4 Mai 2010

Giurgiu: Protan Dej are monopol si a stabilit preturi mari

Compania de incinerare a animalelor Protan Dej stabileşte tarifele unilateral, fără negocieri cu partenerii direct interesaţi. Aceasta este una dintre problemele evidenţiate într-o întâlnire a deputatului clujean Mircia Giurgiu cu directorii de instituţii de stat din Cluj care activează în domeniul agriculturii.
Cele mai importante probleme evidenţiate sunt modalităţile prin care se acordă prima pe cap de animal, procedurile complicate de radiere din Registrul de evidenţă a animalelor, dar şi stabilirea unilaterală a tarifelor de către Protan Dej în ceea ce priveşte ridicarea şi transportul deşeurilor animaliere. „în special se are în vedere faptul că această societate reprezintă un monopol pe piaţa de resort şi stabileşte tarifele unilateral, fără o negociere cu partenerii direct interesaţi”, se arată într-o informare a deputatului clujean.

„Profită că au monopol şi au pus tarife foarte mari, de exemplu pentru ridicarea cadavrului unei vaci, pe o distanţă de 100 kilometri, cer 1.400 de lei. Păi cine dă atâţia bani?”, a precizat Giurgiu.

O nouă întâlnire cu directorii de instituţii de stat din Cluj care activează în agricultură este programată pentru vineri, după ce problemele identificate la discuţia anterioară vor fi fost aduse în atenţia Comisiei de agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice a Camerei Deputaţilor, a reprezentanţilor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dar şi a conducerii Autorităţii Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Sursa: Ziua de Cluj


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.