19 Ian 2010

Hipoplazia traheala

In cazul hipoplaziei traheale inelul cartilaginos care sustine traheea este slabit si slab dezvoltat, lucru care se traduce printr-o rigiditate scazuta.

Din cand in cand catelusii se nasc cu o trahee nu atat de solida pe cat ar trebui. In cazul hipoplaziei traheale, inelul cartilaginos care sustine traheea este slabit si slab dezvoltat, lucru care se traduce printr-o rigiditate scazuta. Catelusi de orice varsta pot fi afectati, dar aceasta afectiune este mai des intalnita la rase ca buldogul englez.

Care sunt simptomele hipoplaziei traheale?

Catelusii afectati vor manifesta simptome la varsta de doua luni. Respirand cu dificultate, ei vor tusi, vor stranuta si vor avea putina energie.

Care sunt riscurile?

Catelusii cu aceasta afectiune nu numai ca vor respira cu dificultate, dar vor fi  predispusi sa dezvolte infectii respiratorii severe. Cei afectati la un nivel mediu vor supravietui, dar vor avea parte de miscare putina si vor dezvolta adesea infectii ale cailor aeriene.

Ce solutii exista?

Antibioticele sunt administrate daca pericolul de infectie bacteriana este prezent. Medicamentele menite sa dilate caile aeriene (bronhodilatatori) pot fi benefice la unii caini. Caini afectati nu vor trebui implicati in activitati care solicita aparatul respirator.Publicat de: Cristina URDEA

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.