebui să ştiţi că mulţi crescători neexperimentaţi pierd mulţi bani la început iar acest job implică muncă enormă şi, nu în ultimul rând, necesită foarte mult timp. Mai sunt şi alte probleme de luat în considerare, precum sunt cele etice, deoarece trebuie să va asiguraţi că ambii părinţi nu suferă de boli genetice sau ereditare, de exemplu, probleme cu ochii. Testele pe care fiecare căţel trebuie să la facă pentru a se constata dacă este sau nu apt de a se reproduce, pot avea costuri ridicate.

Nu vă grăbiţi

Indiferent de metoda aleasă de dumneavoastră pentru a adopta un pui sau un căţel ajuns la maturitate, nu trebuie să vă grăbiţi când luaţi o astfel de decizie. În speranţa că acest nou pas al dumneavoastră va fi de lungă durată, trebuie să vă luaţi căţelul potrivit pentru dumneavoastră, pentru ca timpul dedicat şi efortul depus în îngrijirea noului „prieten” să vă facă plăcere.Publicat de: Irina Raspopa
47 comentarii

vreau un caine care sa fie bichon maltez dar sa il pot adopta
altdata

vreau un bishon care sa ii iau acasa cat mai repede (*):X:X:X:X

cum la-si putea adopta daca sunt din caras-severin „bichon maltez”

as dori si eu un bischon maltez cat de repede posibil…va rog sa ma contactati daca este vreo unul dar sa fie pui…..multumesc….

vreau si eu sa adopt un catel asa de frumos ca acesta

Buna ziua,
Ma numesc TOROPAL IONUT si sunt din Bucuresti si imi dorsc enorm de mult un catelus de rasa dar nu imi pot permite ptr ca nu am destui bani asa ca m-am gandit sa adop unul.
Va rog sa ma ajutati si pe mine sa imi indeplinesc aceasta dorinta

MULTUMESC,

va rog din suflet sa ma ajuati sa am si eu un catzelus asa……iubesc rasa bichon malez dar nu imi permit sa imi cumpar unul….va rog sa ma ajuai.va mulumesc din suflet.

Si eu doresc ca sa adoptez un Bichon maltez… Imi plac foarte mult caini…Va multumesc

vreu si eu un bichon maltez va rog sa ma ajutati am 11 ani si mil doresc mai mult ca orice mama si tata sunt de acord va rogggggggggggggggggggggggggggg

vreau sa adopt un bichon maltez … de rasa pura dak se poate … si nu stiu de unde … am cautat pe net de mi-au iesit ochii din cap … iar ca sa-l cumpar este foarte scump … va rog ajutati-ma … imi doresc foarte mult un pufue ca el …

vreau si eu un catelus bichon maltez sa il adopt….. vMultumesc

imi doresc sa adopt un bichon maltez…

imi doresc foarte mult sa adopt un bichon si mi-ar placea sa primesc un raspuns la adresa mea de e-mail

as dori si eu sa adopt un bichon ..

as dori si eu un bichon mik. sa il adopt imi doresc enorm . dak e cineva cu suflet si se ofera ma gaseste pe id .mary_200864

Dorim a adopta pentru fetita noastra un catel , rasa mica , de varsta aproximativa un an , preferabil mascul , fara preferinte de culoare .
Prefebabil din Braila .
Rel : tel – 0732.37.56.65.

vreau si eu un pui de bichon maltez….dar nu imi pot permite sa il cumpar…..si la adoptii gasesc numai metis……iubesc aceasta rasa….am 13 ani mama si tata sunt de acord..am cautat prin cunostinte….dar nu gasim caut de luni bune aceasta rasa….va rog frunos sa ma ajutati:*:*:*:*:X:X:X:x

Sunt din Resita si as dori si eu sa adopt un caine Bichon maltez (pui alb),dar cat mai repede.Multumesc.

