acum 13 ani

Intrebari si raspunsuri »

ESTE CIOBANESC GERMAN ?

AM UN CATELUS,SILVER ,CARE ARE IN PREZENT 6 LUNI,SI APROXIMATIV 30KG,PARINTII LUI MAMA E CIOBANESC GERMAN IAR TATAL E LUP,E FOARTE CUMINTE DAR CAND IL SCAP AFARA REFUZA SA MAI VINA ACASA,SI SE IA DUPA TOTI TRCATORII CARE IL CHEAMA…..CE AS PUTEA FACE CA SA ASCULTE ? AM INCERCAT CU RECOMPENSE,CU VB. FRUMOASA DAR NU PREA MERGE. IN AFARA DE ASTA CU TOATE CA E MASIV,E PREA BLAND,NU REACTIONEAZA DELOC CAND ALTI CAINI ISI ARATA COLTII…….VOI CE CREDETI ?

3 raspunsuri

Eu cred ca e cainele ideal. Ca rasa, aduce a ciobanesc german, dar rasa pura nu e. Puritatea rasei este statuata in pedigree. Dar sa iti spun un secret: Nici nu trebuie sa fie. Valoarea unui caine consta in timpul investit in a-ti face din el un companion, un prieten pe viata. Educatie, dresaj, joaca, timp de calitate petrecut impreuna cu el.
Doar ca nu stii cum sa il faci SA VREA sa vina la tine cand il chemi. Daca nu vine, poate ca nu e cazul sa il lasi liber. Ca e sociabil si ca nu raspunde cu agresivitate in fata unui caine instabil (cainele care isi arata coltii vrea sa impresioneze, de fapt, e un caine temator, instabil), asta e excelent.
Ai vrea sa faca praf toti cainii si toti oamenii de pe strada? Nu cred. Un bun caine de paza este un caine echilibrat, nu unul agresiv, care sare la oricine.
Eu zic sa te apuci sa studiezi serios cum se dreseaza, prin metode pozitive, un caine de companie. Daca nu, atunci urmeaza un curs de dresaj, la o scoala de dresaj din zona.

TOTUSI E UN EXEMPLAR DEOSEBIT, caracterul va fi dupa cum spunea Dl. Munteanu : depinde de d-voastra cat timp, rabdare, afectiune ii oferiti. Ei retin pana la 300 de cuvinte, depinde de frecventa, tonul si momentul in care folositi acelasi cuvant.

Intotdeauna cand ii dati ceva bun ii spuneti “Hai” sau “Silver Hai!” cu acelasi ton, in timp va asocia cuvantul hai cu a primi ceva bun (eventual pastrati bucatele de branza sau carnita buna in buzunar). Alegeti acelasi cuvant, cat mai scurt “hai” sau “vino” si nu schimbati tonul de nervi sau plictiseala, nu ii spune” dar vino odata mai Silver” sau ” apropie-te, uite papa” si nici nu repetati agresiv”hai silver hai hai hai” …

Unii spun ca dresajul incepe la 7 luni, well… discutabil… la unul din cainii mei a inceput sa prinda abia la un an:) Rabdarea si afectiunea sunt in primul rand “dresajul stapanului”, apoi dresajul cainelui ….

Pt. dresaj este un curs ce se vinde online si prin posta, scris de ceva domn Horia Matei (daca bine imi amintesc numele scuze) eu l-am cumparat (ieftin) si studiat si am avut rezultatele dorite. (fara reclama)

Succes va doresc, si multa multa rabdare :)

Catelusa mea, un fel de spaniel tibetan fara pretentii, care nu bubuie de inteligenta, adica e nostima, dar nu e super-dotata, a invatat primele comenzi (sezi si culcat) la 2 luni.
Predresajul (notiunile elementare de educatie) incepe in momentul in care ti-a intrat cainele in casa si se rafineaza de-a lungul intregii vieti a cainelui. Sunt de acord ca “dresajul” stapanului este primul pas in dresajul cainelui. Aici sunt pe aceeasi linie cu Cesar Millan, (unul dintre putinele lucruri cu care sunt de acord in privinta cunoscutului “dog whisperer”:
“I rehabilitate dogs, I train people.” In traducere libera, “Reabilitez cainii, dar antrenez stapanii lor”.