4 Mar 2013

Douăzeci de câini au fost găsiţi împuşcaţi pe marginea drumului la Călăraşi

Douăzeci de câini au fost găsiţi împuşcaţi pe marginea drumului la Călăraşi

Douăzeci de câini au fost găsiţi împuşcaţi pe marginea drumului la Călăraşi

UPDATE: Poliţia a stabilit că cei 30 de câini au fost împuşcaţi.

Zeci de câini au fost găsiţi împuşcaţi la Călăraşi, ucişi, cel mai probabil, cu arme de vânătoare. Poliţiştii au fost sesizaţi vineri asupra acestui fapt, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112. Imaginile sunt şocante.

Mai mulţi martori spun că au observat cadavrele animalelor pe marginea unui drum judeţean. Oamenii spun că mulţi dintre câini sunt de la adăpostul din abatorul Agrosud, înfiinţat de Primăria Olteniţa.

Potrivit jurnaliştilor de la Olteniţeanul.ro, adăpostul a fost înfiinţat în urmă cu două luni în condiţii improprii, iar hrănirea şi îngrijirea câinilor a fost asigurată de voluntari din municipiu. Reprezentanţii primăriei spun că ar fi cheltuit aproape 70.000 de lei pentru întreţinerea maidanezilor.

După ce câinii au fost descoperiţi aruncaţi pe marginea drumului, membrii Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor încearcă să afle ce s-a întâmplat. Cei care au ucis animalele riscă până la trei ani de închisoare sau o amendă de 10.000 de lei.

Sursa: Reporter NTV


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.