vreau si eu un pui de bichon va roggggg

Buna,
Am o mare dorinta!
AS vrea sa adopt si eu un catel … nu am destui bani si imi doresc unul foarte mult …. as vrea un catelus de talie mica :
– bichon maltez
saw
– pinscher pitic
tin sa va zic ca mai am acasa unul un pinscher pitic [ fetita ]
dar imi doresc foarte mult un bichon maltez
in curand este ziua mea as vrea si eu unul
va rog frumos daca aveti ceva puiuti va rog sa ma contactati
nr meu de telefon :
0725840400

saw un buldog francez
va implor

Doresc neaparat un bichon,indiferent de care. Ofer pana in 50 euro + transport (daca este necesar). Daca ma poate ajuta cineva, as fi foarte recunoscator 🙁 id contact : all3x_alex [arond] yahoo com

As dori si eu sa adopt un bichon maltez urgent daca se poate.Multumesc anticipat!

imi doresc foarte mult un pui de bichon maltez…un ghemotoc alb…va rog mult daca ma puteti ajuta sa ma contactati la numarul de telefon 0754696340 sau adresa de e-mail andreeagheletiuc [arond] yahoo.com va multumesc

Imidoresc foartemult un catel de rasa beagle darnu amposibilitatea de a cumpara unul din cauza banilor si m-am gandit sa apelez la acest site .Sunt din Turda.Judetul Cluj si daca aveti un beagle pt mine contactati-mape e-mil va rog si sa fie pui ….este cea mi mare dortinta a mea!

Matyas Csilla 30 mai 2010 la 4:08 pm

Buna sunt din Turda , judetul Cluj si imi doresc foarte mult un catel ( Bischon ) si nu pot cumpara unul dincauzabanilor asa ca vreau sa adopt unul si am apelat la voi. Daca aveti unul si pentru mine si va rog sa fie pui contactati-mape e-mail saupe nr de telefon 0758843455 . Va multumesc!

Imi doresc foarte mult un catel de rasa Beagle dar din cauza banilor nu imi permit . Am apelat la site-ul acesta poate reusiti sa imi indepliniti dorinta…as dri sa fie pui pt a-l putea educa dupa placul meu . Va multumesc ! Daca aveti contactati-ma pe e-mail .

imi doresc si eu un catel bichon maltez este foarte frumos si m-as juca cu el in fiecare zi.Puteti sa luati legatura cu mine prin Messenger:andreea_rtd [arond] yahoo com

dar va rog sa fie pui ca sa il educ eu.

las dori si sunt in acest oras il vreau cat mai repede si dak nu mai e cainele, as vrea aceasta rasa cadou pentru fiul meu care i se apropie ziua de nastere.
nr. de tel 0758853357

Vreau si eu un caine bichon maltese…sunt singura la parinti si as vrea un caine sa am grija de el cum as avea grija de un frate/sora….va rog foarte mult…va promit ca o sa am grija de el…va rog…

Buna tuturor.Acum cateva zile mi-a murit cainele,era un pechinez rasa pura.M-am hotarat sa iau spre adoptie un bichon maltez pentru ca sunt jucausi si sper s-o inlocuiasca pe cealalta.Suferim enorm,o aveam de 12ani.Ne puteti ajuta????Va rugam.

As dorii si eu un catelus bichon maltez alb si pufos spre adoptie..dar cat se poate de repede daca se poate.va multumesc

As dori si eu sa adopt un bichon maltez foarte urgent dar nu gasesc, poate cineva sa ma ajute si pe mine va rog mult de tot

