acum 12 ani

Intrebari si raspunsuri »

Exista metode de contraceptie canine?

Daca da care este cea mai buna?(P.S inafara de sterilizare mi-e foarte teama si nu ma risc)Multumesc anticipat :):)

8 raspunsuri

Exista atat pentru masculi cat si pentru femele (nu ati specificat). Se implanteaza subcutanat un dispozitiv de dimensiuni foarte mici cu eliberare constanta de hormoni, iar in functie de produs tine 6 luni – 1 an dupa care se scoate implantul si se inlocuieste. In cazul catelelor previne ovulatia, iar la mascul micsoreaza testosteronul (nu mai are dorinta de imperechere).
Implantul este eficient, dar trebuie inlocuit la fiecare 6-12 luni si sunt putine cabinete veterinare care il au pe stoc; majoritatea medicilor veterinari nu sunt la curent cu tratamentele moderne (asta la oras, la tara situatia e si mai proasta).

Pe de alta parte, de ce va temeti de operatie? Sterilizarile sunt cele mai obisnuite operatii la cabinete, sansele sunt mici sa se iveasca complicatii la un cabinet veterinar decent. Sterilizarea reduce substantial riscul de cancer mamar la femele si boli ale prostatei la masculi. Iar sterilizarea prin ovariohisterectomie (eliminarea ovarelor şi a uterului) elimina complet riscul de aparitie a cancerului ovarian sau a piometrului (puroi în uter). Sterilizarea reduce agresivitatea si statistic, animalele castrate traisc mai mult.
Iar daca va temeti de anestezie, puteti opta pentru anestezie inhalatorie in locul celei clasice cu antidot.

Cel mai bun sfat care vi-l poate da cineva aici este sa incercati sa gasiti un medic veterinar bun cu mintea deschisa, la un cabinet cu dotare moderna, care sa va explice avantajele si riscurile fiecarei metode, in situatia concreta a cainelui dumneavoastra.

floare de salcam 17 iulie 2012 la 3:19 pm

Toate medicamentele contraceptive contin hormoni.SIGUR NU ESTE SANATOS SA II ADMINISTREZI ASA CEVA. Cea mai sigura, cea mai fara de urmari infioratoare si cea mai eleganta masura de siguranta si protectie este STERILIZAREA. Iti voi enumera numai cateva motive pro sterilizare – nu risti sa te trezesti ca a facut piometru, nu risti un cancer, scapa de neplacutele si chinuitoarele *calduri*, si mai sunt destule motive in favoarea sterilizarii. Singura grija pe care o vei avea , in cazul in care o sterilizezi este aceea a unui regim alimentar pentru a nu se ingrasa. Nu este asa ca punand in balanta avantajele si nimicul acela de a-i da mai putin sa manance sau daca ii dai bobite sa i le cumpri pe cele speiale pentru catei castrati/sterilizati ? Tu , in cazul in care esti operata de apendicita te simti ca si cum nu ai fi completa, mai putin om ? Daca nu se intervenea chirurgical pentru extirparea apendicelui fii sigura ca mureai, la fel si cu amigdalele din caza carora erai mai mereu bolnava, te indopai cu antbiotice , aceste sunt numai niste exemple minore. In cazul sterilizarii nu *te risti* cum te exprimi tu, cu absolut nimic , dimpotiva daca nu o sterilizezi RISTI TOTUL, CHIAR SI VIATA CATELUSEI TALE SI ESTE FF POSIBIL CA LA O VARSTA FF FRAGEDA. CRED, MAI BINE – ZIS , SPER CA TE-AM CONVINS. CEEA CE CREZI TU DESPRE STERILIZARE O CRED OAMENII INAPOIATI , CARE NICI NU STIU IN CE CONSTA OPERATIA.
Iti doresc sa iei cea mai buna decizie, care este una singura, precum si daca esti dintr-un oras universitar mergi cu catelusa la sterilizare la facultatea de medicina veterinara din orasul in care locuiesti, daca nu intra in mai multe cabinete, cercetaza cu privirea curatenia si vorbeste cu medicul care este obligat sa-ti dea toate lamuririle pe care le soliciti.

floare de salcam 17 iulie 2012 la 3:30 pm

In timp ce iti scriam cineva a reusit mai repede sa-ti raspunda si ti-a sugerat sa optezi pentru anestezia inhalatorie care in Bucuresti o folosesc numai cei de la cabinetul ORTOVET.
Eu, crezand ca este cea mai buna am optat pentru aceasta anestezie, nu am fost multumita si daca ar fi sa o iau de la capat as merge la FMV unde fac o anestezie profunda, operatia nu se face contra cronometru pentru ca trece efectul anesteziei si apoi am discutat cu alti medici , diferiti, care mi-au confirmat ca este *anestezia care da cele mai mari batai de cap*. Tu alegi daca si cu ce.