Mai oameni, ce mama masii e in neregula cu voi ??? Era un simplu post in care se ofereau cateva variante de unde poti adopta sau cumpara un caine . Bichonul din poza nu e dat spre adoptie ! Observ ca unii aveti pretentii si la culoarea si la sexul bichonului si bineinteles sa fie gratis . Pai vati intrebat ce faceti in cazul in care va face o torsiune de stomac sau va pati stiu ee ce … cum il veti duce la medic daca nici macar nu aveti bani sa il cumparati ? Un bichon poate fi procurat si la 200 / 300 euro si mai ieftin probabil, iar o operatie poate costa in unele cazuri chiar mai mult de atata …. de unde veti avea bani sa ii oferiti bichonului siguranta zilei de maine daca nici macar de bani sa il cumparati nu dispuneti ?
Cat despre magazinele care fac trafic cu animale am doar cuvinte care ar fi cenzurate aici . NU CUMPARATI animale din magazine, majoritatea provin din parinti bolnavi si f bolnavi crescuti doar sase inmulteasca, cumparand un animal dintr-un magazin nu faci altceva decat sa sutii trafil si maltratarea animalelor . Cei care nu stiu cum se reproduc animalele si in ce mizerie sunt nevoite sa stea pot urmari clipuri pe youtube despre asa zisele : puppy mills – > http://www.youtube.com/watch?v=lXHSu01dfMY

imi doresc enorm un catelusi de talie mica, dar nu imi pot permite sa-mi cumpar unu, daca aveti sa dati spre adoptie contactatima va rog 0760559936

buna vreau si eu un bichon sunt din rm valcea si ma numesc diana contactati-ma la adresa angelgentleness [arond] yahoo com

vreau si eu un bichon maltez…va rog contactati-ma…sa fie pui talie mini alb…multumesc

As dori foarte mult sa primesc in donatie un bishon maltez pentru ca iubesc foarte mult animalele.

Buna,
Am o mare dorinta!
AS vrea sa adopt si eu un catel … nu am destui bani si imi doresc unul foarte mult …. as vrea un catelus de talie mica :
– bichon maltez
sau bichon bolognez…
Va rog daca aveti un pui contactati’ma : 076 475 18 44
Va multumesc pentru intelegere!!!!

Buna ziua,
Locuiesc in Bacau.
As dori sa adopt un pui de bishon ( sa fie intarcat) sau mai mare, pt. ca nu-mi pot permite sa il cumpar.
In speranta ca ma puteti ajuta va multumesc anticipat.

Buna ziua,

NU stiu cat de adevarat este ceea ce se scrie dar as dori cu cea mai mare placere sa adopt un caine de talie mica as dori sa fie pui daca se poate as dori sa fiu contactat.

Va mulumesc ,

Vreau sa adopt si eu un bichon, cat mai repede posibil

Vreau sa adopt un catel bishon maltez sunt de langa craiova dolj

Vreau sa adopt un catel bishon maltez pt ca imi plac fiarte mult si ii iubesc daca doriti sa dati catre adoptie sunatima la numarul 0765855091 sau 0749632188 sunt de langa craiova dolj

tudorache polixenia 31 mai 2014 la 9:49 pm

buna seara as dorii f mult un catel bison sau sisu daca se poate ,mai am unul ciuoaoa fetita as vrea baietel alb sau alta culoare as face o mare bucurie copiilor mei si in specieal catelusei mikii,nu ar mai fi singura ,stam la curte nu avem posibilitate sa mai cumparam unul,suntem iubitori de animale cu suflet mare .Miki este fetita noastra in virsta de 1 an si opt luni ,este f cuminte unde o pui acolo sta maninca cu noi ,Mami ,Tati si copii si este f fericita in fam noastra mai doreste un partener de joaca ,vas fi recunoscatoare daca mati ajuta multumesc f f mult pentru intelegere,o seara buna

tudorache polixenia 31 mai 2014 la 9:58 pm

buna seara as dorii f mult un catel bison sau sisu daca se poate ,mai am unul ciuoaoa fetita as vrea baietel alb sau alta culoare as face o mare bucurie copiilor mei si in specieal catelusei mikii,nu ar mai fi singura ,stam la curte nu avem posibilitate sa mai cumparam unul,suntem iubitori de animale cu suflet mare .Miki este fetita noastra in virsta de 1 an si opt luni ,este f cuminte unde o pui acolo sta maninca cu noi ,Mami ,Tati si copii si este f fericita in fam noastra mai doreste un partener de joaca ,vas fi recunoscatoare daca mati ajuta multumesc f f mult pentru intelegere,o seara buna.Uitati si nr de telefon:0768047525.

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.