Sunt categoric pentru sterilizare. Nu-ti indopa cainele cu hormoni. Dau acest sfat din proprie experienta, am avut o catelusa pe care nu m-am indurat sa o sterilizez cand trebuia (chiar la 6 luni – un an ),cu care am ajuns dupa doua operatii de piometru si extirpare tumori mamare, tot la sterilizare. Toate aceste tumori au fost maligne din pacate dar daca era sterilizata cand trebuie nu patea nimic din toate aceste lucruri. Gandeste-te, consulta-te cu medici veterinari si vei vedea ca este cea mai buna solutie. Catelusa isi revine mai repede cu cat este mai tanara, iar firele se scot dupa 10 zile.Mai greu putin este in primele cateva ore dupa operatie cand vrea sa mearga si nu este prea sigura pe picioare. Dar nu dureaza decat cateva ore cand poti sta langa ea. Familia mea are 6 pisici si 5 caini plus alti cativa pe care i-am gasit, sterilizat si apoi dat sprea adoptie si nu au fost nici un fel de probleme.

Administrarea unui tratament contraceptiv nu este “indopare cu hormoni”. In primul rand, tratamentul contraceptiv nu se face cu hormoni de crestere (folositi in agricultura pentru dezvoltarea rapida si excesiva a pasarilor, porcilor) ci de hormoni sexuali. Pilula contraceptiva si implantul pentru femei sunt metode folosite foarte des in vest si au o rata de satisfactie foarte buna (ambele folosesc hormoni sexuali).
Implantul pentru animale este folosit cu succes in marile gradini zoologice din toata lumea, inclusiv in cazul speciilor pe cale de disparitie unde nu ar risca nimeni sanatatea pacientului.
Nu toti hormonii trebuie demonizati, acestia intervin in reglarea tuturor functiilor vitale ale animalelor, iar cei care nu au avut ocazia sa invete la scoala despre sistemul endocrin ar face bine sa se documenteze.

Acestea fiind spuse, important este ca fiecare sa faca o alegere informata, stiind care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei metode de contraceptie (unele sunt mai comode, altele mai putin comode, unele reversibile, altele nu etc). Poate ca va alege sterilizarea, dar sper ca o va face pentru beneficiile reale ale sterilizarii, care au fost expuse mai sus, si nu dintr-o temere nefondata a folosirii implantului cu Hormonul Bau-Bau.

floare de salcam 18 iulie 2012 la 5:24 pm

Am invatat si in scoala si in viata de zi cu zi ca foarte multe femei – oameni – in urma folosirii regulate a anticonceptionalelor , dupa un numar de ani diferentiat de la individ la individ au facut CANCER, asa ca, cel putin eu am scris
in deplina cunostiinta de cauza. Una este sa se promoveze un produs nou pe piata – bineinteles cu surle si trambitat ca fiind cel mai bun dintre cele mai bune, ca s-a facut experienta inainte de a fi pus in vanzare pe un esantion de x persoane si ca nu a avut nici un efect negativ – cam asa suna reclamele nu ? – si cu totul alta este sa mearga o femeie la un cabinet ginecologic si in urma catorva analize sa se puna cel mai crunt diagnostic,CANCER IN ULTIMUL STADIU ba inca sa se si mai dea un pronostic de genul : *mai aveti de trait . . . *, iar cand docorul sta de vorba cu femeia ii spune pe romaneste ca anticonceptonalele sunt de vina. Este adevarat ca se intervine si chirurgical, metoda care nu totdeauna da rezultate, se face si chimioterapie pe care as numi-o *chinuitoareterapie*, insa asa ceva se stie intr-un cerc restrans de oameni, adica de cei care studiaza mereu pentru ca mereu apare ceva nou si numai invatand mereu iti poti permite sa fii la curent cu tot ce este nou si desigur sa sfatuiesti pe cineva, sa te pazesti s.a.m.d. Intelept este sa invatam si din experien ta altora.

Mai bine o sterilizezi . Decat sa faca puisori si sa nu ai cui sa-i dai spre adoptie … mai bine o sterilizezi …si animalutul se va simti mai putin stresat .

cu ce te ajuta?nu e mai simplu sa sterilizezi si scapi si de alte cheltuieli nedorite?in loc sa te bucuri de cainele tau, preferi sa ii faci viata un calvar…alta viata nu are!bucurati-va impreuna!